Dobrý večer prosím Vás, kto má skúsenosti. Veľmi sa bojím, objednaná som v pondelok 17.1.2022.
@1983petrafrol ak chces, napis mi spravu 🍀
@leuska1991 HLHS syndróm, dcéra mi na to zomrela v kardiocentre pred 3 rokmi a teraz presne ten istý nález druhé miminko
@denden77 môžeme si napísať súkromne?
Buď silná 🙏🏻 Hrozné čítať, nie to zažiť ...
@1983petrafrol je mi to strasne luto. A je to na 100%?ja by som to nedokazala asi,ist ne prerusenie tehotenstva. Moze to byt neskutocne bolestive😭😭😭
@1983petrafrol samozrejme
@1983petrafrol
Drzim palce, aby sa Vam uz len dobre darilo, v zdravi, stasti, laske,...vo vsetkom !
@leuska1991 bohužiaľ je to isté. Bola som u dr Babjaka a dr.Grochala. Nie je vyvinutá ľavá komora, ani aorta. Ja už nedokážem pochovať druhé miminko. Tak veľmi sa trápim, radšej by som zomrela....
@leuska1991
@luchab ďakujem. Som na dne veľmi. Druhé miminecko vytúžené....
@1983petrafrol neumieraj prosim. Vzdy je riesenie. Nadej umiera posledna. A nezvazovala si,ze nepojdes na prerusenie?
@leuska1991 doktori mi odporučili. Ale tie výčitky, bolesť, budú navždy v mojom živote....
@1983petrafrol ja ani neviem,čo Ti napísať... Je mi veľmi ľúto, čo prezivas a čo si prežila. Posielam veľké objatie!!! ❤️
@ankare ĎAKUJEM.
@1983petrafrol - Lekári zásadne pri chorých deťoch odporúčajú potrat, to neznamená že nemáš inú možnosť. Radšej spomínať na dieťa hoc aj keby žilo len pár hodín, ako spomínať na deň kedy bolo násilne usmrtené. Prosím nerob to, tvojej psychike to veľmi ublíži. Viac ako keď ho dôstojne pochovaš a dáš mu maximum lásky koľko sa len dá. Pozri si nieco o Chiare Corbella Petrillo má aj veľmi krásne svedectvo o pôrode prvého dieťatka ktoré žilo len pol hodinu. Potom mala ďalšie choré dieťatko ktoré žilo takisto iba polhodinu. A tie detičky boli ťažko postihnuté ona s manželom o tom vedeli a napriek tomu ich porodila, pokrstila a potom sa dôstojne rozlúčila. Dopriala si to prvému, dopraj aj druhému aj to druhé si zaslúži rovnako.
ahoj, asi ti dajú nejaké lieky na nervy, potom vyvolavačku a asi porodiš. a môžete si potom babo pochovat, to im ale asi musite povedať dopredu, že aj pochovať inak to berú ako bio odpad, videla som nejakú reportáž v televízii spred pár rokov, to dieťa sa považuje za plod do tuším že 24 tt a nedávali rodičom ani šancu ich pochovať
https://forumzivota.sk/2008/10/30/pochovavanie-...
je to tu, je k tomu zakon
@1983petrafrol - tu je to svedectvo s anglickými titulkami.
https://www.youtube.com/watch?v=gbHpCJ8AfUY@1983petrafrol a nenavrhli aj pripadne oprecne riesenie? Neskusite sa aj v Rakusku spytat? Treba sa ponahlat s prerusenim? .... vraj su aj deti co to dali po operacii ... https://www.chop.edu/conditions-diseases/hypopl... ... Vyber si verziu ktoru by si najlepsie uniesla ... 💞
Hrôza pomyslieť čo prežívaš, ale určite nezabíjaj dieťatko. Možno bude žiť len pár hodín, dní, ale zomrie s tým, že si mu dala všetku svoju lásku, zomrie šťastné a milované. A možno bude žiť niekoľko rokov, veď sú prípady kedy sa deti s touto diagnózou dožili aj desať, pätnásť rokov, stačí pogoogliť a nájdeš. Navyše nádej umiera posledná - možno to poškodenie srdiečka vôbec nebude v takom rozsahu ako to teraz vyzerá, pomôže operácia a dieťa bude žiť plnohodnotný život a dožije sa aj svojich detí. Lekári často posielajú na potrat, ale oni nie sú pánmi nad životom. Sú aj prípady kedy lekári maľovali najhoršie diagnózy a dieťa sa narodilo úplne zdravé. Prajem veľa síl a správne rozhodnutie - rozhodnutie pre život, nech by bol akýkoľvek krátky.
@rubinka Presne tak ale každá z nás to inak prežíva...na mňa na genetike nakričali či som normálna keď si chcem nechať choré dieťa či vôbec viem čo je to starať sa o choré dieťa...lenže ja som bola pevne rozhodnutá že ho zabiť nenechám a budem ho chrániť za každú cenu...nemyslela som na seba ale na dieťa a hlavne na to že ma teraz najviac potrebuje.
@1983petrafrol je mi ľúto 😪 co prezivas strašne sa to aj číta 😭
Prosím, len jej nedávajte rady, či ísť alebo neísť. Musí sa rozhodnúť sama. Nikto nie sme v jej situácii. Pýtala sa na niečo iné. Akokoľvek sa rozhodne, bude to správne rozhodnutie.
@ursula22 pochovať ho môže aj pred 24 tt, dokonca to nemusí ani nahlásiť vopred. A určite lieky na nervy nedávajú. Nič v zlom, ale keď o tom nič neviete, nepíšte. Skúste sa vžiť do autorkinej situácie, aj keď to nikomu neprajem…
Veľmi ma to mrzí. Ťažko sa hľadajú slova útechy. Viem iba poslať virtuálne objatie a budem veľmi na teba myslieť 🍀 verím, že si si to všetko premyslela a robíš v najlepšom možnom presvedčení. Buď silná, určite to zvládneš, aj keď to bude veľmi ťažké. Prajem veľa síl 🙏
@rubinka ja viem, že aj druhé miminko by si zaslúžilo dôstojne pochovať. Len by som prišla o prácu, som samozivitelka, mám z prvého manželstva 7 ročného syna. Bohužiaľ s priateľom, ktorým čakám už druhý krát takto dieťa nežijeme v spoločnej domácnosti. On je v ČR. Finančne mi vôbec nepomáha. Skúsim dnes zavolať do nemocnice farárovi a nejako dieťatko pozehnat ešte v brušku. Napíšem Vám, čo mi povedal. Jedna sa mi o krst a samozrejme, že bu som chcela, aj pochovať, nie je to bioodpad, ale môj syn Damián. Tak isto dcérka Terezka, je v nebicku a raz sa s ňou stretnem. ĽÚBIM ICH!!!!
@dannieja ahoj. Pred tromi rokmi som porodila dcérku Terezku na Kramároch, tiež s HLHS. Aorta a komora boli tak hypoplasticke, že odmietli operovať napriek mojím prosbam, plaču. Musela som sa pozerať ako odpojili od ventilacie a liekov, zomrela zadusenim. Bohužiaľ druhé miminko rovnaký nález, preto zo strany doktorov návrh na prerušenie. Bola som v stredu na amniocenteze, budú z toho skúmať, či je to genetické. Ďalší problém je, že by som prišla o prácu, mám z prvého manželstva 7 ročného syna, živím ho sama. Otec týchto dvoch detí, čo sme pocali chorucke, nežije so mnou, ale v ČR. Finančne mi nepomáha. Stále chodím do práce, platím nájomný byt, všetky účty sama. Ja som vďačná za prácu, čo mám. Dochádzam iba 4 km.
Dnes zavolám farárovi do nemocnice a budem ho prosiť, aspoň o požehnanie synčeka v brušku. Strašne som ho chcela a tešili sme sa so synom na neho neskutočne. ĽÚBIM HO a samozrejme budem žiadať o pochovanie, ak to pôjde. Drz palce. Ďakujem
@tatianka97 veľmi ďakujem za pochopenie a povzbudenie.
@panda21 Ďakujem za objatie
@naloxon ja mám druhý krát po sebe rovnaký nález. Dcérku som pochovala na HLHS pred tromi rokmi. Preto odporúčanie takéhoto riešenia.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@1983petrafrol ahoj,preco podstupujes?ja som v 18tyzdni.