Ahojte baby.... mam takyto problem: Predavame kamaratkine svadobne saty a mame zaujemkynu v holandsku a dnes nam poslala peniaze... no je to cez “Origin Banku” a je tam sprostredkovanie cez spolocnost “Track and trace” ide o to ze my mame pani poslat pani svadobne saty a cislom zasielky sa preukazeme ze sme to poslali a pridu nam peniaze... nema s tym niektora z vas skusenosti? Prosim pomooooc kazda rada sa mi zide... chapete... 630€ nie je len tak...
Prosim S.O.S
Že na to v dnesnej dobe ešte niekto naletí 😁😁
@samik455 tak nech si to rieši tá pani, ktorá tam tie peniaze poslala. Aj keď si úprimne myslím, že žiadne peniaze nikde poslané neboli. Úprimne, mohla by si jej poslať akékoľvek číslo zásielky (aj od prázdnej obálky) a ona Ti pošle 630€? Ako si chce skontrolovať, čo jej reálne posielate?
Píše Ti po anglicky? Nemá chyby v texte? Keď som predávala svadobné šaty, nebol mesiac aby mi niekto zahraničný s otrasnou angličtinou nepísal, že ich chce kúpiť, tak som to rad radom blokovala
@samik455 to cez nejaku spolocnost alebo portal predavate alebo ako? Totiz bezne sa to tak robi, my sme napriklad cez ebay predavali hodnotnu vec do zahranicia a ebay to ma tak na ochranu kupujucich aj predavajucich, ze peniaze zostanu visiet zadrzane niekde v medzipriestore, kym kupujuci neobdrzi tovar a nepotvrdi prijatie tovaru. Akonahle kupujuci potvrdi prijem tovaru, peniaze su pustene ebayom predavajucemu. Takze treba sa informovat n portali cez ktory to predavate, ako to u nich funguje.
@samik455 peniaze nikde nie su, je to cele podvod.... pogoogli si nigerijsky podvod alebo naprikad tieto diskusie.....
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ziadal-od-vas-zaujemca-poslat-saty-do-juznej-afriky-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/zaujemca-o-kocik-ziada-poslat-do-afriky/
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kontaktoval-vas-zaujemca-o-tovar-z-ameriky/
@mrkvicka060 ja tipujem, ze to bude bazoš a tam nehrozí nejaký medzipriestor 🤔
@samik455 a máš nejaký reálny doklad o tom, že tam tie peniaze poslala? Ja by som úprimne nikdy nesúhlasila s takýmto postupom, že ja pošlem šaty a potom mi možno prídu peniaze.... Skúšali ste si jej mail hodiť do googlu? Či vám nevyskočia upozornenia na ňu? Na scammer-ov zvyklo byť na nete plno upozornení, menia síce maily, ale text mailu je väčšinou dosť podobný
@mrkvicka060 predavame cez mojasvadba.sk
@samik455 prosim ta, predaj to cez nejaky seriozny portal, ktory ma pri takychto vysokych sumach nejaku ochranu. Ked to chces predavat aj do zahranicia, daj to na medzinarodny portal. Ak vies po anglicky hod to cez ebay, tam sa jednak mozes informovat o celom postupe ako funguju a jednak mas istotu. Ved to nie je päť korun, tie nervy za to nestoja. Je to risk aj keby to chcela kupit Slovenka...
Aj mne už prišla podobná správa. Pani chcela dve detské veci. Smiešna cena na oboch a úplne iné číslovania. Chcela to poslať do zahraničia😅 a že jej mám odpovedať len cez mail, nie cez portál. Hneď mi "blikla kontrolka"😲. Zadala som mail do googlu a voilá!!! Ako som tušila - jasný podvod.
Prečítajte si o týchto podvodníkoch viac. Možno tam nájdete aj mail z ktorého písali Vám:
https://www.avizo.cz/blog/pozor-na-podvodne-nab...
Sak pošli saty nech si ďalšia z podvedenych ked neveríš co ti tuna pisu
Reálne, prečo by nejakú ženu zo zahraničia mal zaujímať nejaký second hand predaj z úplne inej krajiny, keď nemá ani isté, čo jej vlastne príde? Tu v rámci pár kilometrov s tým býva občas problém, nie takéto veci riešiť ešte cez pol sveta. Keby si ich chcela prísť aspoň osobne prevziať....
Bože tá naivita... si myslíš, že v Holandsku sú odkázané na nejaké šaty zo Slovenska???? Si myslíš, že si princezná Kate????
Nikde inde nemajú svadobné šaty, len tie tvoje potrebujú v zahraničí 😂😂😂 určite si sa potešila, že ma niekto záujem, ale skus sa zamyslieť a potom ti možno docvakne.
Ale ak chceš silou mocou problémy, tak pošli a čakaj na peniaze.. ako to povedať.. naveky 😗
Mna by zaujimalo preco pani z holandska vyuziva americku banku 🤔 ani track and trace spolocnost som nenasla 🤔 podla mna to zavana podvodom.
@samik455 len pokoj... Spoj sa s kamoškou, nech Ti pošle suvislé a najmä kompletné info - lebo z Tvojho príspevku mám pocit, že pletieš piate cez deviate a že máš v tom tak trochu hokej (a to neber v zlom prosím).
1/ čo sa týka platby - ako konkrétne máme chápať, že pani poslala peniaze cez "origin bank"? Ako názov inštitúcie, alebo ako slovné spojenie? Spomínala si, že komunikujete po anglicky - "origin bank" v preklade znamená čosi ako "koreňová/domovská banka, banka pôvodu". Čiže... odkiaľ že to vlastne posiela tie peniaze? Z americkej Origin Bank, alebo zo svojej domovskej holandskej banky? Požiadajte ju, aby Vám preukázala konkrétnu banku a pobočku, detaily vinkulácie (vrátane účtu príjemcu) a podmienky uvoľnenia platby. No a samozrejme jej identifikačné údaje. Na základe týchto informácií si dokážete v danej banke overiť hodnovernosť jej tvrdení.
2/ track & trace nie je sprostredkovateľ, ale online systém sledovania zásielok (pozri stránku www.track-trace.com). Ak poznáš prepravcu a číslo zásielky, vieš si tak zistiť, kde sa práve zásielka nachádza.
Okrem toho, pojmom "track-trace" označujú niektorí dopravcovia svoju vlastnú internú službu sledovania zásielky - čiže trasu zásielky a podrobnosti jej doručenia je možné sledovať priamo cez ich web. Niektorí dopravcovia však majú túto službu sólo spoplatnenú, čiže ak ju chceš využiť, musíš to nahlásiť už pri podávaní zásielky (niečo podobné, ako keď na Slovenskej pošte podávaš balík a môžeš si extra priplatiť služby ako "1.trieda", "krehké" a pod.) Nemala náhodou kupujúca na mysli požiadavku, aby ste k podanej zásielke priobjednali túto doplnkovú službu?
Pre úplnosť ešte dodám - týmto príspevkom nejdem bagatelizovať eventuálny problém ani nasadzovať ružové okuliare - stopercentne platí, že opatrnosti nikdy nie je dosť, to je jasné. Len prosím Ťa nerobte paniku, ale sa snažte uvažovať a postupovať konštruktívne.
@amelia000 ale na slovenčine si sa poriadne neučila 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Je to podvod, nerozumiem, ci je to take tazke pochopit, aj na mojasvadba sa to uz milionkrat riesilo, je tam o tom aj diskusia - pozor na nigerijsky podvod, nechapem, co tu este s tym riesis..Ak chces prist o saty aj peniaze, tak ich len pekne posli ako ti tam pisu a nebudes mat nic..Ak o to prist nechces, tak na nejake posielanie siat zabudni a cakaj na normalneho seriozneho zaujemcu.
Baby, ja chápem že vidina peniažkov je super.... ale fakt veríte v takéto podvody??? Už miliónkrat boli tieto "super kupy do zahranicia" zverejnené tu, na FB ale aj v telke. Zobuďte sa, nič nikomu neposielajte a buďte radi, že saty ešte máte. Žiadne peniaze neprídu- verte!!!!
@danusskaaa keď tu je baba schopná uveriť, že jej cudzia žena na koni vybaví pôžičku keď jej pošle 100€ (ozaj jej ich poslala a chcela poslať ešte ďalšie), tak sa už nečudujem ničomu
@dopolbokaodrata no, topiaci sa aj slamky chytá... ale zabúdajú tí ľudia použiť mozog!!! Veľmi smutné... z dlhov do ešte väčších dlhov 🤦♀️
@pallacinka29 a ty mas co za problem? Si snad neomylna alebo si tu len rada honis ego?
@amelia000 ja len viem, ako sa píše slovo “platba” a viem, že v tomto prípade ide o podvod... nebudem tu autorku presviedčať o tom, že na tomto obchode je všetko kóšer...
@pallacinka29 no tak to ti gratulujem. Ty sa asi nemylis ze?
No skus si ked tak nieco na nete o takej moznosti najst lebo aj taka existuje. Vies nie vsetko co nepoznam je hned podvod.
Podvod!