Nahlásenie dieťaťa na úrade po dovŕšení troch rokov

8. aug 2022

Ahojte prosím Vás, dieťa mi dovŕšilo v máji 3 roky, dozvedela som sa však že som tehotná a do škôlky chcem dať dcérku až od budúce septembra (2023) mám nahlásiť na UPSVR či bude dieťa naďalej so mnou doma? Alebo ako to chodí prosím vás? Ďakujem za odpovede ☺️

katus87
8. aug 2022

V máji? No úradníčky zaspali a mali dávno posielať výzvu. Je na to tlačivo na stránke upsvaru a iba sa vyplní kolónka, kde je, že o dieťa sa stará osoba bez zivnostenskeho oprávnenia, alebo niečo v tom zmysle

autor
8. aug 2022

@katus87 tak ja som nevedela , keďže viem len to že povinná predškolská dochádzka je u 5-6 ročných. Nestačí keď presne o mesiac mám ísť na úrad práce to tam vybaviť a vypísať vtedy? 🙂

katus87
8. aug 2022

Asi už nič iné neostáva len to vypísať, ja robím na úrade, ale u nás akonáhle majú deti napríklad v auguste 3 roky, v septembri posielame výzvy na predloženie toho papiera, pokiaľ to samé nedonesu

autor
8. aug 2022

@katus87 neviem no mne naozaj nič neprišlo, a teraz som na úrade práce na podpore pol roka a nič mi ani nespomínali a to tam chodím každý mesiac, teraz mám ísť presne začiatkom septembra. Myslís teda že to stačí vtedy?

beata_k
8. aug 2022

@katus87 To posiela urad list alebo to musim sama poriesit?

mikadooo
8. aug 2022

Ahoj, ak ťa nevyzvali, kľudne to tam vezmi keď tam nabudúce pôjdeš. Asi tam majú úradníčky trošku chaos, lebo tiež mám takú skúsenosť, že ak sama nenahlásiš, tak pošlú výzvu. Ja som všetky 3 deti nahlásila oneskorene (vždy som v rámci tých 3 rokov zabudla, že mám takú povinnosť) a došla mi výzva, ja som doložila papier a nikto neriešil, že idem neskoro alebo tak. Pri dvoch deťoch som nahlasovala, že sa o ne budem starať ja, je tam taká kolónka alebo riadok alebo proste možnosť na výber.

autor
8. aug 2022

@mikadooo oki super ďakujem ti za odpoveď. Tiež si si teda nechala staršie dieťa ešte rok doma pri tom mladšom? Je to tak lepšie asi však? 🙂

autor
8. aug 2022

@mikadooo a ak môžem vedieť aký papier si doložila? Je nejaké tlačivo na internete? Lebo ja som nič také nenašla....možno len zle hľadám ...

mikadooo
8. aug 2022

Mne to rovno poslali v tej výzve. Podľa mňa keď tam pôjdeš, tak ti dajú asi niečo rovno na vyplnenie a podpis. Nie je to dlhé, len meno priezvisko a kde sa zdržiava a podpis tuším.

didi2102
8. aug 2022

Ja som nato minulý rok zabudla , nikto mi neposlal žiadnu výzvu,do teraz som to neriešila 🤭 syn bol doma s mensou, tento rok nastupuje do škôlky, neviem či mám nemám to riešiť a teda to nebudem

aliziana
8. aug 2022

@didi2102 má sa to riešiť pri každej zmene, čiže asi by som riešila...

didi2102
8. aug 2022

@aliziana tak im to asi hodím do schránky keď zase nezabudnem

brezza
8. aug 2022

@aliziana
@didi2102 myslim, ze sa to neriesi, ked si s mladsim surodencom doma

katus87
9. aug 2022

@beata_k k výzve prikladáme tlačivo a to stačí buď priniesť, poslať mailom alebo poštou. Ale je aj na stránke upsvaru, vyššie bol odkaz

beata_k
9. aug 2022

@katus87 dakujem. A je mozne ze zabudli? Moje malo 3 roky v juni

brezza
9. aug 2022

@beata_k moj mal tri roky v januari a nic mi nedoslo. Ale ked som to tak davnejsie hladala, tak som sa dopatrala k tomu, ze ked je matka na materskej s mladsim tak sa ten papier nevyzaduje.

beata_k
9. aug 2022

@brezza Aha, ta takto to bude. Lebo ja som ma RD s mladsim. Dakujem za info 🙂

pillow11
9. aug 2022

Ahoj, môj malý mal 3 roky v júli, úplne som zabudla na toto ohlásenie a pracovníčky prišli 2 týždne dozadu k nám domov, aby som im vypísala tlačivo. Nechápala som, ved by stačilo poslať výzvu, príp. zavolať.. Ale prišli teda osobne.

autor
9. aug 2022

@beata_k moje v máji a nič mi neprišlo tak asi zabudli