Prosím, kde sa dá podať sťažnosť na kožnú ambulanciu? Ide o to, že riešim so synom (2r) kožný problém, pediatrička poradila nejaké postupy, ktoré nezabrali, preto nás odporučila do kožnej ambulancie. V meste máme 5 kožných ambulancií. Do dvoch sa mi nepodarilo dovolať a ostatné dali možnosť objednať sa na termín najskôr koniec apríla. Ďalšia možnosť je prísť sa ráno zapísať. Nakoľko mám dve malé deti, muža v práci, a nebývam priamo v meste, išiel tam ráno o 5:30 môj otec, dôchodca. Už v tom čase čakalo pred zamknutou budovou 30 ľudí. Lekárka vezme za deň 10, takže časenku nedostal.
Ako je možné, že berie tak málo ľudí?
Ako je možné, že nevezme človeka (malé dieťa) s akútnym problémom?
Čo majú robiť ľudia, ktorí nemajú možnosť byť tam ráno o 5, aby sa zapísali?
Nakoniec som našla inú ochotnú lekárku, ale v inom meste. Tá nás ošetrila a povedala, že počas dňa vyšetrí aj 50 ľudí. Veľa z nich k nej chodí priamo z nášho mesta, keďže tam sa na vyšetrenie nedá dostať.
Ako je možné, že jedna lekárka dokáže vyšetriť toľko pacientov a iná 10?
Nevidím do toho, ako fungujú limity poisťovní. Ja som ochotna si za ošetrenie aj zaplatiť, ale nedá sa.
To takto funguje s kožnými lekármi všade?
no fyzický, čo ráno prídu a stihnú zobrať lístok - sú 10, ostatní sú objednaní - asi je to tak, či?
@kitycat týka sa to všetkých doktoriek v tom meste. Neviem o tom, že by učili. Všetky majú ordinačné hodiny do tretej.
Ano niektori lekari vezmu za den menej. Jednak zavisi od toho, kolko ma objednanych, opakovanych pacientov atd. A je to aj ako s ostatnou pracou, niekto robi rychlejsie niekto pomalsie.
Niekto ma aj ine uvazky, viac ambulancii a pod. Kazdy ma aj ine pripady. Sama uznas ze Dr. ktora vysetri za den 50ludi, ma aj s administrativou a vybavovanim ostatneho na cloveka par minut casu, takze 50 ludi si moze dovolit jedine ked sa jedna o rychlovky a jednoduche pripady. Logicky.
Vidim ze si rozculena, ale osobne by som kvoli tomuto staznost na doktora nedavala, nikto nemoze za to ze si chcela Dr hned zo dna na den a ani za to ake mas podmienky ake (byvas daleko, muz nikde, deti doma) ale rob ako myslis.
Bola tam Dr od tej doby ako ma pisane ordinacne hodiny? Venovala sa pacientom? Toto su veci ktore isto musi dodrziavat.
Dat staznost s dovodom, ze rano jej tam caka vela ludi (to vacsine doktorom) a Ty si sa nedostala na rad a ona pracuje pomaly a berie menej ludi denne nez ina Dr... Tym sa nikto vazne zaoberat nebude.
Neviem tiez co je vas akutny problem, ked hovoris ze to riesite uz dlhsie roznymi postupmi. Lebo akutny problem je fakt akutny (a 90% ludi si myslia ze to su oni).
Aj pediatricka Ta mohla skor navigovat ku koznej ak vravis ze uz dlhsie sa "vselico skusalo a nezaberalo", mohli ste mat aspon normalny termin a nie sa plasit uz ked je velmi zle.
ináč, aj k mojej sa objednáva, ale s deťmi má nikdy neodmietla / keď boli malé /
Predpokladám, že tá, ktorá dáva 10 časeniek má okrem toho aj objednaných pacientov. Pravdepodobne takto podobne fungujú kožné ambulancie na celom Slovensku, česť výnimkám. Ja uprednostňujem kožné ambulancie v poliklinike pri nemocnici, lebo tam nie sú také dlhé čakacie doby a sú schopní riešiť aj akútny stav.
@elenka.k asi áno. Ale prečo inde vie lekárka zobrať viac pacientov mimo objednaných a netreba u nej nedôstojne čakať pred čakárňou od piatej rána? A čo urgentné prípady, ktoré nemajú možnosť tam byť tak zavčasu?
Tiež som sa s týmto stretla, aj v iných odborných ambulanciách , že dajú len zopár poradových čísiel a všetko ostatné sú objednaní pacienti...niektoré ambulancie ale robia úkony, ambulantné, rôzne zákroky, ktoré sú náročné aj na čas, kedy má vnútri jedného pacienta možno aj hodinu, preto ten dojem, že vyšetrí "málo" ľudí.
tak mnohí zlenivelí - zpohodlneli, aby som bola presnejšia cez coronu, asi, ja si myslím, keby si tam nabehla s dieťaťom , neverím, že by ťa doktorka odmietla, možno sestrička by protestovala ... ale dr. nemala by odmietnuť.
Poistovna lekarovi zaplati za 10 pacientov, preco by mala obsluzit 50??
Ja sa opytam inak. Myslis,ze ta ktora vezme za den 50ludi,ich vysetri poriadne? Ja som so synom k jednej takej chodila a teda nepomohla vobec. A teda stazovat sa nato,ze ste sa nesostali na rad a ona vezme len 10ludi? To ta pekne vysmeju. Nevies kolko popritom este osetri ludi. Keby si tam sla so synom,ako akutny pripad a ona ta odmietne,to by som este chapala...no toto...
No keď môžeš čakať to môžeš byť ešte rada, u nás sa objednáva a čaká 4 mesiace k všetkým, len tak neberu
Lekár si sám manažuje ambulanciu ako to jemu vyhovuje. Tipujem, že pacientov na kontroly objednáva a zvyšok sú tie časenky, popritom ešte zoberie nejaký akútny prípad zo sanitky a deň je za nami. K lekárovi, ktorý vyšetrí 50 ľudí za deň by som nechodila, nemôže vyšetriť poriadne za pár minút.
Zaujímalo by ma čo chceš do tej sťažnosti napísať. "K tejto lekárke sa neviem dostať, druhá nás vyšetrila ale my chceme túto a hneď!"
@januska12323 za pár minút sa dá pekne vyšetriť, veď koľkokrát sa čaká v čakárni 2 hodiny a pri dr. do 7 minút a si fúč...
Samozrejme záleží ku akému odborníkovi ideš -si
Ten lekár ani nevie,že tam niekto chcel ísť zapísať diera a urgentne.. ma proste casenky a ide postupne... vyšetriť 50 ľudí denne a venovať sa im poriadne je prakticky nemožné...
To je aj inde tak, že zoberú určitý počet akútnych (ktorí si prídu ráno pre časenku) a potom robia objednaných do limitu, ktorý im preplatí posťovňa.
A sťažnosť chceš podať na základe čoho? Nikde nie je napisané koľko ľudí musí lekár vyšetriť denne. Ona vyšetruje objednaných + 10 navyše. Tak buď si vystoj radu, objednaj sa alebo choď inam
Sťažnosť že ťa nevzala. Sťažnosť sa dáva vtedy ak ťa vzala zlé vyšetrila a dieťa ma dalšie problémy. Odpíšu TI že zaplaťte si mate bez čakania. Skús Bory tam ideš na priamu platbu tak snád ťa vezmú skôr.
Nemôžeš podávať sťažnosť na niekoľko keď si v tej ambulancii ani osobne nebola. Sú dni kedy to majú v ambulanciach fakt perné, že nestíhajú ísť poriadne ani na wc a zas majú dni kedy si môžu dovoliť vziať viac pacientov aj mimo objednaných hodín.
By ma inak celkom zaujímalo aký akútny kožný problem máte keď chces podávať sťažnosť ale s pediatrickou ten problém riešite už dlhodobo a bez efektu.
Však aj zubári berú akútne prípady výlučne hneď ráno ešte pred objednanými pacientmi, prípadne pomedzi objednaných ak je človek ochotný čakať...
1.chod na svoju Z. poistovnu, co su to za poriadky, ked platis zdravotnu dan a nie si osetrena v case problemov🤔
2.chod do tv, narkoza, hnojka, oni radi taketo pletichy. Ked 5 koziarov nestiha, ci nema ZP dodat dalsieho, alebo preplatit viac vykonov limitovanym mudr.
Ake krasne by bolo zdravitnictvo bez pacientov🧐len odvody do ZP a platby mudr. 😛
Raz bola reportaz, 2mesacne dvojicky, potreba riesit ocne vysetrenie. Rodicia vystrojili dietky, obliect, nakrmit, usadit do auta, najst parking, odviezt do amb. A tam, ze... Neosetrime vas, lebo 26.uz mame preceroany limit na tento mesiac, ale mozte sa ist stazovat na M Z. Isli. Na MZ im bolo povedane, ze amb. si predsa mohla pozicat z limitu od 1.dalsieho mesiaca. Mudr. sa ozvala, ze tak by o chvilu cerpala limity 3.mesiace dopredu.
Pokial budeme drzat huby po case budeme platit aj odvod ZO aj full vysetrenie. 👽
@ahhola ja som tu a všetci sa zo mňa zbláznite. Jednoducho doktorov je malo a ti co su nestíhajú. Aj doktori sú len ľudia. Zdravotne odvody platíme a tie sa v našom nádhernom štáte stihnú rozkradnut skôr ako sa dajú do zdravotníctva. Tak bud si ludia uvedomia koho tam dokelu do štátu volia a vtedy niečo môžu vyriešiť alebo samozrejme zas z toho budú obviňovať doktorov a nevyriešia nič, keďže doktori všeobecne za stav nášho zdravotníctva nemôžu.
@ahhola je pekne sa ohanat platenim odvodov..realita je taka, ze pri vaznejsom ochoreni stoji rocna, dvojrocna liecba tolko ako niektori odvedu za cely zivot...nevidis do toho, ale mudrujes..to teraz ma doktorka vysetrit 100ludi denne, lebo si platia odvody? A akutne =vznikle v poslednych hodinach, nie ze dojde po mesiaci natierania masticiek, ze haloo, osetruj ma..keby to bolo realne akutne, pediater posle dieta do nemocnice na prijem/akutne konziliarne vysetrenie...
Na toto sa sťažovať nedá, lebo je dosť málo kožných lekárov, podobne som počula, že je to tak aj u ortopédov,
@sisa_s a ešte koľkí ľudia neplatí odvody do ZP, majú tam dlhy, ale vyšetrenie by chceli hneď a na úrovni, ktoré stojí veľa.
@dadis Elenka ma bežné také podráždené reakcie..
Uplne normalne sme s dietatom cakali cca 15 dni na osetrenie. Nechapem, co sa zavzdusnujes, v akomkolvek estetickom centre su koziarky, vezmu ta hned, stovecku zaplatis a mas hotovo.
Mozno ta doktorka este niekde uci, alebo sama studuje, ma nejaky vyskum?