Ahojte citala som tu viacere diskusie o tom ako dosiahnut maximalnu podporu po skonceni rodicaku , ale vsade sa pise len to ze sa to da len tak ze sa treba na den vratit do povodneho zamestnania a zobrat si den dovolenky a na dalsi den dat vypoved. Lenze ja som v 2 mesiaci tehotenstva isla na PN a o 3 mesiace neskor mi dali vypoved pretoze mi koncila doba urcita, ja som ale marodila dalej az do zaciatku materskej. Ako v tomto pripade teda dosiahnut tu max podporu ked do stareho zamestnania sa uz nevratim kedze tam uz niesom zamestnana? Neda sa stym nejak vybabrat ze by ma napr. znami co ma firmu na jeden den zamestnal a potom dal o den vypoved ? Prosim len normalne rady alebo skusenosti ako to vlastne je dakujem
@lenkakoc444 a ako ked cerpam rodicovsku?
Bezne po rodicovskej ktora je do 3 rokov dietata sa ide prihlasit na urad a cerpa sa podpora..ci sa mylim?
No mala si prerusit rd a cerpat podporu takto uz nemas narok. Musis znova odrobit 2r aby Ti narok vznikol. Ine je keby Ti pocas rd trval prac.pomer, ale pises, ze ten sa skoncil este pocas tehotenstva cize pred vyse 3r.
Joooj, keby to tak fungovalo, ze ma zamestna znamy na 1 den , hned vyhodi a polroka max.podpora 😀 to by sme dopadli ako krajina
@lenkakoc444 akoze mne konci rd az na buduci rok takze este len tento mesiac budu 2 roky.. len som sa chcela informovat dopredu lebo ma to zaujima vcera mi to spomenula znama tak zistujem ako to je
"Bezne po rodicovskej ktora je do 3 rokov dietata sa ide prihlasit na urad a cerpa sa podpora..ci sa mylim?" - áno, ale vtedy keď pracovný pomer trvá aj počas rodičovskej. Po skončení rodičovskej sa ukončí prac.pomer a tak ide žena na podporu.
Ty nemáš nárok na podporu, mala si si ju vyčerpať skôr
@sisa_s 😅😅 ved len zistujem ako to je ved v tejti krajne sa deje vselico , aj horsie veci
Tak v podstate este stihas ak pojdes do 2r. Max uz nie lebo Ti nema kto doplatit dovolenku, kt. by Ti zvysila zaklad.
@luliu a kedy skor? Ked som marodila pocas zamestnania aj po jeho ukonceni a hned nato isla na matersku
Do 2 rokov od ukončenia pracovného pomeru môžeš vyčerpať podporu, maximálnu ale nedosiahnes
@luliu a to si mozem len tak prerusit rd vycerpat podporu a ist naspat na rodicak?
Áno, zatiaľ môže rodicak čerpať tvoj muz
@luliu aj ked je zamestnany a popri zamestnani to moze cerpat?
Áno, ale ten nižší keď necerpal matersku
@luliu no dobre a ked si vycerpam podporu mozwm ten rodicak naspat cerpat ja?
Ale pýtaš sa konktétne na seba? Lebo ak ti skončil pracovný pomer v 5-6 mesiaci tehotenstva a tento mesiac má dieťa 2 roky tak to už nestíhaš.
@luliu ale ja som ju cerpala to sa nezlucije nejako?
@zojanka nie mala ma dva roky az v juni ale pred 2 rokmi mi koncil pracovny pomer vo februari k poslednemu
Autorka kedy Ti presne skoncil pp? Ja mam taky pocit, ze to mas pomiesane a vobec Ti to nevychadza a cela tato diskusia je zbytocna. A v pripade vysky rp sa to nezlucuje manzel by mal nizsi, jedine zeby nastupil na md aj to je moznost.
A pracovny pomer trval min 2roky?
@zojanka presne nie asi 2 tyzdne tam chybali
@lenkakoc444 k 28.2.2022 , mala sa narodila az v juni
@zojanka ale citala som ze za posledne 4 roky musi byt tam tych 270 dni takze to by som mala
Tak potom nárok nemáš, to sú základné podmienky na čerpanie podpory
270 je nárok na materskú, nie na podporu
730 dní, nie 270
@lenkakoc444 keby on nastupi na rd tak moze dalej pracovat ako doteraz? Alebo by musel byt s malou doma? Lebo keby nemoze chodit do prace tak to by sme si moc s tou podporou nepomohli
Podla toho co pises ty uz na podporu narok nemas ziadnu. Bolo treba ziadat do 2r od ukoncenia pp.