Môžem požiadať o sociálny byt?

natasa123_
8. okt 2024

Dobrý deň som si tento rok požiadala o sociálny byt kde som zapísala seba dieťa a priateľa
Ale kvôli priateľovi mi byt zamietli kvôli tomu že je dlžný voči komunalnemu odpadu ja som čistá nie som dlzna voči komunalnemu odpadu ani nič podobné
Môžem si o byt požiadať tak že tam zapisem len seba a malého? Vie mi niekto poradiť?
Lebo s priateľom bývame zvlášť ja bývam u rodičov ale máme malý byt a chcem sa osamostatniť
Ďakujem za odpoveďe

alickapusinka
8. okt 2024

Každe mesto má svoje určene čo musi splniť žiadateľ.V prom rade musiš byť zamestnana.A zisti si poradovník.To niektore mesta neberu tak že máš dieťa dostane byt.Ak nemaju majú všetko obsadene a všetci platia tak nemôžu nikoho vyhodiť..U nás v meste bolo veľa zaujemcov bytov malo tak žrebovali ako tombolu.A určite sa dáva zabezpeka u nás je to 1000 eur.

melanta
8. okt 2024

@natasa123_ áno môžeš.

viestta
8. okt 2024

Poziadat mozes, ale pocitaj s tym, ze priatela len tak jednoducho do toho bytu nedostanes a ak aj, tak mozes o neho prist, pretoze porusis podmienky. Mlady pan nech splati dlzoby. Ma rodinu, mal by si plnit zavazky aj voci statu a mestu.