Mamičky, prosím, napíšte mi vaše skúsenosti, či ste mali menené amalgánové blomby v prvom trimestri a či to malo nejaký vplyv na vaše tehotenstvo a zdravý vývoj dieťatka. Ďakujem
@katimka ak je ta vymena nutna, tak preco nie. ale ak to ma byt len z estetickych dovodov, ja by som to teraz neriesila. nikdy nevies, co ked sa to nepodari, nova plomba vypadne alebo co a budes behat po zubaroch a trpiet zbytocne...
@paskolinka ked mne uz tu plombu dnes vybrala, teda vyvrtala, vedela, ze som tehotna a podla nej to neskodi. No ked som prisla domov a zacala si o tom citat, normalne som nestastna, same negativne veci pisu, preto chcem vediet osobne skusenosti mamiciek, ako to prebiehalo u nich, snad ma povzbudia 🙂
@katimka určite to neskodi 😉 ja som tiež tehotná a toto by ma ani nenapadlo riešiť. Uz ked máš plombu vonku nech ti tam dá pekne druhú a hotovo.
vrtanie neskodi. pokazeny a zapaleny zub ano... aj ja som vcera bola, daval mi vlozku kalciovu, ze v tehotenstve sa mi zide. 🙂 vymeny sme sa ale dohodli po porode ze pojdem, keby to bolelo, aby mi nemusel davat lokalku kym som tehotna... ono v tretom trimestri uz by to nemalo skodit, ale dava prednost nedavat...
Ked tu vlastne ani neide o to vrtanie zuba, ale ze najhorsie je vyvrtanie tej starej plomby, ze sa vtedy do tela dostava najviac tej ortute ☹ a mne to robila vcera
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katimka mala, a nic zle sa nestalo. Skor je horsie zuby nechat v tehotenstve pokazene, to ti povie aj zubar 😉