Dobry vecer,chcela by som poprosit o radu.Cakame babetko a mam si sama platit za sono ze poistovna preplaca len tri sona.Ked som cakala prve robili mi v kazdej poradni sono a nebol problem a nic som neplatila,vtedy som chodila k inemu dr.Je to lekarmi alebo sa plati pri kazdom dr.Uvazujem nad vymenou gynekologa.Som z bb.Dakujem za rady.
Dakujem za odpoved a asi sa rozhodnem pre vymenu lekara,len este neviem ku komu by som sla aj teraz som dlho hladala kym som nasla.ale nie som spokojna ani s pristupom a ani postupmi ako pracuje.nestretla som sa s tym este.
mne môj gynekolog robil sono na každej poradni a nikdy nič za to nechcel., popravde si ani neviem predstaviť že prídem do poradne a neurobia mi sono 🙂
A mozem sa spytat ku komu chodis?ved aj pre mna je to nepochopitelne
@andrea5511 si v BB? ja som chodila do novameduku kocajdovej,absolutna spokojnost, dokonca som z kazdej poradne dostala zadara vytlaceny obrazok. aj ked ona uz mozno nove acientky neverie, ale v novamede je vac gynekologov ... a tiez chvaliav mamacentre.
Ja to mam tak...ze moja gynda mi robi sono na kazdej poradni...ale to netrva ani 2 minuty...iba vzdy skontroluje ci bije srdiecko a ci mam dost vody ....
Sono robi vzdy len cez brusko. .
No na "velke sona" v 10 ...20..30 tt mi dava vymenny listok k druhemu dr... no ten zeny bere ano na pase ...dieta kukne 4-5 min a hotovo...
Je to sice zadarmo ... ale mne to za to" nestoji"
Cize tieto sona si platim sama ... u suokromneho licencovaneho prenatalneho diagnostika.... (MT - Grochal http://www.femicare.org/ )
Sono v 20 tt = 50€
Sono v 30 tt = 30€ ( ak ides prvy raz tak 50€)
Fotka v 3/4D 8€ kus
Babatko dokonale popozera ...studuje organy...srdcove aritmie a tak...
Mnohim uz takto zachranil deticky ..vdaka skorej diagnostike ..
Takze pre mna neni ani moc dolezite to sono v poradni....ale sjor aby boli poradne tie velke sona
@andrea5511
od nového roka už nepracuje, mal nejaké zdravotné problémy, takže teraz ani neviem ku komu vlastne budem patriť.
@andrea5511 v prvom tehotenstve mi platila poisťovna každé sono. Nerobila mi doktorka pri každej kontrole, ale bolo ich viac ako 3, pri druhom tehu mi doktorka robila sono, no spätne cez elektronickú pobočku som videla, že jej to poisťovňa neplatila a potom som raz prišla k doktorke a mala tam oznam, že dôvera jej prestala sono preplácať, tak zavádza poplatok
@andrea5511 Pri oboch tehotenstvách ak mi môj súkromný lekár robil sono, tak som ho platila, nakoľko okr.tých 3 o ktorých sa tu bavíme poisťovňa ostatné neprepláca. A ten prístroj toho lekára stál nemalé peniaze, takže je normálne, že si vypýta platbu.......A neviem na čo by mi mal robiť každú poradňu sono....Áno ak máš nejaké problémy, ako som mala napríklad ja pri druhom tehotenstve, ale tieto som tiež neplatila, nakoľko tam bola diagnóza. Ale inak je aj úplne zbytočné robiť veľakrát sono - nie je to ani dobré pre bábätko. Takže ak je všetko ok, stačia úplne tie 3 + teda jasné, že každá sme zvedavá tak ja som mala + nejaké - 2-3 a ešte 3D/4D. 😉
Ja pocujem prvykrat,ze si za to lekar nevypyral peniaze. Ja som si pri orvom a aj teraz pri druhom za sono platila,okrem velkych 3. Samozrejme nie vtedy,ked som tam sla a mala problem,vtedy si dr nic nepytal.
Počas fyziologického tehotenstva má žena nárok najviac na 3 usg vyšetrenia. Zákon nešpecifikuje kedy ich treba vykonať a čo by mali obsahovať. Ak je medicínky dôvod, tak preplatí aj každé ďalšie sono. Samotný výkon pomenováva zákon ako: Ultrazvukové sledovanie tehotenstva vrátane biometrie
a posúdenie vývoja orgánov vrátane obrazovej dokumentácie. Viac o ultrazvuk. vyšetreniach počas tehu v našej Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/ultrazvukove-vysetren... Všetky vyšetrenia počas tehu sú spísané v tomto článku: https://www.modrykonik.sk/vysetrenia-pocas-teho...
poistovne preplacaju 3 sona, tie su povinne, cca. v 13tt, 20tt, 30tt....popravde, ja som azs rada, ze mam lekarku, kt. mi sono nerobila na akzdej poradni a ani by som si ho robit nedala, ak nie su problemy, 3 sona stacia....popravde, ja zas nerozumiem, naco ohlusovat babo kazdu chvilu.... ale tak, ked je toto to najdolezitejsie, co vas trapi, tak zmente lekara...pre mna je najdolezitejsia napr. odbornost lekara...
Ja som si aj za tie 3 povinne sona musela platit po 10 e. :(
Ja som presla k inemu dr nakolko moj povodny zomrel pri ktorom som bola s prvym babom a asi som mala ostat tam kde som chodila.,takze tento novy ani neviem ci je sukromnik alebo nie,chodim do ordinacie Fruhwalda bola som tam 4krat a zakazdym iny lekar ako potom mozu vediet dostatocne informacie o pacientkach?
@sadika Áno máš, pokiaľ má tak stanovenú zmluvu s poisťovňami, čo nemusí mať a má ťa upozorniť na tvoje možnosti - čiže ťa poslať do štátneho zariadenia, kde nič neplatíš alebo ti môže urobiť sono on a zaplatíš - to je normálne. Môj lekár to tak robí. Nakoľko tiež ako som už písala ten prístroj nestojí pár Eur a ten lekár ho platí zo svojho, čiže sa mu to musí aj nejako vrátiť. 😉
Ja som bola do teraz na ultrazvuku 6 krat.Pri kazdej poradni mi ho robi.Kedze je to sukromna ambulancia platim vzdy za ultrazvuk 15eur,ale vobec mi to neprekaza.Vzdy sa tesim,ze uvidim maleho a aspon viem,ze je vsetko ok.
no mne sa len oci pretacaju pri tych palkach .... ze 15 € kazda poradna ... ja som mam gynekologicku tiez v nestatnom zariadeni. UTZ mi urobila kazdu poradnu. vzdy vytlacila obrazok - ozaj vzdy. tie 3 velke UTZ do knizky pripla aj merania, no mala som ich tam pripnutych viacej. a neplatila som ozaj nic a nikdy. ako je to mozne? (za UTZ som platila len u Grochala v MT, tam ma moja gyndoska poslala, aby mi nemusela robiťť odber plodovej vody)
ako 15 € za UTZ na kazdej poradni sa mi zda vela. lebo aj moja gyndoska si napr kontrolovalal - na jednej poradni mal maly kratsiu stehennu kost, tak na dalsej to porovnavala, takze to nebol UTZ len pre to, aby som ja videla maleho .... asi mam stastie na lekarku, ktora nechce silou mocou len ryzovat € na matkach (kamosky platili za fotky z UT, ked videli, kolko ich mam ja, tak nechapali .... )
@ukulela Nechcem sa zastávať niektorých lekárov, ale ak ti tvoja lekárka musela robiť ultrazvuk kvôli tomu čo píšeš, tak to jej pravdepodobne preplatí poisťovňa.....A naozaj ako som už písala - skús si ty kúpiť prístroj za tisíce Eur a potom ho len tak používať a každej mamičke sprav sono na požiadanie bez platby.... 😉 To nie je ryžovanie - teda môj názor. Ak chceš nejakú službu, tak si ju zaplatíš.
@evittam vsak samozrejme, ja neviem, ake su platby za vysetrenie od poistovne, ci treba vyberat aj navyse atd. len sa pozastavujem - ked mne vedela vytlacit malu fotecku zadarmo (tp poistovna ozaj nepreplati) popri tom, ako tlacila zaznamy sebe do papierov a kamska za rovnaku fotecku platila 5 € - tak to nie je zarabanei na pristroj, ale bohapuste ryzovanie, realne naklady na jej vytlacenie su totiz urcite v centovej hodnote. ja mam stastie na doktorku ozaj. vzdy mi vsetko popisala, povedala, ukazala. kamoske len povedali (nanajvys), ze vsetko je ok, a chcete fotku?
Ahoj, ja tiez platim vzdy 15 eur.8za termín lebo sestricka Hovori ze bez toho sa nedostanem dnu, a 7 za sono zakazdym. Som u dovery ale nedoverujem.
Ahoj ja som zaplatila 65€ a robi mi ultrazvuk stale a esre aj cotku sostanem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, poisťovňa prepláca 3 sona, na ktoré mas nárok. Mnoho lekarov ich ale robí zadarmo v každej poradni. Takže zmena lekára by sa mohla vyplatiť.