Ahoj. Záhrada je už plná jahôd a mne veľmi chutia. Sestra mi povedala, že ak v tehotenstve jem jahody,bábo bude na ne alergické, lebo sú silný alergén. Viem, že sa neodporúčajú počas dojčenia. Ale ako je to počas tehotenstva?
@skorinkas - ja som jedla cele tehu s malym jahody a Max ich znesie uplne v pohode... a to pri tom mnozstve som tiez vravela, ze sa mi narodi cerveny trpaslik 😅 😅 😅
mozes. jahody su zdrave. obsahuju velmi vela kys. listovej a vit. c...
Dík ste zlaté. Tak idem na ne. 😉
v pohode ich mozes jest,ked som lezala na rizikovom v nemocnici tak takto pred 12 rokmi par dni pred porodom som si vydupala reverz len koli jahodam.....najedla som sa ich a po tyzdni som sa vratila do nemocnice,aby som tam porodila syna ,tory jahody tak zboznuje ako ja pred jeho narodenim
@skorinkas jahody som jedla pocas celeho tehotenstva a uz so myslela,ze sa mi narodi mala jahoda 😀 aj maly ich ma rad.....takze pokojne papkaj jahody....
Urcite mozes. Tiez sa vravi, ze by sa nemali jest pomarance a ja som v tehotenstve jedla tak kilo denne :D proste ak mas na ne chut, tak si ich urcite dopraj ;)
A prečo by si nemohla 🙂
Veselo do nich, teraz mozes, horsie bude, ked budes dojcit, to si budes musiet davat pozor co do pusy, mne svokra doniesla do porodnice asi kilo hrozna a ja som ho vsetko zbastila a a maly po kojeni vyvadzal chudiatko, az potom mi paktacna povedala, ze hrozno eeee, ak sa chcem vyspat.... Takze teraz veselo do vsetkeho ovocia a zeleninky. Ja som prave zavisla na kombinacii ananas, melon, jahody a hrozno.... a najradsej vecer 😉
inak ja som pocas prveho tehotenstva milovala jablka a citrony....citrony som jedla ako mandarinky...len potom mi bolo vysvetlene,ze to skodi mojmu telu takto vela kyseleho,tak som to obmedzila)))
@skorinkas sestra si ich asi chce nechat vsetky pre seba 😀
ja som zbuchala aj kilo navecer 😀 a inak ako pise janinna11, mne tiez do porodnice doniesla svokra hrozno a na vizite sa ma opytali, ci to mienim jest... nemienila som, ale svokra si to nenechala vysvetlit a ja som mala co robit, aby som ho nezozrala! 😀 😀 😀 a neuverite, ale ked som na druhy den svokre hrozno vratila ze ho nemozem jest, tak ona mi ho zasa na ten treti den doniesla!!! zlata ne?? 😎
Samozrejme. Papaj na čo máš chuť. čím viac sa budeš obmedzovať, tým je väčšie riziko alergií. (Samozrejme platí to len na zdravé potraviny, ktoré neškodia ľuďom)
Práve som zjedla pol kila. 😀
joj zlaté ste. Aj som si to myslela,ale radšej som sa opýtala. Viac hláv,viac rozumu 🙂 😉
aj u nas dozrievaju a ja sa ich neviem najest 🙂 Jedla som aj pri prvom a aj pri dojceni, aj teraz ich maly hadzal do seba, lebo on je taky ovocno-zeleninovy 🙂
ja som ich jedl ana kila 🙂 heheh aj vsetko ostatne ovocie......
kazdy den cely tanier 🙂))) cerveny melon OCH>>>>> manmy
tiez jem jahodky a neviem sa ich dojest a teraz zas skor broskyne mi chutia mnam 🙂 a papaj na co mas chut teraz neboj nic
jasne že môžeš 😉 , samozrejme pokiaľ na ne nemáš alergiu 🙂
...ak si na ne alergicka ty, je velka pravdepodobnost, ze bude aj dieta. Ak nie si, smelo...to iste plati aj o paradajkach a inych. Jedine comu sa vyvaruj v tehotenstve je surove maso. 😉
jahody preco nie ked po ich zjedeni bude vsetko v pohode, a priamo zo zahrady ni nedaj si
jasne ze mozes , ja som ich jedla aj pocas kojenia a nema alergiu
Nie v žiadnom prípade ! Prečo by si nemohla ak nemáš alergiu? Tehotenstvo nie je choroba treba jesť všetko s mierou
To fakt toto? 🙂
tak tuto teoriu pocujem prvy krat, to by sme nemohli jest v tehotenstve nic z moznych alergenov...
daj si v normalenej miere vsetko na co mas chut 🙂
Odkedy som tehotna, jem jahody s cukrom kazdy den. Co viem, tak sa nemaju jest vo zvysenej miere arasidy, pokial maju v rodine deti na nu alergiu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
podla mna je to hlupost, nejest jahody. ja by som na to ani len nepomyslela, ze ci ich mozem jest.