Ahojte žienky prosim vás o radu chcem poslat plnomocenstvo do registra lenže ho neviem vipisat mám tam že (splnomocnitel ) údaje treba vipisat a potom dole mám že splnomocnenec a tiež údaje tak teraz neviem moje údaje idu kde a to druhe je čo vlastne koho údaje tam mám napísať vôbec tomu nechápem prosím vás pomôžte mi s tým ďakujem mne sa zdá že asi moje údaje idu tam kde je napisane splnomocnitel nesom si istá ale ...
Dobre takže teraz tam kde mám splnomocnenec tam mám koho údaje vipisat hmm?
Predpokladám, že sa chceš dať v nejakej veci niekým zastupovať neviem o aký register sa jedná), čiže nebudeš v nej konať sama ale niekto v nej bude konať za teba. Takže splnomocnenec je tá osoba, ktorá ťa bude zatupovať
Hm možné vám ten papier odfotiť ? Lebo teraz som už úplne ostala obarena haha a mi poradite či vôbec mám dobré to tlačivo alebo nie
To ci mate dobre tlacivo neviem, lebo neviem co potrebujete vybavit
Kto ti dal to tlačivo a kto o tebe potrebuje informácie z bankového registra?
Ten bude splnomocnenec, jeho poveríš že si o tebe môže zisťovať údaje, alebo ich zmeniť.
@renka30 HM potrebujem žiadosť o vymazanie z registra keďže sme žiadali s manželom v banke úver a mu neschválili vraj svieti v registri lenže on ten dlh čo mal vyplatil pred dvoma rokmi tak na poradila v banke že môžme požiadať o vymazanie z registra a vraj či to schvália alebo nie to už nevie ale požiadať môžme a to tlačivo som si vytlačila sama preto neviem či to vôbec je to tlačivo tak vás prosím kto o Tom niečo vie poradte my kde sa mám obratit ďakujem
V otázkach https://sbcb.sk/sk/caste-otazky máš napísané.
Pokiaľ zistíte, že niektorá informácia vo výpise z registra je nepresná či chybná, obráťte sa na klientske centrum bankového či nebankového úverového registra. To by malo v spolupráci s príslušnou bankovou či finančnou inštitúciou, ktorá je zdrojom nesprávnych dát, zaistiť nápravu. Dotknutá osoba má teda právo preveriť si u prevádzkovateľa systému, aké údaje sú o nej spracovávané. Získa ich vo forme výpisu z príslušného registra a má právo požiadať o ich opravu svoju banku alebo finančnú inštitúciu, prípadne priamo prevádzkovateľa príslušného registra v prípade, že ich považuje za nesprávne, neaktuálne alebo spracovávané neoprávnene. V prípade, že sa nezrovnalosti preukážu, tak registre v spolupráci s danou bankou alebo príslušnou finančnou inštitúciou vykonajú nápravu v súlade s podmienkami vybavovania reklamácií a o jej výsledku osobu písomne upovedomia.
Takže žiadaj toho kto ten dlh do registra zapísal aby aktualizoval/opravil informácie v registri.
@maranco takže to tlačivo nemám posielať ? A ten bipis z registra už máme to som si požiadala tiež lenže my sme teraz chcely to žeby ho s toho registra vymazali lebo on ten dlh má už splatený takže kde sa mám vlastne obrátiť myslíte že keď tam zavolám zo pomôže určite budú viesť nejakú písomnú žiadosť či ???
V tom výpise máš napísané kto zapísal ten dlh do registra? Alebo poznáš kde bola pôžička. Musíš kontaktovať od koho bol dlh aby zapísali splatenie dlhu/vymazali dlh.
@maranco aha skúsim si to zajtra prejsť ja si myslím ze to bolo z cetelem a potom to prevzal exekútor jemu som volala on mi povedal z mojej stránky je všetko vybavene mate to vyplatene ja s tým nemám nič,, takže to asi budem musieť zavolať do cetelemu a co im poviem hm???
ak to bolo na exekucii, bude to tam vidieť ešte 5 rokov po splatení
@aduskatt ja viem ale tam sa dá si požiadať o vymazanie z registra preto sem píšem
dá, ale pre tento dôvod Ti to nevymažú, maže sa len pri pochybení banky, ktorá poslala nesprávny údaj
@aduskatt hm tak potom prečo nám v banke tak povedali že si môžme požiadať o vymas z registra a že či to schvália oni nevedia ale skúsiť máme no teraz som ostala v šoku
to by bolo moc jednoduché....každý by hneď požiadal o výmaz pri problémoch a register by v tom prípade stratil zmysel. Ak preukážete, že zápis bol urobený neprávom, lebo pochybila banka, tak vymažú, ale len tak, lebo ste dosplácali úver a nechcete, aby bolo vidieť negatívny záznam - to register určite nevymaže. Možno by som skúsila, ak to bolo pred dvoma rokmi splatené a odvtedy nebol žiadny problém inú banku )ale záleží aj od toho, aký úver chcete brať)
@aduskatt hm tak to asi máte pravdu tak to asi ani nemám posielať ???nie už sme skúšali aj v inej banke nič vraj svieti v registri a ona nám tá pani v banke povedala že tam svieti nejaký revinglovy úver ze jej ukazuje aktívny to som tiež nepochopila prečo keď on to má už vyplatené nechápem tomu vôbec
https://www.homecredit.sk/slovnik-pojmov/revolv...
Nemá kreditnú kartu alebo povolené prečerpanie? Prečo to nerieši priamo on ale ty zaňho?
revolving je kreditka, alebo povolené prečerpanie, tam by nemal byť problém, ak je riadne splácaný
chcete spotrebák, alebo hypotéku?
@maranco on je v práci nemá to kedy riešiť keďže robí troj zmenku a keď voláme takto zbavuje on lebo oni aj tak pýtajú danú osobu neriešim to zaňho len akurát to som chcela tu na koníkov pozostávať že čo máme robiť ako máme postupovať nie nemá nič žiadne debety nič ma tu kartu na ktorú mu chodi aj výplata kde by sme mali zavolať ? Že čo to vlastne je lebo viete mneto nesedí že ona povedala máte tu aktívni revinglovy úver lenže on vôbec žiadny úver ešte nemal od kedy robí myslíte že to nemôže byť to čo mal tú exekúciu čo som písala vyššie že to má už vyplatené ?
@aduskatt nie hypotéku lebo nemáme čo zakladať ten spotrebný úver by sme skôr chcela
možno by sa dalo aj to riešiť....
ak teda ten prúser bol tie dva roky, ako tvrdíš....
@aduskatt čo tým myslíte ? Úver ?
@aduskatt to bolo tak v roku 2016 si zobral televízor na splátky od spoločnosti Cetelem lenže stratil prácu tak tie splátky nesplácal 4 roky potom po tých 4 rokov si našiel stabilnú prácu robí tam do teraz no akonáhle išiel do práce na zmluvu tak mu zasiahli a mu sťahovali zo mzdy trvalo to rok kým si všetko viplatil to bolo 2021 čo už mal vyplatené tak nevie či tam svieti ešte toto lebo on nič viac nemal vôbec žiadny úver nič akurát ten televízor
Ak je to tak ako píšeš, skús sa mi ozvať do pošty, nasmerujem Ťa aspoň na možný spôsob riešenia
Splnomocniteľ je ten kto udeľuje splnomocnenie a splnomocnenec je prijímateľ splnomocnenia, teda ten, komu splnomocniteľ udeľuje plnú moc