Dobrý deň.
Mám problém.
Pred 3 týždňami sa mi stala nehoda. Išla som na bicykli a medzimestovo do mňa narazilo auto.
Bolo to na križovatka v tvare Y. Hneď po nehode som si bola vedomá svojej chyby, zabudla som zdvihnúť ľavú ruku, keď som chcela odbočiť. Dotyčná si myslela, že idem rovno a tak ma presne v strede tej križovatky chcela obehnúť, ale už to nestihla. Ja som od polície dostala 20€ pokutu za nezdvihnutú ruku, fajn, zaplatila som. No dotyčná teraz odo mňa vyžaduje 300€ za opravu auta (mala drobnú preliačinu na kapote a oškretý nárazník, no včera prišiel jej otec za mnou s tým, že bol ten nárazník prasknutý). Má skutočne nárok na náhradu škody v plnej výške? Včera som sa totiž dozvedela, že na križovatke sa obiehať nemá, no keď som o tom čítala, tak som tomu dobre nerozumela, či áno alebo nie.
Máte s tým niektorá skúsenosti?
Ďakujem za každú radu.
keby si bola auto a zacnes odbocovat, ona do teba zozadu narazi, tak sa nevyhovori, ze si nemala smerovku. A na vine je vzdy ten vzadu, nedodrzanie bezpečnej vzdialenosti a este aj obiehanie v krizovatke.
Bol spísaný záznam o nehode? Bol políciou určený vinník?
To preco si dostala vypoved???
Podla mna mal dodrzavat bezpecnu vzdialenost a sledovat premavku. Policia to isti, zbehni tam
@4ocka Lebo môj bývalý vedúci je sviňa, keď som im ešte v ten deň oznámila čo sa mi stalo (bola to streda 4.7.) tak sa asi zľakol, že zostanem dlho PN alebo čo a radšej mi dal výpoveď, najlepšie ku dňu 4.7., práve v ten deň keď sa mi to stalo. Pričom som mu do smsky jasne napísala, že v pondelok už zrejme prídem do práce, a aj som prišla, no už ma čakala výpoveď.
@rea92
Vás nemusela predchádzať, vy ste jej mohli vbehnúť do cesty, keďže ste nepredvídateľne zmenili smer jazdy. Ak však nebol spísaný záznam o nehode/policajná správa, tak je poškodený v dôkaznej núdzi; to by však znamenalo, že obaja ste odišli z miesta dopravnej nehody, čo je závažný priestupok. Je potrebných viac info, aby sa dalo poradiť.
Spôsobila ste nehodu,keďže ste sa aj priznali a bola ste vedomá chyby, poškodila auto, samozrejme to musíte uhradiť,ak by to bolo naopak,tiež by ste to požadovala. Nemôže poškodená predsa platiť náklady na opravu. S tou výpoveďou ste to mali riešiť cez právnika,aký Vám napísal dôvod?
ide skôr o to, že aj ona by si mala priznať chybu, že v križovatke sa obiehať nemá
@rea92 “) Vodič nesmie predchádzať,
g) pri jazde cez križovatku a v takej vzdialenosti pred križovatkou, ktorá nie je dostatočná na bezpečné dokončenie predchádzania pred úrovňou križovatky; to neplatí pri predchádzaní motocykla bez postranného vozíka alebo nemotorového vozidla,
@mondolina
Polícia sa mohla zaoberať len priestupkom a v rámci optimalizácie štatistík nie kolíziou ako takou. Zaplatením pokuty si síce zadávateľka priznala vinu, ale za priestupok. Ak niet spísaného záznamu o škodovej udalosti/nehode, tak poškodená nemá ako preukázať, že škodu (a v akom rozsahu) spôsobila zadávateľka. Kým zadávateľka neposkytne kompletné info, môžme tu akurát viesť dohady, či za údajnú škodu zodpovedá alebo nie.
Nic mu nedavaj, nech posle policajtov a ti mu to u teba vysvetlia na mieste.