Ako môžen anonymne nahlásiť na sociálku rómsku rodinu?

29. jan 2022

Ahojte. Potrebujem poradiť ako nahlásiť anonymne na sociálku alebo čo by sa s tým dalo robiť.. Je to rómska rodina majú 6 detí najmladšie len niekoľko mesačné. Otec na polovičnom invalidnom dôchodku matka teraz na materskej. Žijú v dvoch izbách v osade (izba je silne slovo) ale je to murované. Deti špinavé vsivavé a majú veľa vynechanych hodín v škole.. Ešte tam žije s nimi aj čivava aby som nezabudla. Dá sa s tým niečo robiť?? Bude to sociálka vôbec riešiť?? Ďakujem za rady

mogaa
29. jan 2022

nuž v romskych osadách nič nezvyčajné....

bajka16
29. jan 2022

Určite to bude sociálka riešiť aj to treba riešiť. Samozrejme vie sa o veľa takýchto rodinách len to nikto nenahlásil. Treba ísť na sociálku a popýtať sa ja osobne neviem ako to anonymne nahlásiť ale treba stým niečo robiť.

autor
29. jan 2022

@bajka16 práveže to nechcem riešiť osobne aby som potom s tými ľuďmi nemala problémy...

bloger
29. jan 2022

Radšej sa do toho nemiešaj. Ešte ťa zbijú. Nikdy nie je nič anonymné.

autor
29. jan 2022

@mogaa veru... Ale musí byť nejaká možnosť ako by sa to dalo riešiť

bajka16
29. jan 2022

Pokiaľ povieš že to chces anonymne riešiť tým pádom nepovieš sociálke svoje meno tak to nemajú ako vedieť teda tá rodina. Tohto by som sa nebála

regi95
29. jan 2022

Dobrý deň, ja pracujem na sociálke napište mi iP 🙂

bajka16
29. jan 2022

Alebo napíš anonymný email aj to je riešenie

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
29. jan 2022

Pošli anonymný mail. Musia prešetriť každý oznam

anabel2341
29. jan 2022

Ja som tiež Rómka no u nás takéto absolútne rodinný neriešia deti robia zle od rana do rana vonku pijú fajčia fetuju rodičia alkoholici bohužiaľ sa to deti s generácie na generáciu keby si tie deti zoberú to najlepšie s toho že chcú byt lepšími ľudmi bohužiaľ tam kde rodičia nevedú svoje deti po správnej ceste nebude to dobre .. a to aj biely aj cigáň aj čiernoch ..
preto sú tu stále taketo rodinný

autor
29. jan 2022

@pribinak chystám sa urobiť to lenže je to osada sú to Rómovia tam je to bežné.. To by potom museli dať všetkých do domova🤔😏

pribinak
29. jan 2022

Minimalne na nich upozornis a budeš mat čisté svedomie, že si chcela deťom pomôcť

regi95
29. jan 2022

Nepôjdu hneď do domova 🙂 to nie je len tak.

autor
29. jan 2022

@regi95 tak potom to asi nebude mať žiadny efekt lebo rodicia nikdy v živote nepracovali a ani nebudú.. Tým pádom sa nikdy nebudú mať lepšie a detí bude len viac a viac...

nic_ol
29. jan 2022

V osadách žije takto x deti ,pochybujem že by to sociálka riešila..u nás v dedine sa riešila biela rodina s dvomi deťmi bez elektriny,vody,tepla v polorozpadnutom dome kde sa len fajčilo a pilo,polícia každý týždeň ,matka večne dobita ,sociálka bola a nikto nič ďalej neriešil 🤷

autor
29. jan 2022

@nic_ol tak to je veľmi smutné že to nikto nerieši..

katka164
29. jan 2022

Vláda ich rozmaznala,vláda by mala uzákoniť povinnú sterilizáciu po dvoch deťoch u takej rodiny,kde nie je preukázaný príjem(nie sociálna dávka)a podmienky pre zdravý vývoj detí...

vanda323
29. jan 2022

Smutné, som sociálny pracovník. Takych prípadov poznám 100 a viac .....nahlásiť môžeš . Kuratela to pôjde omrknut. Ak majú vymeskane hodiny, podľa toho koľko....ak do 60 polícia to nerieši ak nad 60 ide to cez Obec alebo Mesto a hlási sa to polícii. Odoberajú sa prídavky, ak sa to opakuje často ....trestajú sa najprv rodičia. Majú to ako priestupok zanedbávanie mravnej starostlivosti o deti, dostanú podmienku . Ak sa to deje stále , aj v podmienke jeden rodič ide do výkonu trestu a deti zväčša do reedukačneho centra

vanda323
29. jan 2022

@katka164 Prosím ťa , to by bolo proti právne

autor
29. jan 2022

@vanda323 majú veľa vymeskanych hodín. Problém je však v tom že matka im chodí za úplatok vybavovať ospravedlnenky

helus888
29. jan 2022

Prečo sa chceš do toho starať? Keby chceli dať deri do domova ver že sami by to urobili . Neplet sa kde nemáš. Moj nazor.

vanda323
29. jan 2022

A kde im chodí vybavovať tie ospravedlnenky?

autor
29. jan 2022

@vanda323 k detskej lekárke

autor
29. jan 2022

Fakt by som bola vďačná keby mi s tým niekto poradil čo presne urobiť aby to aj malo nejaký efekt 🙏

zuzubb007
29. jan 2022

To naco sa chces do toho starat dovod? Mas malo svojich veci? Bezne tak ziju co si myslis, ze tymto docielis?

vanda323
29. jan 2022

Tak to je góóól teda . Veď keď budeš anonymné písať na kuratelu napíš aj to

vanda323
29. jan 2022

Akože som ti napísala aký to.ma.postup...comu nerozumieš? Není to len tak že nie o zahlasis príde sociálka a vezmú deti všetko má svoj postup

mamina0078
29. jan 2022

Sociálka určite to preveri každé podanie... Stačí si zadať do Google úrad sociálnych veci a rodiny a tam máš presne uvedené ako sa dá dať podnet