Podpora

daduska6199
27. máj 2022

Ahojte. Potrebujem poradiť. Dala som výpoveď v práci s tým že som si našla novú prácu ale zobrali ma až o vyše týždňa. Tým pádom som sa bola zaevidovať na úrade práce že teda nastupujem za vyše týždňa do práce. Začala som teraz v utorok s tým že do konca júna som na dohodu. Lenže práca sa mi nepáči a dohodu som ešte nepodpísala. Odrobila som 3 dni. Mám nárok na podporu ? Alebo ako sa to rieši keď som ešte nepodpísala ani tú dohodu a odrobila som 3 dni ? Lebo na úrade mi povedala že keď bude dohoda podpísaná mám jej ju poslať do emailu. Ďakujem za odpovede snáď mi budete vedieť poradiť ako to mám riešiť.

alchemilkazltozelena
27. máj 2022

@daduska6199 a máš odrobene za posledné 4 roky 2 roky? Keď si nepodpisala dohodu, tak akoby si ani nerobila čiže ak máš odrobene 730 dní za posledné 4 roky tak nárok na podporu máš len sa musíš zaevidovať na UP.

luccija
27. máj 2022

@daduska6199 už si mala byť od prvého dňa zahlasena na odvody a dohoda sa posiela na UP pred nastúpenim do práce...nárok na podporu máš, keď si predtým odrobila...nic si nepodpísala, nič neodovzdal podľa mňa Tá ešte ani neprihlásili a robila si na cierno

daduska6199
autor
27. máj 2022

@alchemilkazltozelena ja som zaevidovaná a áno mám odrobené 2 roky

daduska6199
autor
27. máj 2022

@luccija vraj ma už prihlásili ale ešte som nepodpisovala veru 🤷‍♀️ nerozumiem týmto veciam

daduska6199
autor
27. máj 2022

@alchemilkazltozelena do týždňa sa človek musí zaevidovať a ja som nastúpila až po vyše týždni takže som sa musela zaevidovať. Len mi povedala toľko že jej mám poslat dohodu...lenže tú som ešte nepodpísala

daduska6199
autor
27. máj 2022

@luccija čo teraz keď som robila na čierno ? Ako jej to mám vysvetliť na úrade že som odrobila 3 dni ale dohodu mi nedali ešte podpísať

luccija
27. máj 2022

@daduska6199 tak Ti vynada, že sa posiela deň pred nastúpenim.Nic to nemení na tom, že máš nárok na podporu ako sa ukončuje dohoda neviem...

daduska6199
autor
27. máj 2022

@luccija veď to že ani ja 😕 nevynadá lebo za prvé: ona mi povedala že jej to mám poslať mailom a za druhé: 3 dni som sa pýtala kedy to mám podpísať a povedala mi že na to zabudli 🤦‍♀️

daduska6199
autor
27. máj 2022

@luccija tak som sa nasrala a dneska som v práci nebola 🤷‍♀️😄 zajtra budem volať ako to je s tou výpoveďou

daduska6199
autor
27. máj 2022

@luccija a za tretie vlastne dohoda nevznikla lebo som ju ešte nepodpísala 🤷‍♀️ tak ja neviem ako to je

alchemilkazltozelena
28. máj 2022

@daduska6199 pozri si v aplikácii v tvojej zdravotnej poisťovni či tá nahlásili na poistovnu

mogaa
28. máj 2022

@daduska6199 nerobila si na čierno, keďže ťa zamestnávateľ prihlásil....normálne v tej práci podpíš dohodu a hneď aj to že končíš prac.pomer v skúšobnej dobe.....oni ťa normálne odhlásia a na UP pokračuješ v podpore, resp. vyradilia ťa na tie 3dni a ďalej pokračuješ....

mogaa
28. máj 2022

@daduska6199 ono prepáč ale oháňať sa tým že dohoda nevznikla a oni ťa prihlásia a ty tam evidentne odrobíš 3dni, tak to je trochu iná káva....ano dohoda mala byť písomná, vo vačom prípade bola len ústna ale ty si tam nastúpila a oni ťa nahlásili a zjavne za teba aj uhradili odvody za odrobené dni a ty si dostala za tie 3 dni plat.....toto sú normálne bežné veci čo sa bežne stáva, človek nastúpi z podpory do práce, nepáči sa mu, tak treba ukončiť PP(v tvojom prípade dodatočne aj podpíš dohodu) a vraciaš na na UP a pokračuješ v podpore.....to nie je prípad že by ťa neprihásil zamestnávateľ....ty kým si to nedáš u neho do poriadku,tak na UP nepochodíš, keďže ťa prihlásil ako zamestnanca a ty si tam robila.....

januska12323
28. máj 2022

Kým si dohodu nepodpisala nemala si ani začať robiť, na úrade nemáš ako dokázať, že si robila keď si ani robiť nemala - logicky. Ak na to len zabudli, divné ale stáva sa, dohodni sa s vedúcou kedy má čas nech to doriešiš čím skôr.