K januáru mi skončil predĺžený RP zo zdravotných dôvodov. Podávala som lekárske správy na opätovné predĺženie, avšak stále nemám vyjadrenie z Upsvar či mi to bolo schválené alebo nie. To znamená, ze od 1.1 som v podstate nezamestnaná. Viete mi niekto poradiť čo v takomto prípade kým čakám na vyjadrenie z Upsvar? Ísť sa prihlásiť ako dobrovoľne nezamestnaná alebo čo?
zavolaj na UP pracovnicke, ktora to ma na starosti a zisti ci to mas schvalene. Schvaleny moze byt uz, ale trva kym to spracuju, poslu...myslim maju na to 60 dni. Za ten cas sa normalne prihlas na UP ako uchadzac o zamestnanie (ak by schvalene este nebolo) a ked dostanes kladne vyjadrenie o predlzeni RP, tak sa z UP odhlasis. Zbytocne platit odvody ako dobrovolne nezamestnana.
@luccija 13.12
nemusis na UP sa halsit staci na zdravotku a socialnu poistovnu ako osoba starjuca sa o doeta do 6 rokov ale dieta moze chodit do skolky len na poldenny pobyt
@loginexistuje nevieš či aj spätne sa to dá, že by som tam hneď nemusela utekať...
sedem dni spatne
Tak to je strašne neskoro čo si čakala?pred sviatkami...ja som to podávala 3 m pred skončením RD plus ešte chceli doplniť nejaké spravy
@makova333 volala som ale ochota vieš aká... To mi telefonicky nepovie, mám si počkat na písomné vyrozumenie 😃
@luccija áno, viem že je to neskoro, tiež som to minulý rok podávala začiatkom októbra. Ale bohužiaľ, tento rok sme boli najprv dlho chorí my, čiže k lekárom sme nemohli, potom správa ktorá je najdôležitejšia pre nás, tak dr mala koronu a čakali sme na ňu vyše mesiaca. A takto sa to pretiahlo 😏
zbytocne volas to si dost neskoro podavala maju 60 dni a este boli aj vianoce tam uz posudkati ani nepracovali
Kedy si to podávala?