Ahojte, mamina objednala vitaminy mimo EU, cena asi 50€ a dnes jej prislo z posty, ze za clo ma zaplatit 118€, neviete poradit? Tomu sa neda nijak vyhnut? Fakt za 50€ balicek si nauctuju clo 118€? Plus drzali ako naschval zasielku niekolko tyzdnov, aby narastla cena. Toto je teda konecna vec a nic sa s tym neda spravit? Dakujem.
V žiadnom prípade tam nemôže byť taká suma...DPH je 20% z ceny tovaru+9€ za colne konenie+4€ za doručenie. Hento je blud. Návratku nedostala?
@klaudulixx to bude ofajč
a zásielku zadrží colnica, nie pošta
ja by som to overila, pretoze ano, tovar v colnej hodnote do 150 € podlieha len DPH a je oslobodeny od colnej sadzby, ale zase na druhej strane co oni beru pod "vitamin" a do akej kategorie to spada... najlepsie by bolo kontaktovat financnu spravu
Z posty chodi oznamenie o zadrzani zasielky kvoli colnemu konaniu, kde vyziadaju dalsie dokumenty potvrdzujuce hodnotu tovaru (vypis z uctu, objednavku, fa..). Bez toho to vypocitat nevedia, a ani keby to do neviem akej kategorie zaradili tak za 50e zasielku nebude colny dlh 118e. A prislo to emailom, ci klasicky listom?
Vdaka popytam sa detailnejsie. Lebo len dnes mi to mamina spominala a nestihla som s ajej viac popytat.
clo + DPH... to je riziko pokial objednava mimo EU
a nemyslim, ze "naschval" drzali balicek, proste mozno mali ine priority...