Ahojte,
muž prišiel s tým, či nepôjdeme do Ostrihomu na výlet, nakoľko tam ešte nebol. Povedala som mu, že za mňa môžme, ale že čo s malou 15 mesačnou, veď nemá ani OP ani pas a začal tvrdiť, že jej netreba doklad totožnosti🤦
Tak prosím povedzte...
Ďakujem.
Pekný dník 🌞🍀
Treba niečo s foto, buď pas alebo občiansky
samozrejme, že potrebuje doklad. Stačí jej OP s fotkou - stojí to 4,50€, pas 8€.
Treba, op s fotkou do zahraničia, alebo pas. Či len natankovať za hranice, alebo na výlet.
My chodíme od narodenia deti sa kúpať a na dovolenku do Maďarska, za 2roky ani raz nebola kontrola, ale nikdy nevieš.
My sme automanticky po narodeniny baba nieco doatali. Vyzera ro ako OP bez fotky.
Muž nech sa doučí zemepis, aby vedel, že Ostrihom je v inej krajine. Ak dieťa nemá doklad s foto, ako im vysvetlíš, že je to tvoje dieťa? Možno by mu trebalo počuť skúsenosť, keď niekto musel pár km za SK hranicami na polícii niekoľko hodín vysvetľovať, že to dieťa je jeho a neukradol ho.
@ivangeline ale to nie je na cestovanie do zahraničia, na to potrebuješ s fotkou.
Potrebuje pas s fotkou. Malym detom do 15 rokov sa teraz dava OP bez foto, je to kvôli e-healtu. Do konca roka ju ma mat každé dieťa, vrátane babatka. Každému automaticky kto nemá pride info z MV (smska). Včera som sa na to pýtala na polícii.
@ivangeline musi mat pas s fotkou na cestovanie, ako pise
@melanta
OP bez fotky mas do e-healthu iba. Po 15 rokoch dostane OP s foto potom už.
@viestta ano viesticka, to je pravda, ale tam mas obmedzenú platnost. Pre babo ti nedajú platnosť OP na 15 rokov. Budeš potom behať meniť stále OP? Teta mi jednoznacne odporučila pas, ale keď chce niekto OP, urobia aj to. Im je to jedno. Ide o teba.
A inde uz potrebuje potom pas.
Pre mňa absolútne nepochopiteľné, že niekto sa to pýta či treba na cestu do zahraničia doklad. V com je rozdiel dieťa, dospelý? Nepočúvaj muža a určite niečo také neriskuj
@luliu este raz.... OP bez fotky daju decku na 15 rokov, až keď bude mat 15 rokov, dostane s foto. Dovtedy ti stále platí a potrebujes ho od budúceho roka kvoli e-healthu. Inak by si ho pre make dieta ani nepotrebovala.
Ano, ked chces s foto, budeš meniť tak isto ako pas. Tusim kazde roky. Ked chces mimo Schengen, potrebujes pas. Cize budeš meniť oba doklady.
Chapes ten rozdiel?
@ivangeline ale to nie je doklad totoznosti
Treba aj týždňovému babatku. Pas alebo OP s fotkou. Som zvedavá ako by sa muž tváril keby vás zastaví polícia a teda neviete sa preukázať tým že dieťa je vaše.. ach naozaj som si myslela že už každý toto ovláda. Takže výbere si doklad dá sa aj prednostne do 2 pracovných dni za poplatok alebo nechoďte nikam.. nestojí to za tie problémy.
@lienka.7 Veď pas ma tiež platnosť ale 2 roky.
@ivangeline to slúži len ako zdravotná kartička, nemôžeš s tým vycestovať.
Treba jej doklad 😊 akurat sme toto aj my riešili