Čakanie na vyjadrenie z ÚPSVAR

3. jan 2022

K januáru mi skončil predĺžený RP zo zdravotných dôvodov. Podávala som lekárske správy na opätovné predĺženie, avšak stále nemám vyjadrenie z Upsvar či mi to bolo schválené alebo nie. To znamená, ze od 1.1 som v podstate nezamestnaná. Viete mi niekto poradiť čo v takomto prípade kým čakám na vyjadrenie z Upsvar? Ísť sa prihlásiť ako dobrovoľne nezamestnaná alebo čo?

luccija
3. jan 2022

Kedy si to podávala?

makova333
3. jan 2022

zavolaj na UP pracovnicke, ktora to ma na starosti a zisti ci to mas schvalene. Schvaleny moze byt uz, ale trva kym to spracuju, poslu...myslim maju na to 60 dni. Za ten cas sa normalne prihlas na UP ako uchadzac o zamestnanie (ak by schvalene este nebolo) a ked dostanes kladne vyjadrenie o predlzeni RP, tak sa z UP odhlasis. Zbytocne platit odvody ako dobrovolne nezamestnana.

autor
3. jan 2022

@luccija 13.12

loginexistuje
3. jan 2022

nemusis na UP sa halsit staci na zdravotku a socialnu poistovnu ako osoba starjuca sa o doeta do 6 rokov ale dieta moze chodit do skolky len na poldenny pobyt

autor
3. jan 2022

@loginexistuje nevieš či aj spätne sa to dá, že by som tam hneď nemusela utekať...

loginexistuje
3. jan 2022

sedem dni spatne

luccija
3. jan 2022

Tak to je strašne neskoro čo si čakala?pred sviatkami...ja som to podávala 3 m pred skončením RD plus ešte chceli doplniť nejaké spravy

autor
3. jan 2022

@makova333 volala som ale ochota vieš aká... To mi telefonicky nepovie, mám si počkat na písomné vyrozumenie 😃

autor
3. jan 2022

@luccija áno, viem že je to neskoro, tiež som to minulý rok podávala začiatkom októbra. Ale bohužiaľ, tento rok sme boli najprv dlho chorí my, čiže k lekárom sme nemohli, potom správa ktorá je najdôležitejšia pre nás, tak dr mala koronu a čakali sme na ňu vyše mesiaca. A takto sa to pretiahlo 😏

loginexistuje
3. jan 2022

zbytocne volas to si dost neskoro podavala maju 60 dni a este boli aj vianoce tam uz posudkati ani nepracovali