Pandemické ošetrovné na 13 ročného syna, ktorý má Covid-19

7rena
16. nov 2020

Ahojte. Mojmu 13 r. synovi diagnostikovalo Covid 19. Ma niekto skusenost s pandemickym osetrenim? Mozem ho poberat viac ako 10 dni? Dakujem.

lubka73
16. nov 2020

musite cela rodina zostat v karantene, cize asi skor pandemickaPN

7rena
autor
16. nov 2020

@lubka73 sme v karantene, zatial bez priznakov. Ale pandemicka ocr by sa mala poskytovat az do doby nevyhnutneho liecenia. Je to tak? Predlzoval si niekto takto ocr?

lubka73
16. nov 2020

@7rena no neviem ako to je ked je bez priznaku ma 13 ci mozes ist na pandemicku ocr, nakolko dieta nie je chore / vid SP - Ak však rodič dieťaťa ošetruje choré dieťa do 16 rokov veku, t. j. dieťa, ktorému sa náhle zhoršil jeho zdravotný stav a ošetrujúci lekár mu preto potvrdil potrebu ošetrovania, naďalej má nárok na pandemické OČR.

veronikaszabova
16. nov 2020

@7rena Pandemicka OČR je na zaklade zatvorenia skoly, ci skolky. Ked ma syn koronu, v karantene ste vsetci - cize korona PN

7rena
autor
16. nov 2020

@lubka73 dieta je chore na covid. Takze podla tohto mam narok na viac ako 10dni.

7rena
autor
16. nov 2020

@veronikaszabova skola je tiez zatvorena a ochorenie ma diagnostikovane. Takze by mal byt narok na viac ako 10dni.

lubka73
16. nov 2020

@7rena ak ti to uzna osetrujuci lekar tak podla toho co je na stranke SP ano, preto som ti to sem dala

7rena
autor
16. nov 2020

@lubka73 syn priznaky ma, ostatni clenovia nemaju, sme v karantene.

lubka73
16. nov 2020

@7rena treba riesit s lekarkou ona musi potvrdit potrebu osetrovania, tak to chapem ja podla toho co pisu na SP

7rena
autor
16. nov 2020

@lubka73 lekar mitouznal, potvrdil 14 dni. Len pani na socialke sa so mnou hadala, ze len 10 dni. Citala som stranku na socialnej poistovni a v tomto pripade mam narok na dlzku osetrovania urcenu lekarom. Preto hladam niekoho, kto ma stym skusenost.

lubka73
16. nov 2020

@7rena skusenost nemam

7rena
autor
16. nov 2020

@lubka73 aj tak ďakujem ochotu!

lubka73
16. nov 2020

@7rena nie je za co, skus este napisat na SP - Formulár pre otázky, nie vzdy vie kazda pani na urade ako postupovat snad ti pomozu, alebo zavolat na to informacne centrum

mily7
16. nov 2020

@7rena pandemicka icr môže byť viac nie len 10 dni. 10 dni sa dáva pri normálnej ocr. Len zisti ako sa čerpá. Ale myslím že napíšeš len na sociálnu poisťovňu žiadosť o pandemicku ocr , dôvodu choroby dieťaťa. Na konci mesiaca dáš cestné vyhlásenie koľko dní si sa starala o syna z dôvodu choroby. To cele.

7rena
autor
16. nov 2020

@lubka73 formular som napisala dnes, telefon mi nik nebral. Myslim, ze to bude tak ako je na stranke SP. Len pani uradnicku asi treba viac zaucit.

lubka73
16. nov 2020

@mily7 ale ona ma starsie dieta ako 11 rok. a to uz posudzuje lekar a na zaklade odporucania lekara jej bude predlzena

7rena
autor
16. nov 2020

@mily7 ano, to poznam este z prvej vlny. Tak to aj urobim. Isto narok mam, len pani uradnicka mi zle povedala. Mozno sa mi este niekto ozve, kto aktualne riesi takyto problem.

7rena
autor
16. nov 2020

@7rena cestne prehlasenie podam cim skor a som zvedava ako to dopadne.Dakujem.

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
17. nov 2020

@7rena nepises, ake vazne ma priznaky. Ci horucky, ci len zvysena teplota a pod. Ja to chapem tak, ze ak ma viac ako 11 rokov, mierne priznaky, tak OCR nemusia schvalit. Ak prebieha vyucovanie distancne, tak uzavretim skoly sa argumentovat tiez neda.
Pokial priznaky ma dieta akekolvek, ste v jednej domacnosti, tak vsetci mate karantenu a teda rodicia narok na pandemicku PN. Aspon tak chapem, ze vsetci musite ostat v karantene, kym jeden z vas je chory a pocas celej doby je ta pandemicka PN.
V kazdom pripade kontaktuj priamo ustredie cez kontaktny formular, presne popis stav (aby nedoslo k omylu) a ich odpoved bude relevantna.
Mne tak pomohli ohladom kupelov. Potom uz aj pani na pobocke zmenila nazor na vec.

79viktoria79
17. nov 2020

@7rena syn ma 13.r to už je druhý stupeň,tak ci tak su doma

mogaa
17. nov 2020

@7rena mala si si dať pandemickú PN a svoju doktorku poprosiť nech ti ju dá na 14dní lebo máš doma aj chorého syna....mysím že pr Covide by ti vyšla v ústrety....inak pandemická PN a po skončení, pandemická OČR......takto si to zbytočne skomplikovala.....

7rena
autor
18. nov 2020

@mogaa neskomplikovala, ja mam choreho syna, nie ja som chora. Nakoniec mi SP ustredie potvrdilo, ze som postupovala spravne. Mam narok na pandemicku ocr, nakolko je syn chory, ma lekarske potvrdenie. Moze sa poberat viac ako 10 dni. Az na nevyhnutnu potrebu.

janage
18. nov 2020

@7rena ona to myslela zrejme tak, že ak syn je chorý na covid, tak vy ako rodina máte povinnú karanténu na dobu jeho choroby a teda nárok na PN z titulu vašej karantény, ktorá súvisí s jeho chorobou(predpokladám, že žijete v jednej domácnosti) Takúto PN Ti vypíše tvoj lekár a nemusíš sa naťahovať s OČR.