Skorá návšteva lekára, ktorú ľutujem

wasky
25. jan 2018

Ahojte, rada by som sa Vám vyspovedala , bo sa asi zbláznim.. minulý týždeň som si robila testík a bol pozitívny veľmi sa z toho s manželom tešíme..poslednú MS som mala 17.12. a ja samozrejme zvedavá nedočkavá som hneď nacupkala k lekárovi ..samozrejme na sone nič nebolo vidno..predvčerom som bola na krvi a dnes som už aj mala výsledky , ktoré potvrdili to načo som čakala..zajtra idem znova na sono aj keď nechápem prečo 2 krát do týždna absolvovať sono ...resp. chápem keďže som bola veľmi nedočkáva ale straší ma z mimomaternicovým tehoten. a som z toho na nervy...tak dúfam, že zajtra bude všetko v poriadku .

beky1813
25. jan 2018

Mas poucenie do buducnosti

zuzka38
25. jan 2018

@wasky ono to do min.8tt nemá zmysel tam chodiť..väčšina lekarov na prvú navstevu objednava až vtedy aby bolo vôbec nievo vidno a reálne potvrdiť tehotenstvo

kredog
25. jan 2018

Nestresuj mimomaternicove nie je bez povsimnutia, bolesti v podbrusku a spinenie. Takze bud v pohode. Je to skoro na sono a este nemusi ti ultrazvuk sediet s menzesom. Takze vydrz

ludka140281
25. jan 2018

bude dobre,neboj,,len potrebuju vidiet či bije srdiečko a to začina neskor,nie v 5tyždni..aspon u mna tak bolo 🙂

medovka14
25. jan 2018

@kredog môže byť aj bez bolesti... Sestra práve také ma, čakali dlho kým sa plod objaví a nakoniec ho našli vo vajcovode pri vaječníku :( a nič žiadne bolesti nemala a to už bol 9ty týždeň :(

ema234
25. jan 2018

@wasky srdiecko okolo 7 az 8 tyzdna

medovka14
25. jan 2018

@wasky držím palce 🙂 ja myslím, že to Dr robí pre istotu aby nič nezanedbal

mnamko
25. jan 2018

preco lutujes navstevu lekara? Ja som tiez bola na zaciatku tehu na sone lebo predtym som mala mimom.tehu a poslal ma na dalsie sono do nemocnice lebo tam mali lepsie sono takze v priebehu dvoch hodin som bola dvakrat a po vikende v pondelok zas v nemocnici kontrola sonom a krvi vsetko bolo v poriadku malu som vynosila v 13 tt som bola zas na sone koli nosovej k

lavieenrose
25. jan 2018

ani ja nechapem preco lutujes ..lutovala by si ak by si niekde odpadla ze by zrazu rupol vajcovod...aj ja som mala mimomaternicove a keby si sama nevybeham dr aj pohotovost tak by som realne niekde odkvecla...sice som spinila ale nemala som neobvykle bolesti...na sone je mozne vidiet gestacny vacok a dr skontroluje krcok...

eribel
25. jan 2018

Ja som to mala podobne ako ty s tym rozdielom, ze mna z prvej navstevy gynekologicka odprevadzala so slovami, toto URCITE nie je tehotenstvo. Nabehla som hned v prvy den meskajucej menstruacie s ledva viditelnou druhou ciarkou na teste. To "urcite nie tehotenstvo" ma pomaly 4 roky ☺ Pri druhom som uz vedela, ze musim cakat aspon do 8-10tt. Drzim palce, vsetko bude ok ☺

ave17
25. jan 2018

Dobre ze nebezite k doktorovi hneď po sexe.Načo??? Ja som vždy čakala do 9 tt,keď neboli problémy,na čo skôr?

conspi
25. jan 2018

@wasky týmto sa vôbec netráp 🙂 u mňa to bolo tiež presne takto. Tiež mi doktor povedal, že nič nevidí. Zobral mi krv a po výsledkoch znovu na sono... Aj mimomaternicové tehotenstvo spomínal. Dnes už mám krásneho a zdravého skoro trojmesačného synčeka 🙂

eribel
25. jan 2018

@ave17 Dobre nooo.....ved sme boli konecneeee prvotehulky....tak sme sa tesili, ze sme nevedeli, co so sebou ☺ jasne, ze sme to uponahlali, ale vtedy sme to nevedeli.....

nikaeli
25. jan 2018

Aj ja sa na to pozeram podobne ako @mnamko a @lavieenrose a dr.mi nikdy nic zle nepovedal, minimalne vzal krv na hcg a kedze mam za sebou mimomater., aj potrat, kontroloval ma kazdy tyzden a ja sama som bola kludnejsia. Velmi som sa bala dalsieho mimomat., nie je to sranda, zvlast ak ta nic neboli. Mne robili laparku v 7tt a primar mi vtedy povedal, ze par dni a mohlo mi to tam vsetko prasknut. Takze @ave17 nie vzdy je cakanie lepsou volbou.

mickao
25. jan 2018

@wasky mne tiez menzes meska uz skoro 2 tyzdne a 2 testy mam pozitivne. Ku dr. sa chystam az na buduci tyzden.
Som poucena z prveho tehotenstva, ked som tam nabehla hned. Poslala ma domov, ze tam nic nevidi. Kazala prist o 2 tyzdne. Potom uz bolo vidiet akciu.

alobalka
25. jan 2018

@wasky a prečo spomínal mimomaternicove? Aké si mala hodnoty hcg? Niekedy sa dr nepozdava výška sliznice maternice, najmä ak ešte nevidno ani gestacny vak. Ak nespinis, nekrvacas, nemáš bolesti = treba počkať a veriť si : ) Na uzv vidno niečo v maternici väčšinou od hcg 1000-1500, cca od 5-6.tt.

johanna_b
25. jan 2018

@medovka14 medovka a ako to pokračovalo? už je po operácii? odstránili jej vajíčkovod? počula som, že to ide aj bez toho, ale treba prísť skoro...

johanna_b
25. jan 2018

@ave17 nato skôr, že keď si po potrate, môže ti dať preventívne duphaston alebo utrogestan. máš neskutočnú paranoju a strach, ktorý ti nedá spávať, že sa znova niečo stane... tak aj nato

medovka14
25. jan 2018

@johanna_b dá sa, dali jej na výber, bud teda vziať vajcovod, aké iba ma už len ten jeden :( keďže rok dozadu maká tiež mimo.... Alebo liek, ktorým sa plod vyplavi... V zahraničí sa používa bežne, u nás zatiaľ moc nie, ale skúsila to a zabralo... Veľmi chcú bábätko, no trvalo rok kým otehotnela po mimomaternicovom a znova mimo :(

johanna_b
25. jan 2018

@medovka14 chápem, sama nemám bábätko :(

medovka14
25. jan 2018

@johanna_b ona ma 7 ročného syna s predchádzajúcim partnerom, no s terajším sa nedarí.. No išiel na spermiogram, že vraj aj chyba v spermiach môže spôsobovať mimo..

lavieenrose
25. jan 2018

@medovka14 nema endometriozu zrasty..alebo nieco ? asi sa jej to tam teda vzdy zachyti

medovka14
25. jan 2018

@lavieenrose práveže je ok...

mimiqa
25. jan 2018

@wasky kolko si mala hcg????

zuz115
25. jan 2018

@ave17 lebo ti to moze zachranit zivot. Preto.

kluska
26. jan 2018

no najlepsie ist na sono az v 7-8 tyzdni, ja som za to aby zbytocne dieta nekontrolovat na sono, je to vydobytok poslednych 30 rokov, este nevyrastla poriadne generacia deti, ktore boli takto presvetlovane sonom. Ja mam 34 a moja mama bola tusim len raz na sone so mnou a to tusim az na konci tehotenstva. teraz je vselijake 3D a 4D, je to silne ozarovanie, je to ako rtg, nieco podobne. cize sa nema s tym prehanat, nikde nebolo testovane, co to zrobi s plodom vo vnutromaternicovom vyvoji. nech si kazdy utvori svoj nazor, na jednej strane sono pomaha, ale na druhej co ked skodi?

vikus17489
26. jan 2018

hlavne nestresuj zbytocne dopredu neurobi to dobre ani tebe ani malemu ;)

maxe38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikdenikto
26. jan 2018

Ja som dnes bola 1x u lekára po zistení, že by som mohla byť tehotná. Potvrdil mi začínajúci 6 týždeň, ale nič iné sa vidieť v túto chvíľu nedá. Mám príjsť o 3 týždne kedy by už malo byť srdiečko 🙂

matik3110
10. feb 2018

Ja som bola objednana na kontrolu s niecim inym na gyn. a 5 dni pred navstevou mi meskala menstruacia tak som si spravila test a boli dve ciarky.. spravila mi sono a nevidela nic, poslala na odber krvi a hcg 450 .. takze som este len v 3tt cca.. a teraz idem zas na sono ale podla mna nic este neuvidi.. no som rada, ze to viem.. pretoze som mala letiet lietadlom a tak predidem moznemu potratu na kt. ma aj lekarka upozornila... a takisto si ani nedam alkohol a pod. takze vediet pred 8ttnzensi tehotna nie je nic zle, preco by nemohla ist k leksrovi s tym nechapem.. moze predist niecomu co by inac zanedbala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre