OČR pre škôlkarov od 2.9.2020

petra2111
22. aug 2020

Ahojte,neviete niekto,ci zostava pandemicka OCR pre skolkarov aj po otvoreni skol/skolok v septembri? Ze ak ju do skolky nedam,ci mi narok zostane alebo nie?

Mimoriadna situacia stale trva a pocet pripadov narasta,takze mimoriadnu situaciu asi ani rusit nebudu a na stranke socialky pisu toto: "Nárok na pandemickú OČR majú rodičia detí predškolského veku, ktorých deti nenavštevujú v mimoriadnej situácii detské jasle alebo materskú školu, pričom dôvod, prečo zariadenie nenavštevujú (uzatvorenie, choroba, strach z ohrozenia COVID-19), nie je dôležitý."

stanulienkat
22. aug 2020

Najlepsie nasledujuce dva roky,nie? Ty kokos,ja nechapem,ako sa ludom nechce pracovat.

veronikaszabova
22. aug 2020

@petra2111 dufam, ze to zrusia tak, ako to zrusili aj skolakom

stela01
22. aug 2020

@veronikaszabova a ja som mala Za že to je zrušené .

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2020

@stela01 Ja som tiez o tom presvedcena😉

petra2111
autor
22. aug 2020

praveze nikto mi nevie na to odpovedat,ci je to aj pre skolkarov zrusene alebo nie....skoly su jasne,ale skolky?

hettinka
22. aug 2020

Mali by na pandemicke ocr chodiť kontroly, tak ako chodia na pn. Škôlky sa otvárajú, takze jediný dôvod z toho vychádza, že buď je dieťa choré, alebo má rodič strach z covidu.
V oboch prípadoch nech sedí doma a NIKAM nechodí. Žiadne vychádzky, ihriska, obchody. Nech je v byte, maximálne na balkóne, keď sa tak strašne boji a my pracujúci sa mu mame skladať má dávky. Ak je decko choré, tiež nech sedia doma a neroznasaju choroby.

veronikaszabova
22. aug 2020

@hettinka presne - OČRky do aleluje, ale decka na ihrisku, na kupalisku 🤦‍♀️ ale matka sa boji, ze sa v skolke nakazi 🤦‍♀️

hettinka
22. aug 2020

@veronikaszabova figu borovú sa boji...

stanulienkat
22. aug 2020

@veronikaszabova Tak ale vírusy sú sviňa, prenášajú sa iba v škôlke.😂😂😂

stanulienkat
22. aug 2020

Ja by som odsúhlasila každému nech zostane doma koľko chce bez nároku na sociálne dávky a bez odvodov do zdravotky potom by si tam museli doplatiť sami.

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2020

@stanulienkat ved to je jasne, ze len v skolke-kym tam deti nechodili, tak nikdy chore neboli😀

hettinka
22. aug 2020

@stanulienkat to je klasické neplatené voľno alebo dobrovoľne nezamestnany. Dá sa dohodnúť so zamestnávateľom a môže sa doma “báť” aj naveky.

stanulienkat
22. aug 2020

@hettinka ale ono sa lepšie bojí, keď ti za to niekto zaplatí😂😂😂

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2020

@stanulienkat pozri, su ludia, ktorych praca nebavi a ked sa naskytla moznost brat prachy za sedenie na riti, tak sa jej drzia, najlepsie az do dochodku. To, ze z hovna gulas neuvaris, to im je jedno.

stela01
22. aug 2020

V mojom okoli 99% ostalo na OČR doma aj keď otvorili škôlky ,školy ale fungovali - nákupné centra , výlety , kúpaliska bonus ostali doma. Polovica platu išla a užívali si .

hettinka
22. aug 2020

@stanulienkat nové povolanie: profesionálny strachopud

lienka_katulienka
22. aug 2020

Samozrejme, ze je to od 1.9. zrusene... 🙈🙈🙈 Dokedy chces vyciciavat stat?

stela01
22. aug 2020

@hettinka podľa mna ani nejde o strach ale o využitie ponúkanej šance na €

sense
22. aug 2020

Ak je škôlka otvorená a dieťa nie je choré žiadna OCR, ak sa bojíš odhlas dieťa zo škôlky uvoľní miesto ďalšiemu a ty bud doma ale za vlastné, nie za štátne kt platíme my vsetcia pracujuci

klarissa25
22. aug 2020

Stat nie je dojna krava...

marianeta
22. aug 2020

@petra2111 tvoje dieťa je koronavirusmi osídlené až až...preto sú deti imunnejsie..nemáš sa.coho báť..kľudne daj dieťa do škôlky.. Kolektív potrebuje.. Môj nastúpil v auguste a po týždni sopel..Za normálnych okolností by som ho dala aj so soplom lebo to tak robia všetci ,ale keďže veľa mamičiek je z korony pototo tak si muž vzal týždeň dovolenku a bol doma..nad OCR som ani už neuvažovala..teraz je škôlka zas týždeň zavretá a zas sa s mužom prestriedame s dovolenkou..OCR už nechcem..Ten čas čo som bola nútená na nej byť ma obral takmer o polovicu úspor..

petra2111
autor
22. aug 2020

rozumiem,vsetko,co pisete,no ja konkretne s pracou nemam problem,prave naopak,no prave mi tento tyzden kolegyna oznamila,ze sef ma vo firme problemy a planuje tich,co sa vratia z ocr prepustit,takze preto sa pytam,ci budem prepustena uz v septembri alebo neskor,nech si uz teraz viem hladat novu pracu.

veronikaszabova
22. aug 2020

@petra2111 a ty si na OCR odkedy?

petra2111
autor
22. aug 2020

@veronikaszabova od marca ako zavreli skolky

veronikaszabova
22. aug 2020

@petra2111 a ty sa cudujes, ze ta chce vyhodit? 🤦‍♀️

stela01
22. aug 2020

@petra2111 tak to my asi nevieme či tá prepustí , treba komunikovať s šéfom , ale ja by som prepustila tie čo ostali “ doma “ pretože ostatne sme museli ťahať a tiež mame rodiny a deti .

lucka_ke
22. aug 2020

@petra2111 a prečo si od marca doma preboha? chápem prvé dva mesiace kedy sme nevedeli čo nás čaká (aj ke)d ja som nebola na OCR ani deň, ale OK beriem) ale od júna je to pre mňa nepochopiteľné

hettinka
22. aug 2020

@petra2111 prácu si hľadaj v každom prípade, ak vieš, že ta prepustia. Nemá zmysel predlžovať to.
Ale namiesto agentúry JPP sa spoj so zamestnávateľom a pýtaj sa na seba, svoje miesto. Možno, keď uvidí záujem a že hneď vieš nastúpiť, o prácu ani neprídeš.

petra2111
autor
22. aug 2020

ano,mate pravdu,najlepsie bude,ked to budem riesit priamo so sefom,nech mi on povie.

77katarina
22. aug 2020

@stela01 No vidiš a u nás v Tescu to bolo presne naopak. Ja som od 13.3. až do 31.5.2020 ťahala sama a moje 2 kolegyne boli na OČR a koho vyhodili ? No mňa, slobodnú matku s prváčkou a od 1.6. som na úrade práce a krásne kolegyne sa vrátili jedna 1.6. a druhá 1.7. Chorééééé