Dovolenka cez PN

21. júl 2022

Ahojte, stala sa mi taká vec, ostala som PN s krizami, a o tri tyzdne sme mali ist na dovolenku, je to zaplatene bez moznosti nahradneho terminu.

Prosim, neviete ci sa to da nejak vyriesit? vychadzky mam len neviem ci to mam riskovat, odist na 4 dni cca.. neviem co s tou kontrolou zo SP, ak by prisla..

mrzi ma to lebo clovek v dnesnej dobe tazko usetril peniaze aby niekam vybehol, nechcem aby to len tak prepadlo.. dakujem za rady

olivia_s
21. júl 2022

Ukoncit PN?

alenah31
21. júl 2022

ukonči PN - počas dovolenky budeš v práci skrátka čerpať dovolenku. Po návrate znovu nastúp na PN. Nebudeš prvá ani posledná - no záleží od Dr. ako sa k tomu postaví, treba mu to normálne vysvetliť.. čo to takto urobí. Rozhodne by som počas PN na žiadnu dovolenku nešla - ani len na predĺžený víkend nie.

marci77
21. júl 2022

predala by som tu dovolenku niekomu inemu za menej penazi ako ste kupili

......alebo nech idu ostatni rodinni prislusnici bez vas

ak by vas pocas PN nenasla kontrola zo SP doma, tak by ste mali problem .....

miskamicha
21. júl 2022

Ukonvi PN a nasledne z prace vezmi volno

sissy27
21. júl 2022

čo ti na to povedať... riskni a potom kto ponesie zodpovednosť, ak budeš mať kontrolu a problém?
oficiálne by si mala prerušiť PN, požiadať zamestnávateľa o dovolenku a potom pokračovať PN... ale zas ako sa k tomu postaví zamestnávateľ, že na dovolenku si ideš a do práce nie? Ako sa k tomu postaví lekár, že zrazu ťa kríže nebolia, keď potrebuješ cestovať, na 4 dni si sa zázračne uzdravila a potom ti má napísať PN na rovnakú dg?

viestta
21. júl 2022

Za tri týždne môžeš mať aj kríze v poriadku a ukončenú PN

autor
21. júl 2022

@sissy27 ideme na dovolenku prave na procedury ktore mi maju s krizami pomoct.. mali sme to dlho zajednane.. dlhodobo ma bolia krize a teraz sa to proste vyhrotilo..

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. júl 2022

@viestta chodim na rhb takze mi lekar dal pnku kym to nedokoncim. a to bude trvat dlhsie

autor
21. júl 2022

@mb2021 nejdeme pri more 🙂 idem tam s krizami 🙂

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. júl 2022

@mb2021 v podstate ano len nie odporucene lekarom ale z vlastnej vole

kaca222
21. júl 2022

Ako zamestnávateľ by som s tým mala problém, keby mi zamestnanec nechodí do práce, zrazu si ukončí PN, vezme dovolenku a po nej nastúpi znovu na PN.

viestta
21. júl 2022

Tak lekár ti môže predpísať aj ambulantnú kúpeľ u liečbu a zmeníš miesto pobytu na kúpele a budeš mat procedúr, že ich ani ne vyberieš. Volaj do kúpeľov, či je to možné a komunikuj s lekárom, čo ťa vypisal

zalka
21. júl 2022

Pýtaj lekára o zmenu pobytu počas PN... lekár ti to vie spraviť ale či bude ochotný na 4 dní...je na nom

martinkatinka
21. júl 2022

A zvladnes dovolenku, ked z prace si musela istat PN? Ak ano, ukonci PN a chod na dovolenku.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. júl 2022

@zalka vdaka 🙂

autor
21. júl 2022

@martinkatinka ja nesedim v kancelarii na riti a vyprosim si taketo slova. ja si na “dovolenku” idem oddychnut a dat sa do poriadku a nie si uzivat bazeny a hovadiny.
ja sa v praci denne natahujem s 10-15 kg vecami, preto nechodim do prace a odpocivam. ja fungujem normalne. keby ma sekne v krizoch a mam ist do kancelarii drepiet na zadku cely den tak som na pn neni. takze preto dovolenku zvladnem, idem sa LIECIT A NIE SI UZIVAT.
bola by som zvedava co by si robila ty. niektore by ste sa mali uvedomit asi mate velmi bezvyznamny zivot.

janage
21. júl 2022

A už si sa pýtala priamo u poskytovateľa, že či sa dá dovolenka presunúť? Že máš potvrdené od lekára a si na PN? Mne sa ešte nestalo, aby sa nedalo rozumne dohodnúť. Aj keď ja sa pre istotu také veci pýtam vopred. Jednak kvôli kovidu a jednak som mala často choré dieťa zo dňa na deň.
Poznám ľudí čo schytali kovid teraz a bohužiaľ museli rušiť pobyty.

gelifil
21. júl 2022

a čo si akože vyprosíš?Normálne sa ťa@martinkatinka spýtala...Ke´d si myslíš, ako sa v kancelárii super drepí na zadku, zanechaj svoju prácu na´tahovaciu s 10-15 kg vecami a choď si to vyskúšať.

bambulka814
21. júl 2022

Ja by som šla a neriešila žiadnu zmenu PN🙂. Aj ľudia zo SP majú dovolenky v lete, kontrol.maju menej a.pokial viem, ak Ťa nenájdu doma, dá sa to dodatočne vyriešiť nejakým papierom od Dr a ak nie, Max 30 dní nevyplatia. Choď určite, ja by som ľutovala🙂. A je to súčasť liečby. Len dávaj bacha, aby sa Ti tam niečo nestalo, neviem, či by potom nemohli byť problémy. Inak tie sprosté kontroly by už mali raz a navždy zrušiť na SK, ozaj ako v škôlke. Doktor to má na zodpovednosti.

gelifil
21. júl 2022

@bambulka814 okrem nevyplatenia pn davaju aj pokuty do 1700 eur...takze bacha

martinkatinka
21. júl 2022

@anonym Neviem preco si sa na mna rozohnila. Ak mas bolesti a podobne, tak si tu dovolenku neuzijes, iba ju pretrpis. A mozno ti to viac uskodi. Ale ak mas liecebny rezim, treba ho dodrziavat.
Ja netvrdim, ze v praci nic nerobis, ale zrejme mas dovod ostat pn.
Uplne zbytocne si na mna vyskocila, co si ja tiez vyprosim 😉 Zle si to pochopila.

martinkatinka
21. júl 2022

@gelifil uplne zle to ona pochopila. Ak sa neciti dobre, tak by som na dovolenku nesla a pokracovala v pn. Ak sa citi lepsie, nech ukonci pn a ide sa rekreovat.
Nemyslim si, ze je dobre kombinovat doterajsiu liecbu a nejake dalsie procedury bez toho, aby o tom lekar vedel. Moze si tym uskodit, co by bolo teda dost skoda.

mogaa
21. júl 2022

no smola...ukončiť PN a čerpať dovolenku...kontroly zo SP chodia teraz vo veľkom...okrem toho ak prestaneš chodiť na RHB tiež to u lekárky musíš odôvodniť prečo si tam prestala chodiť

kitycat
21. júl 2022

Tak mozes ukoncit PNku a idt na tie kupele dovolenkove a vratit sa do pracr. Ak di ratala s tym, ze ti 4 dni tam urobia dobre, tsk smelo fo toho.

Neviem co sa hnevas, ked si to najdolezitejsie, ze to ma byt prave na bolave krize a ono sa ti to zhorsilo na zacoatku neuviedla.

Tak sa opytaj dr. ci ti zmeni adresu alebo da nejake odporucanie a ty tam budes moct ist.

Je to za 3 tyzdne, mozno aj kuipele to plne stornuju ak maju toto v podmienkach, ze udravotne dovody

rebellefleur
21. júl 2022

Teraz som ukoncovala dlhodobú pn.. Mne sama moja obvodná navrhla, že cez jarné prázdniny nech si dám zmenu adresy do iného mesta, aby som aspoň cez jarné prázdniny nemusela byť pri deťoch obmedzovana vychádzkami a ze v inom meste mi kontrola nedôjde. Dala som adresu svokrovcov, kontrola nedošla.. Ci to je ale určite tak, netuším..

panelacikova
21. júl 2022

@viestta
@zalka minule tu bola podobná téma a baby z fachu sa tam vyjadrili, že pokiaľ ideš do kúpeľov ako samoplatca a teda dovolenka, tak nesmieš počas PN. iba ak ti lekár nariadi kúpeľnú starostlivosť. pokúsim sa tú diskusiu nájsť. tiež som si myslela, že nie je problém, že lekár len uvedie iné miesto "pobytu", ale vraj to nesmú byť kúpele.

panelacikova
21. júl 2022

@rebellefleur to je iné, môžeš nahlásiť iný dom/byt, než kde máš TP. ale kúpele vraj nie. idem to pohľadať.