Ahojte prosím Vás, dieťa mi dovŕšilo v máji 3 roky, dozvedela som sa však že som tehotná a do škôlky chcem dať dcérku až od budúce septembra (2023) mám nahlásiť na UPSVR či bude dieťa naďalej so mnou doma? Alebo ako to chodí prosím vás? Ďakujem za odpovede ☺️
@katus87 tak ja som nevedela , keďže viem len to že povinná predškolská dochádzka je u 5-6 ročných. Nestačí keď presne o mesiac mám ísť na úrad práce to tam vybaviť a vypísať vtedy? 🙂
Asi už nič iné neostáva len to vypísať, ja robím na úrade, ale u nás akonáhle majú deti napríklad v auguste 3 roky, v septembri posielame výzvy na predloženie toho papiera, pokiaľ to samé nedonesu
@katus87 neviem no mne naozaj nič neprišlo, a teraz som na úrade práce na podpore pol roka a nič mi ani nespomínali a to tam chodím každý mesiac, teraz mám ísť presne začiatkom septembra. Myslís teda že to stačí vtedy?
Ahoj, ak ťa nevyzvali, kľudne to tam vezmi keď tam nabudúce pôjdeš. Asi tam majú úradníčky trošku chaos, lebo tiež mám takú skúsenosť, že ak sama nenahlásiš, tak pošlú výzvu. Ja som všetky 3 deti nahlásila oneskorene (vždy som v rámci tých 3 rokov zabudla, že mám takú povinnosť) a došla mi výzva, ja som doložila papier a nikto neriešil, že idem neskoro alebo tak. Pri dvoch deťoch som nahlasovala, že sa o ne budem starať ja, je tam taká kolónka alebo riadok alebo proste možnosť na výber.
@mikadooo oki super ďakujem ti za odpoveď. Tiež si si teda nechala staršie dieťa ešte rok doma pri tom mladšom? Je to tak lepšie asi však? 🙂
@mikadooo a ak môžem vedieť aký papier si doložila? Je nejaké tlačivo na internete? Lebo ja som nič také nenašla....možno len zle hľadám ...
Mne to rovno poslali v tej výzve. Podľa mňa keď tam pôjdeš, tak ti dajú asi niečo rovno na vyplnenie a podpis. Nie je to dlhé, len meno priezvisko a kde sa zdržiava a podpis tuším.
Ja som nato minulý rok zabudla , nikto mi neposlal žiadnu výzvu,do teraz som to neriešila 🤭 syn bol doma s mensou, tento rok nastupuje do škôlky, neviem či mám nemám to riešiť a teda to nebudem
toto je to tlačivo: https://www.employment.gov.sk/files/slovensky/u...
Ahoj, môj malý mal 3 roky v júli, úplne som zabudla na toto ohlásenie a pracovníčky prišli 2 týždne dozadu k nám domov, aby som im vypísala tlačivo. Nechápala som, ved by stačilo poslať výzvu, príp. zavolať.. Ale prišli teda osobne.
@beata_k moje v máji a nič mi neprišlo tak asi zabudli
V máji? No úradníčky zaspali a mali dávno posielať výzvu. Je na to tlačivo na stránke upsvaru a iba sa vyplní kolónka, kde je, že o dieťa sa stará osoba bez zivnostenskeho oprávnenia, alebo niečo v tom zmysle