Ahojte,
viete mi prosim poradit, ako dlho moze byt obcan evidovany na urade prace ako nezamestnany?
Dakujem
a ak si ju nenajde a spolupracuje s uradom atd...?
moja švagriná je tam evidovaná už 9 rokov a je šťastná, ani sa jej nechce do práce
aha, dakujem. tak som to presne myslela :D
pravidelne sa hlasim, posielam pracovne ponuky, som evidovana uz 4 roky a len som chcela vediet, ci je to nejako casovo obmedzene 🙂
@linda1112 nieje ale vymýšľajú aby čo najskôr vyradili ľudí a aby takto umelo mohli vyhlásiť že klesá nezamestnanosť... časovo to nieje inak obmedzené
nie je, môžeš tam byť aj 30 rokov, ak sa ti tam páči
ano, po novom maju akesi skolenia a podobne 🙂
a dakujem Vam za odpovede
@linda1112 ešte ťa na aktivačné neposlali keď si tam tak dlho?
nie, to este nie. a aktivacne je co?
@linda1112 napríklad zametanie chodníkov v meste...zbieranie smetí..alebo keď sa kosí tak hrabanie ..
... na aktivačne tuším posielajú iba tých, čo poberajú dávku v hmotnej núdzi ...
@nela1979 áno ale autorka predpokladám poberá..či?
kdežeee, kazdy rok ich ziadam a s prepacenim prd z toho! tento stat stoji za ...
Je to jej rozhodnutie vám to môže byť jedno...
@dharmasanata na jej zdravotne poistenie sa skladame vsetci 😉
@dharmasanata veď nech, ale nech sa nerozčuľuje, že sa štát nestará
@sam2 nieje jediná ani posledná...na dôchodku jej to jedno asi nebude ...
@dharmasanata ja nehovorim, ze je jedina.. ale nech nevyplakava ze stat sa nestara... takyc mam najradcej
@sam2 možno doma nesedí... možno má peniažkov dosť a do práce nemusí a život si užíva.. 🙂 keď ju to netlačí že nemá dávky a žije od hladu neumiera tak jej dobre je
@dharmasanata kedze ziadala o prispevok v hmotnej nudzi, tak asi peniaze vidlami nepreklada 😉 (A ten hnusny, hnusny stat jej nic nedal )
@sam2 aaaaale take nepoznáš že kto má veľa chce ešte viac? 😀 ja poznám človeka čo tak je že má bubáky a ešte aj od štátu...
nemajte obavy, nemate co zavidiet...
musim sa pousmiať nad niektorými príspevkami typu: "na jej poistenie sa vsetci skladame" lebo keby ste vy vedeli na co sa skladate z vasich dani, tak by ste sa prebrali zo svojho sna ako sa skladate z dani na neviem co. skladate sa hlavne na platy úradníkov v statnej sprave, ich drahé a nákladné zahraničné pracovné cesty, ich sluzobky a hlavne pohostenia na ich sluzobkach, sluzobne auta, ale hlavne na vsetky tie teple fleky na uradoch, kde sa nic nerobi.
Pokiaľ si nájde pracu...alebo ho nevyradia pre nespolupracovanie..