Ahojte. Mojmu 13 r. synovi diagnostikovalo Covid 19. Ma niekto skusenost s pandemickym osetrenim? Mozem ho poberat viac ako 10 dni? Dakujem.
@7rena no neviem ako to je ked je bez priznaku ma 13 ci mozes ist na pandemicku ocr, nakolko dieta nie je chore / vid SP - Ak však rodič dieťaťa ošetruje choré dieťa do 16 rokov veku, t. j. dieťa, ktorému sa náhle zhoršil jeho zdravotný stav a ošetrujúci lekár mu preto potvrdil potrebu ošetrovania, naďalej má nárok na pandemické OČR.
@7rena Pandemicka OČR je na zaklade zatvorenia skoly, ci skolky. Ked ma syn koronu, v karantene ste vsetci - cize korona PN
@veronikaszabova skola je tiez zatvorena a ochorenie ma diagnostikovane. Takze by mal byt narok na viac ako 10dni.
@7rena pandemicka icr môže byť viac nie len 10 dni. 10 dni sa dáva pri normálnej ocr. Len zisti ako sa čerpá. Ale myslím že napíšeš len na sociálnu poisťovňu žiadosť o pandemicku ocr , dôvodu choroby dieťaťa. Na konci mesiaca dáš cestné vyhlásenie koľko dní si sa starala o syna z dôvodu choroby. To cele.
@7rena nepises, ake vazne ma priznaky. Ci horucky, ci len zvysena teplota a pod. Ja to chapem tak, ze ak ma viac ako 11 rokov, mierne priznaky, tak OCR nemusia schvalit. Ak prebieha vyucovanie distancne, tak uzavretim skoly sa argumentovat tiez neda.
Pokial priznaky ma dieta akekolvek, ste v jednej domacnosti, tak vsetci mate karantenu a teda rodicia narok na pandemicku PN. Aspon tak chapem, ze vsetci musite ostat v karantene, kym jeden z vas je chory a pocas celej doby je ta pandemicka PN.
V kazdom pripade kontaktuj priamo ustredie cez kontaktny formular, presne popis stav (aby nedoslo k omylu) a ich odpoved bude relevantna.
Mne tak pomohli ohladom kupelov. Potom uz aj pani na pobocke zmenila nazor na vec.
@7rena syn ma 13.r to už je druhý stupeň,tak ci tak su doma
@7rena ona to myslela zrejme tak, že ak syn je chorý na covid, tak vy ako rodina máte povinnú karanténu na dobu jeho choroby a teda nárok na PN z titulu vašej karantény, ktorá súvisí s jeho chorobou(predpokladám, že žijete v jednej domácnosti) Takúto PN Ti vypíše tvoj lekár a nemusíš sa naťahovať s OČR.
musite cela rodina zostat v karantene, cize asi skor pandemickaPN