Zaujíma ma ako zistiť keď niekto nahlásil niečo anonymne na políciu.?Jedna sa o rodinného príslušníka.Ano bolo to anonymne ale musí byť o tom záznam kto to presne bol nie.
Stále na to myslím, potrebujem to vedieť kto.Mohol to byť barskto.Chcem sa tomu človekovi pozrieť sa do očí a opýtať sa prečo to spravil.
Máte skúsenosti s týmto,vedeli by ste mi poradiť?
@sweet20 Písala som vyššie chcem sa mu alebo jej pozrieť sa do očí a opýtať sa prečo to spravil.Mozno s tým chcel dobre,no ani nevie že spravil s tým skôr zle.
tak to musis tu blizsie opisat situaciu a nie, ze sa mu chces do oci pozriet.. ak to nespravil tak preukazte a hotovo..
Keďže teba sa to netýka, nikto ti nie je povinný poskytnúť žiadne info
@pribinak Písala som rodinný príslušník,žijeme s ním spolu pod jednou strechou,takže sa ma to týka.Inac by som to neriešila.Aj mne ten anonym spravil problémy aj ja som musela ísť vypovedať na políciu.Preto chcem vedieť kto to bol.
@sweet20 Nechcem bližšie opisovať situáciu,je to dosť chúlostiva téma.Ale týka sa ma to.
tak nic nevyriesis.. ako som pisala vyssie preukazte nevino a je to.. nikto ti neda info..
Ak to nahlásil na 158, mohol to urobiť aj anonymne a neuviesť svoje meno, takže to mohol byť hocikto, policajti neskúmajú kto volal ak to nie je pre objasnenie skutku potrebné. Ak podal výpoveď na oddelení, tak jeho meno je uvedené v zázname alebo v zápisnici, ktorú tam spísal. Ty sa však jeho meno nemusíš dozvedieť, ak to nie je potrebné na objasnenie skutku. Príklad: ak ťa niekto udal za rušenie nočného kľudu, nesprávne parkovanie alebo porušovanie stavebného zákona, tak to môže urobiť aj anonym, ale ak ťa niekto udá napr. za ublíženie na zdraví, nebezpečné vyhrážanie alebo poškodenie jeho majetku, tam sa samozrejme dozvieš kto to bol, keďže ťa k tomu budú vypočúvať v prvom rade či osobu poznáš, aký máte vzťah atď.
Edit: medzitým si dopísala okolnosti, ale keďže stále nekonkretizuješ čo bolo nahlásené, tak ti ani nikto neporadí či máte šancu sa dozvedieť kto,, to" nahlásil.
Nie netýka.
@autor
Ak to nebola pravda a dokáže sa to,tak budete mať možnosť podať trestné oznámenie za krivé obvinenie a tam sa už dozviete kto to bol.
Tak isto keď vás namerá radar a príde vám pokuta domov,tiež vám nepovedia ktorý policajt to bol. Dokonca vraj je zakázané fotografovať tváre policajtov pri vykonávaní tejto činnosti,vtedy je v nejakej ochrane. Inokedy,napr keď ťa kontroluje ho môžeš natáčať.
@lilope Vraj to nahlásil na 158 ale policajti vedia vypátrať aj kto je anonym podľa mňa.Aj keby volal z utajeného čísla nie.Moje číslo vedeli vypátrať keďže hneď mi volali čo sa stalo.Tak musia vedieť kto to bol.Mne tvrdili že nevedia.Citala som aj zápisnicu čo im nahlásil.A bolo to tvoj druhý príklad čo si dala nebezpečné vyhrážanie.Ale už viac nechcem k tomu písať.Je to dosť osobné.
@nepic Bohužiaľ bola to pravda čo nahlásili no ten anonym ani nevie akú zlotu spravil s tým nahlasovanie.Preto sa ho chcem spýtať prečo a pozrieť sa mu do očí či je teraz spokojný a šťastný sám zo seba že to spravil a že viac ublížil s tým než pomohol.
@karinka223 Nie nie je to môj prípad
Nedá sa to nijako zistiť. Prípadne budeš predvolaná na vypočutie. Ale meno nahlasovateľa ti neprezradia. Nesmú jednoducho zákon to zakazuje. Ochrana osobných údajov.
Teba vedeli vypátrať preto, lebo si príbuzná toho rodinného príslušníka čo spomínaš, takže cez neho. Majiteľa telefónneho čísla sa dá vypátrať tiež, ale je to o čosi zložitejšie a tiež sa nedá vypátrať každého. Napr. keď si kúpiš Tesco Mobile alebo obdobné, tak tam majiteľa čísla nezistíš.
No ale ak niekto niekoho udal za nebezpečné vyhrážanie anonymne, ak neprišiel podať výpoveď na oddelenie, tak to síce môžu preveriť, ale tým to tak končí. Nedokázateľné. Druhá vec je, že mohol prísť podať osobne a nechcú povedať kto to bol, tak ti povedali, že nevedia. Ak si za to nebezpečné vyhrážanie nebola udaná ty a si len svedok, tak sa meno oznamovateľa aj tak nedozvieš.
@lilope Áno ja som svedok.
Ked je to raz anonymne, a ma clovek moznost nahlasit nieco anonymne, tak sa zmier s tym, ze to nezistis. Ak to aj vedia, tak je to informacia, ktoru nedostanes.
Záznam o identite nahlasovateľa nemusí existovať a aj keby existoval, sú situácie, kedy ti to policajti, z úplne rozumných dôvodov, nesmú prezradiť.
ak nenahlasi zle je ak nahlasi este horsie
ak nahlasil pravdu bola to jeho povinnost ak si ty svedok mala si to nahlasit predtym
ja som rada ze este nie su vsetci ludia lahostajni
@mamina7070 Možno ten anonym si myslel že spravil dobrú vec,no nad tým už nerozmýšľal čo to spraví s danou rodinou aké to nahlásenie bude mať následky.
Nikto by nemal zasahovať do cudzích veci ktoré sa ho netýkajú.
nemas pravdu ta rodina to mala riesit sama a nie zatvarat oci
ak je nahlasovateľ klamal, tak sa to zistí a bude mať problém on. Ak sa skutok stal, tak ho budú policajti objasňovať a predvolávať aj svedkov. Podľa tvojich príspevkov sa u vás v rodine niečo deje, ale vy ste to neriešili. Skôr bud rada, že sa to rieši.
ak sa deje protiprávne konanie je psou povinnosťou nahlásiť ho.
treba sa tomu postaviť čelom a nie pátrať po mene z dôvodu " pozrenia sa do očí"🙈
@alex49 V každej rodine sa niečo deje,no mňa by nikdy nenapadlo niekoho nahlásiť.Je to každého osobná vec a musia to vyriešiť tí ktorých sa to týka.
tak to teda nie je pravda
nie v "každej" rodine sa deje " niečo".
Nie, vo väčšine rodín sa nedeje nič, o čo by sa mala zaujímať polícia. Patrím k tej väčšine. Jediná situácia, kedy teoreticky niekto mohol na nás volať políciu, bola keď moje staršie dieťa ako bábätko bežne preplakalo hodiny denne. Susedia nás poznali a vedeli, o čo ide.
Keby nepoznali a nahlásili nás, tak čo? Uprostred noci príde policajt, otvorí mu rodič z kruhmi pod očami a dieťaťom v nosiči, za minútu vysvetlí situáciu, policajt odíde s tým, že všetko je v poriadku ale má povinnosť informovať sociálku. Tá príde o pár dní a rýchlo zistí, že všetko je v poriadku. Pre mňa mierna nepríjemnosť, ale vždy omnoho lepšie, ako ľahostajní susedia, ktorí nezasiahnu, ak majú pocit, že niekomu sa ubližuje.
a preco to chces zistit? mas pocit, ze nepravom ho nahlasili, ze nieco spravil?