Ahojte . Potrebujem sa opýtať ak zavolám na 112 že potrebujem aby prišla polícia preveriť suseda ,ktorý je večné naliaty a stále strieľa že vraj s plynovou pištoľou, ktorú používa na cvičenie svojho psa... dnes ten pes zaútočil na jeho kamaráta. Lenže baby chcem to anonymne . Dá sa to? Manžel tvrdí e nemám vystrajat, ale mňa to už nebaví. Sedím v obývačke a on páli pri mure jednu ránu za druhou. Nalaka mi deti.. žiaľ o to horšie je to rom opletacky s policiou mal ... býva ich tam asi 30 sú najhorší z dediny a samozrejme ja ich musím mať za susedou... prisťahovali sa par rokov po nás...
@ferdy143 a prečo to nenahlásite normálne s vašim menom? Máte so susedom očividne problém, tak sa treba k nemu dospelácky postaviť. 158 alebo osobne ísť na políciu- podať podnet, spísať zápisnicu. Určite to je lepšie ako anonymné udavačstvo.
@ferdy143 nastav si v mobile ze sukromne číslo a zavolaj tak
@markusrasford
@sheila121 ďakujem presne tak ... kto to nemá dennodenne pred domom a vedľa domu to nepochopi... udavacstvo neschvalujem tiež nie som na seba hrdá že vôbec podávam takú otázku,ale keď sa opiju co je na dennom poriadku vystrajaju.. sme mladá rodina dali sme do bývania všetko,bývame.s manzelovym otcom , ale pri takých susedoch ani nemamu šancu sa toho zbaviť a ísť inde ... ďakujem skúsim tak dávam im šancu každý deň lebo manžel sa tiež boji aby nevystartovali predsa sú v presile... ale čo mám robiť... ináč sa mi nedá raz zavolali susedia oproti na nich tiež sú bieli a bol na nejakú dobu pokoj uvidíme ďakujem
@sheila121 akože za tými 30 Rómami prídu policajti s oznámením, kto ich udal😳😳
@patka06 v našom meste je aj 159 to je mestská policia
@markusrasford nepomoze jej anonymne cislo, pretoze operacne zlozky vidia cislo vzdy...
@ferdy143 určite sa dá komunikovať aj elektronicky cez mail. Netreba sa báť treba hľadať riešenie. Kúpiť si jednorazovú kartu SIM za 5 e a mat ju v rezerve a volať stej karty
@julia_romeo pracuješ na polícii?
@markusrasford aj email je lahko vystopovatelny...
@markusrasford nie nepracujem...
@julia_romeo ako pôjdem do knižnice za 5 minut urobím mailovú schránku a môžeš stopovat
juuuj zlatíčka moje, môžeš si dať aj utajené, na 112 a ostatných predsa vidia kto volá a odkiaľ. v BA mi dalo presné číslo novostavby ktorá ešte v niektorých navigáciách v tom čase nebola 🙈 viem to podľa woltu, ich som musela navigovat, polícia trafila a rovno ma oslovili aj menom 😉 ešte som ho nestihla nadiktovať do záznamu. čiže asi toľko 😀
@markusrasford ty si fakt myslis, ze represivne zlozky su uplne blbe? 🙂 🙂
@markusrasford ta simka za 5eur ma tiež napadla ... už dávnejšie len keď som minule kupovala simkartu pre syna tak odo mňa pýtali už občiansky preukaz tak som myslela ,že je táto služba už zrušená... pôjdem zajtra pozrieť do tesca . Ďakujem naozaj za vás čas bála som sa ze ma ľudia nepochopia ... ako napríklad príspevok vyššie Ďakujem ešte raz
@julia_romeo občas mi to tak pripadá. Vid prípad Danko keď sa po 15 hodinách dokázali sním skontaktovať.
@ferdy143 u nas sa neda kupit simka anonymne ako v inych statoch. Je viazana na OP alebo ICO....
@markusrasford jedna vec je co prezentovali v mediach a druha vec je, ako to bolo realne 🙂
@julia_romeo musíš sa ešte veľa učiť. Kúpim liter vína bezdomovcovi a pôjde mi kúpiť SIM kartu
@markusrasford omg... ty si moc tej inteligencie v zivote zjavne nepobrala... Aj SIM kupena bezdakom po litri vina je VIAZANA na nejake meno...navyse, BTS ju dokaze vystopovat takze velmi jednoducho by zistili, kde sa nachadza 🙂
@julia_romeo už má neotravuj ty inteligent ja som muz a už ma nebavis
Anonymne sa na políciu oznámiť nič nedá. Vždy si overujú oznamovateľa. Nastavovanie súkromného čísla na mobile samozrejme nestačí 😀 Plynové pištole musia byť, mimochodom zaregistrované. Ak ju sused nemá zaregistrovanú, tak sa dopustil priestupku a môže mu byť zabavená a okrem toho môže dostať pokutu. Ich použitie je, rovnako ako použitie petárd a zábavnej pyrotechniky, v obývaných oblastiach zakázané. Takže sused si nemôže len tak strieľať z plynovky. Ale rozumiem, že asi nie je jednoduché nahlásiť ho. Jediné, čo môžem poradiť je možno dohodnúť sa s niekým iným, kto ho nahlási a komu to nebude vadiť.
@markusrasford sak ja neviem naco mi odpisujes na kazdu spravu (a co sprava, to vacsia a vacsia hlupost) 🙂
@julia_romeo tak mi vysvetli preco je kazdy mesiac u nas na sude akoze bomba a nikdy nevystopovali pachatela ked su taki uzasni a genialni
@mojemenonikto ďakujem za informáciu. Nevedela som že nato potrebuje mať povolenie. Hneď sa cítim lepšie. Nechapte ma nikto zle. Ja chápem ich mentalitu aj to ze sa radi bavia stále a hlučné, ale toto co uz výstraja sa nedá len tak znášať. Dnes som bola svedkom teraz o ôsmej večer svojho psa nahuckal na jeho suseda a on mu normálne roztrhal tričko chlapec kričal od strachu a ten dement sa smial a pištoľ v ruke. A chod ja cestu . Minule mi povedal ,že jeho pes nemá rád bielych. A ja som stála von s deťmi pred domom sme hrali tenis. Ja uz neviem co si mam myslieť. A co robiť.
@ferdy143 Podľa toho, čo popisuješ tam vidím viac porušení zákona o zbraniach a strelive. Okrem toho, že aj plynová zbraň sa musí na verejnosti nosiť skryto, nesmie sa s ňou manipulovať pod vplyvom alkoholu. Keby ho policajti načapali s plynovkou v ruke a ožratého, tak by aj o to povolenie prišiel, ak by ho mal. Ale toto všetko ti bohužiaľ nepomôže, keď policajti o tom nevedia, alebo to nebudú riešiť. Aj to sa môže stať. Je mi to fakt ľúto v čom si sa ocitla. Bohužiaľ žijeme v takom štáte, kde ti v podobnej situácii nikto nepomôže 😠
Políciu voláš 158 nie 112
Anonymne to nebude, vidia číslo, z ktorého voláš - zavolať samozrejme môžeš