Zlatý stafylokok - stafylokokus aureus

januskage
22. jan 2018

Som v 11.tyzdni a dnes mi zistili tohto "koka". Mate s nim skusenosti? Navyse mi predpisali ATB kt. poskodzuju klbove chrupavky babatka. Je to ciprinol, kt. je kontraindikator tehotenstva. Ked som to povedala doktorke, zmenila mi lieky na zinnat. No na ucinnu zlizku zinnatu ten bacil nie je citlivy. Co robit? 🤔

lulula1990
22. jan 2018

A mas nejake problemy ? Zlateho stafylokoka ma vela ludi a ani o tom nevie. Pokial nesposobuje problemy, tak sa nelieci. Ak ti atb predpisal obvodny lekar, porad sa s tvojim gynekologom, ci je vhodne uzivat ich pocas tehotenstva

januskage
autor
22. jan 2018

@lulula1990 problemy nemam, tie ATB mi predpisala gynekologicka po vytere v ramci preventivnej.no lekarnicka povedala ze mi ich ani neda lebo mozu ublizit babatku.no ja nemam ziadne problemy. Dakujem za nazor

vanesanova
22. jan 2018

@januskage ja by som to urcite neuzivala!v ziadnom pripade...ja suhlasim s lulula liec sa az po porode pokial nemas ziadne problemy zbytocne do seba pchat lieky a uz vobec nie v tehot.a pokial viem aj tak ziadnymi liekmy sa ho uplne nezbavis.

simsalabim
22. jan 2018

@januskage neuzivala by som ich, ak nie su problemy. Ale as by som patrala po tom, ci ten stafylokok vie ublizit, napr vyvolat predcasny porod. A Mozno sa to da poriesit infuzkou pri porode. Ja som mala streptokoka B a az pri porode mi dali infuzku s ATB, aby sa mala nenakazila.

libawet
22. jan 2018

@januskage koloidne striebro 10ppm dobrej kvality,pit 3xdenne nalacno 20 ml z plast.odmerky,nie kov.lyzica,po dobu min.2 tyzdne,moze uzivat tehotna a aj dojciaca zena.

pivonka6
22. jan 2018

Zlatého stafylokoka si donesú novorodenci už z nemocnice. Dúfam, že tie ANTB ti predpísali na základe vyšetrenia citlivosti.

kajkagretka
22. jan 2018

Treba to preliečiť kvôli pôdodu ale čo som počula tak to rieša pred pôrodom...skús zistiť presné inf.u gynekológa.

xili99
23. jan 2018

Ak nemáš problémy tak nevidím dôvod prečo vôbec nejaké lieky užívať a duplom nie keď by mali nejako uškodiť dieťaťu!

monika12486
23. jan 2018

Zlaty stafylokok je uz tak rozsireny, ze ho ma pomaly kazdy :(

januskage
autor
24. jan 2018

@libawet dakujem, uz mi to poradila aj znama, idem na to 🙂

lenkananete
24. jan 2018

@januskage ahoj, ja si vravim, ze mam zlateho stafylokoka uz ako domace zvieratko, asi pred 10 rokmi mi ho zistili, liecila som sa predtym aj na streptokoka, na ktoreho atb zabrali, stafylokok ostal, nijak uz neliecim a mam dve zdrave deti. Sice obe predcasniatka, ale liecim sa dlhodobo na hematologii, takze s tym kokom to urcite nema nic spolocne. Atb som v tehotenstve ziadne nebralw.

monika12486
24. jan 2018

Moja mala ho ma v nose aj v hrdle, ale toho horsieho methin rezistentneho a ma ho uz rok a nevieme co s tym :(

libawet
24. jan 2018

@monika12486 koloidne striebro 10ppm dobrej kvality,pit 3xdenne nalacno 20 ml z plast.odmerky,nie kov.lyzica,po dobu min.2 tyzdne,moze uzivat tehotna a aj dojciaca zena...ešte dodám - môže sa aj striekať spolu s užívaním, do nosa, či hrdla.

monika12486
24. jan 2018

@libawet lenze mala ma len rok.

januskage
autor
24. jan 2018

@lenkananete vela zdravia prajem detickam aj Vam a dakujem

ada309
24. jan 2018

Zlateho stafilokoka sa nezbavis ziadnymi liekmi.. Je to dozivotne.. Niekedy "spi" cele roky a neprejavi sa.. Problem moze nastat ak sa dostane do krvneho obehu...

Skus si nieco o Tom vygooglit..

papoka
26. jan 2018

Kvapky z grapefruitových semiačok treba užívať vnutorne a vytierať s ním noštek nám pomohlo syn má 6rokov daju sa kupiť v lekárni .

monika12486
26. jan 2018

@papoka a ako sa to presne volá? a môže to aj ročné dievčatko? a vy ste mali toho obyčajného či rezistentného?

libawet
29. jan 2018

@monika12486 no a čo ? To môžu aj malé deti užívať, prečítaj si : www.eutrofia.sk

shades3
2. feb 2018

ja som ho mala a v krvi. hrozna pliaga, dva roky rozne antibiotika, kazde dva tyzdne ine. prejavovalo sa to hroznymi bolakmi po tele, drenaze.. uplna kasa. a mala ho tym padom aj cela rodina - privliekol to otec, ked sa na nejakej stavbe poskrabal a zapalil sa mu prst.. cez uteraky sa to dostalo na vsetkych, u mna sa drzal najviac a nechcel pustit. nakoniec som sla k mojej detskej lekarke, robi homeopatiu, a dala mi par guliciek. a ZMIZOL uplne. je pravda, ze som uz mala tolko antibiotik v sebe, ze som bola rezistentna uz skoro na vsetko, a nikdy som na homeo neverila. ale toto ma presvedcilo. a homeo sa v tehu moze. takze ja len odporucam. mne to zachranilo zdravie. ostali len jazvy na tele. atb mi nepomohli.. ani dezinfekcie ani nic, lekari uz nevedeli, co so mnou. este som s nim aj absolvovala operaciu slepaka, to sa len bali, ci sa mi vsetko nezapali - nastastie sa nie. takze - ja by som skusila homeo, ale naozaj dobru.

monika12486
6. feb 2018

@shades3 a ked sa ti uz tie vyrazky stratili, neostalo ti na tych miestach svrbenie?

shades3
6. feb 2018

@monika12486 nie, len skarede jazvy :(

emili31
6. feb 2018

@januskage ahoj..neviem kde ti ho nasli..ja mam v nose uz roky a mam dve deti a pohode..nic som na to nebrala a deti su ok..maly mal na zadocku a dostal masticku na to a za 2 dni pokoj...ze to mame kazdy na kozi napriklad ale inde neviem ako sa to riesi..

monika12486
6. feb 2018

@shades3 ja som mala take vyrazky dole, ale ostali mi po nich este male hrcky, krore stale svrbia, celu kozu mam taku svrbiacu a citlivu. A mala somaj aj v posve, ale toho horsieho mrsu, je to hnusna pliaga.

shades3
6. feb 2018

@monika12486 iha, tak ti tam mozno ostal koriencok a drieme... ale ja som nemala vyrazky ale riadne vredy - opichnuta hrca ako bajzbalka a asi 3 mm hruby a pol cm dlhy koren, kt. ledva pinzetou isiel von.. takze si myslim, ze to nebudes mat take zle. Ale urcite by som sla za homeopatickou, mna to fakt zachranilo.

monika12486
6. feb 2018

@shades3 a tebe ako chlpok sa zapaloval? Ja na homeo neverim.

shades3
6. feb 2018

@monika12486 to sa mi robi doteraz.. to sa vtedy zrazu proste objavila cervena vyrazka co rastla a puchla do mega rozmerov, aj kde nie su chlpky - na bokoch, ramene, au.. ani ja som neverila.

monika12486
6. feb 2018

@shades3 ach, je to hrozne, keby nieco na toho koka vymysleli..

monika12486
6. feb 2018

@shades3 a isiel aj vytlacit ten vred ci nie. Mne tie vyraxky nie, boli iba akoby pod kozou.

stanulienkat
6. feb 2018

@libawet koloidne striebro sa nema uzivat vnutorne. Keby som bola tehotna, tak ma to uz vobec nenapadne pit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre