Dobry den,vie mi tu niektora z vas poradit ako to je ohladom dlhodobej ocr?mam velmi vazne choru tetu,otcova sestra a jej muza.podavam si ziadost na opatrovanie,nemaju bkizkych pribuznych.ide o to ,ze tu starostlivost potrebuju uz teraz a tak zvazujem ako vyplnit 3 mesiace kym pride rozhodnutie.no nie je to priamy pribuzny,tak netuzim ci sa na tetu ocr vztahuje.nechcem davat vypoved,ved vsetci nase urady pozname.takze to mozu aj zamietnut.ide o to ze tete zlyhavaju pluca,musi byt na kysliku.bez neho prejde par krokov.saturaciu kyslika ma bez napojenia niekedy aj pod 50%takze uz ak jej diagnozu neuznaju tak potom uz neviem
Podľa mňa ocr na tetu čerpať nemozes
Skvele.ja neviem potom ako sa mam starat o nich ked som v praci.ved to je na slucku.nemaju nikoho.ani len deti
Treba spolupracovať s tetinym obv.lekarom aké sú možnosti.prip.ak je v nemocnici ešte tak mali by tam mať sociálnu sestru .Problémom môže byť že nie si priama príbuzná a bude treba zrejme dáke splnomocnenie.ze môžeš byť oboznámená s ich zdrav.stavom a pod.
@janinah nie teta je doma.uz dlho.no nemoze nic.ani nakup,ani varit,ziadne domace prace jednoducho len sedi prejde par metrov,na wc a nazad na kyslik.ak si aj navari tak na kysliku aj to sa potom dava celg den doporiadku.jexnoducho to nedokaze udychat.preto to musime uz riesit takto.no ja ozaj neviwm co stym.nejako to islo aj popri praci ,nakupil ujo aj ked cesta do obchodu mu trvala hodinu.ma parkinsona a bercove vredy.no terazna k tomu nohu v sadre.no ozaj neviem co stym.ako vypknit tie 3 mesiace a neostat uplne bez prijmu
Nedaju sa obedy poriesit cez mesto/obec? Niekde robia aj rozvoz.
mesta/obce maju opatrovatelske sluzby
@simoncik ahoj, OČR môžeš čerpať na:
-chorého príbuzného v priamom rade (rodič – dieťa, starý rodič – vnúča, prastarý rodič – pravnúča),
-choré dieťa, ktoré nie je vaším príbuzným v priamom rade (napr. dieťa osvojené alebo zverené do starostlivosti na základe rozhodnutia príslušného orgánu, prípadne vlastné alebo osvojené dieťa manžela/manželky)
-chorého súrodenca,
-chorého manžela (manželku) alebo
-chorého rodiča manžela (manželky).
https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...