Ahojte. Potrebujem poradiť. Dala som výpoveď v práci s tým že som si našla novú prácu ale zobrali ma až o vyše týždňa. Tým pádom som sa bola zaevidovať na úrade práce že teda nastupujem za vyše týždňa do práce. Začala som teraz v utorok s tým že do konca júna som na dohodu. Lenže práca sa mi nepáči a dohodu som ešte nepodpísala. Odrobila som 3 dni. Mám nárok na podporu ? Alebo ako sa to rieši keď som ešte nepodpísala ani tú dohodu a odrobila som 3 dni ? Lebo na úrade mi povedala že keď bude dohoda podpísaná mám jej ju poslať do emailu. Ďakujem za odpovede snáď mi budete vedieť poradiť ako to mám riešiť.
@daduska6199 už si mala byť od prvého dňa zahlasena na odvody a dohoda sa posiela na UP pred nastúpenim do práce...nárok na podporu máš, keď si predtým odrobila...nic si nepodpísala, nič neodovzdal podľa mňa Tá ešte ani neprihlásili a robila si na cierno
@alchemilkazltozelena ja som zaevidovaná a áno mám odrobené 2 roky
@luccija vraj ma už prihlásili ale ešte som nepodpisovala veru 🤷♀️ nerozumiem týmto veciam
@alchemilkazltozelena do týždňa sa človek musí zaevidovať a ja som nastúpila až po vyše týždni takže som sa musela zaevidovať. Len mi povedala toľko že jej mám poslat dohodu...lenže tú som ešte nepodpísala
@luccija čo teraz keď som robila na čierno ? Ako jej to mám vysvetliť na úrade že som odrobila 3 dni ale dohodu mi nedali ešte podpísať
@daduska6199 tak Ti vynada, že sa posiela deň pred nastúpenim.Nic to nemení na tom, že máš nárok na podporu ako sa ukončuje dohoda neviem...
@luccija veď to že ani ja 😕 nevynadá lebo za prvé: ona mi povedala že jej to mám poslať mailom a za druhé: 3 dni som sa pýtala kedy to mám podpísať a povedala mi že na to zabudli 🤦♀️
@luccija tak som sa nasrala a dneska som v práci nebola 🤷♀️😄 zajtra budem volať ako to je s tou výpoveďou
@luccija a za tretie vlastne dohoda nevznikla lebo som ju ešte nepodpísala 🤷♀️ tak ja neviem ako to je
@daduska6199 pozri si v aplikácii v tvojej zdravotnej poisťovni či tá nahlásili na poistovnu
@daduska6199 nerobila si na čierno, keďže ťa zamestnávateľ prihlásil....normálne v tej práci podpíš dohodu a hneď aj to že končíš prac.pomer v skúšobnej dobe.....oni ťa normálne odhlásia a na UP pokračuješ v podpore, resp. vyradilia ťa na tie 3dni a ďalej pokračuješ....
@daduska6199 ono prepáč ale oháňať sa tým že dohoda nevznikla a oni ťa prihlásia a ty tam evidentne odrobíš 3dni, tak to je trochu iná káva....ano dohoda mala byť písomná, vo vačom prípade bola len ústna ale ty si tam nastúpila a oni ťa nahlásili a zjavne za teba aj uhradili odvody za odrobené dni a ty si dostala za tie 3 dni plat.....toto sú normálne bežné veci čo sa bežne stáva, človek nastúpi z podpory do práce, nepáči sa mu, tak treba ukončiť PP(v tvojom prípade dodatočne aj podpíš dohodu) a vraciaš na na UP a pokračuješ v podpore.....to nie je prípad že by ťa neprihásil zamestnávateľ....ty kým si to nedáš u neho do poriadku,tak na UP nepochodíš, keďže ťa prihlásil ako zamestnanca a ty si tam robila.....
Kým si dohodu nepodpisala nemala si ani začať robiť, na úrade nemáš ako dokázať, že si robila keď si ani robiť nemala - logicky. Ak na to len zabudli, divné ale stáva sa, dohodni sa s vedúcou kedy má čas nech to doriešiš čím skôr.
@daduska6199 a máš odrobene za posledné 4 roky 2 roky? Keď si nepodpisala dohodu, tak akoby si ani nerobila čiže ak máš odrobene 730 dní za posledné 4 roky tak nárok na podporu máš len sa musíš zaevidovať na UP.