Dnes som mala zážitok,normálne som koktala😃Som na rizikovom,PN,mám vychádzky.Nedávno sme sa brali,10min záležitosť na úrade.Dnes telefonát zo soc.či mám potvrdenie o sobáši z Mestského úradu s presným časom a potvrdenie od lekára,že som sa mohla zúčastniť sobáša.Inak mi dávka za august nebude vyplatená.Podotýkam,sobáš bol v septembri.🤦Máte niektorá skúsenosť?Robí sa to bežne?Vraj nestačí kópia PN kde mám vyznačené termíny vychádzok(samozrejme ich dodržiavam,časovo mi vyhovujú,aj čas sobáša bol v rámci)
@kubkovamama Aj my tak. Ja som nemala vychadzky dokonca. Doktor mi dal papier pre socialnu poistovnu s vychadzkou urcenou na sobas 😃
@kubkovamama zasielala som potvrdenie (matrika aj lekar) socialnej poistovni spolu so sobasnym listom tusim.
To vážne,ja som bola riadne prekvapkaná,zvlášť teda ak to spada do času vychádzky príde mi to nezmyselné.A okrem toho ak ide o výplatu augustovej PN a sobáš bol septembrový.
Ja som kvoli sobasu prerusila pn na tyzden a vzala dovolenku. Oni nemozu vediet, kedy v akom case bol sobas. A skor si zle pochopila, nevyplatia ti septembrovu pn
Ja som tiez na rizikovom ale moj gynekolog mi povedal ze musim den predtym ukoncit. Tak som den pred svadbou ukoncila Pn na dalsi den som mala sobas a o 3 dni som znova nastupila na pn. Taktiez som mala problem so socialkou. A nielen prvy mesiac ale aj dalsi.
@kubkovamama nie, vôbec to nie je nezmyselné....len naivný človek uverí že celá svadba je vybavená za 2hodiny😉teda že je to "len" obrad 😉
@mogaa tak ale to je kvoli tomu, ze sa pn-ky rozdavaju len tak. Ja som bola realne na pn od 5tt, neschopna ani sediet. Celu svadbu sme vybavili za 1h aj s cestou.
@alexandra2468 veď ano, veľa tehotných sa dá na PN len preto, že sú tehotné😉samozrejme potom to kontrolujú aj revízni lekári či je tam reálna diagnoza na PN a zo SP sú kontroly tehotných😉
@petulda333 nie,pani mi priamo povedala,že augustovú.
@mogaa no my sme ale reálne mali iba 10min obrad o dvoch svedkoch.Ja som na rizikovom po x potratoch.Bola by som sprostá robiť normálnu svadbu,mala som dosť dotrepat sa v tom horku na úrad
@kubkovamama ahoj, ano aj mna kontrokovali. Za papier z uradu o case sobasa sa plati 5e a gynekolog pokial mas dobreho ti ten papier da aj dodatocne.