Ahojte, mám otázku ... je potrebné aby žena počas tehotenstva navštívila lekára ?
chcem vediet ci je to povinné a co sa stane ak nenavstivim lekara pocas celeho tehotenstva
@adriana2693 preco by to niekto robil?
@adriana2693
Nedostaneš príspevok po narodení napr.
kazdy ma svoje dovody ja len chcem vediet ako to funguje
@adriana2693 nestane sa nic, ale nečakaj potom po porode “kocikove”
Ak sa ešte možem opýtat ako je to ked niekto chce dat dieta po porode na adopciu
@adriana2693 prídeš, porodis a povies, ze davas generálny suhlas - adopcia
dieta hned zoberu a vybavene alebo ako to funguje
Ale mozes si vybrat, ze budes rodiť v režime utajeného pôrodu a to znamená, ze nikde nebudes ani uvádzaná ako matka dietata
@adriana2693 ano, nemusis ho ani vidiet, ale potom je lepší utajený pôrod. Lebo takto bude vsade zvedené tvoje meno ako matky
https://mamaaja.sk/clanky/tehotenstvo/utajene-t...
ak si teda zase niekto nerobi srandicky cez prazdniny..
a ako to funguje pri utajenom porode kedy je potrebne to oznamit...
@adriana2693 ked prídeš rodiť, tak povies ze chces utajený/anonymný pôrod, to je vsetko
Este podpíšeš papier, ze sa jedna o utajený pôrod
aha no tak teda dakujem za info. 🙂
Tu je to tiez celkom dobre rozpísané:
@adriana2693 podla toho posledneho clanku je mozne chodit aj do poradne v utajeni , nebude to zaznamenane v karte matky... urcite lepsie ako nechodit a potom porodit tazko postihnute dieta ktore skonci niekde v ustave 😣
Treba poznať sexuálnu výchovu, a v tvojom prípade nemať pohlavný styk. Nechápem toto a nikdy nepochopím, žena ktorá dieťa chce ho mať nemôže nech robí čokoľvek a nejaké "decko" čo nevie nič o živote, ho mať môže a odložiť preč, pri tomto nevie o čo vôbec príde a ak to urobíš nevieš to ani ty. Ale ver mi že budeš mať celý život výčitky, a keď raz budeš mať rodinu s deťmi, tak to budeš ľutovať. Ach .. škoda reči :(
@klaudia_kaja utajovanym porodom moze matka pomoct prave takym parom, ktore sa o dietatko snazia a nevychadza im to, a rohodli sa pre adopciu. Paci sa mk postoj zeny, ktora si vie uvedomit, ze potrat nie je najlepsie riesenie, a preto sa rozhodne ist cestou utajeneho porodu. To, ci to bude lutovaz, je vo hviezdach. Kazdopadne drzim autorke temy palce
@klaudia_kaja neviem,ty poznáš autorku... Vieš koľko má rokov,ako otehotnela,celkovo poznáš jej život a podmienky?. Ale presne ako písali,takýmto postojom nože pomôcť práve ľuďom dostať sa k vytúženému dieťaťu. Určite to nemá ľahké.
@adriana2693 hej, zvol si utajeny porod. No zvaz tie navstevy u lekara, budes kludnejsia.
@adriana2693 pracujem v nemocnici a viem že pre dieťa ktoré má byť dané na adopciu je lepšie ak matka chodila aspoň na nejaké poradne... aby sa vedelo či je v poriadku. Zdravé dieťa má totiž oveľa vyššie šance nájsť milujúcu rodinu... smutné ale pravda...
@adriana2693 este dodám, ze novorodenci a deti do 6 rokov sa neumiestňujú do detskych domovov, ale idu priamo do rodín
@adriana2693 personal pri porode ma s tym problem. Pretoze nemas ziadne vysetrenia ty ani dieta. Nevedia tvoju krvnu skupinu, nevedia ci nemas nejaku chorobu. Tym, ze nepojdes k lekarovi ohrozujes hlavne seba.
@pribinak nejdú vždy... často idú rovno do dojcenskeho ústavu
@ajuga mne sa nepáči ani jeden spôsob, dieťatko je dar od boha nie vec ktorú treba darovať .. pohlavný styk nie je hra , ale ako vidím pre veľmi veľa ľudí ano
@klaudia_kaja tak vidíš a niektorým Boh ten dar nechce dať a dá im ho niekto iný....a dieťa bude vyrastať v milujúcej rodine. Kde bude bráne rovnako akoby ho počali počas pohlavného styku😉
@klaudia_kaja je mi luto, ze mas taky nazor... Ano, dar od boha to je, ale co z takeho daru, ked sa on neviem postarat.. kazdy pozna svoje limity a ked zena vie, ze dieta neuzivi, je chora, alebo proste len konecne nasla pracu svojich snov a dieta je to posledne na co myslela, tak je dobra moznost utajeny porod. Druha vec je, ze v dnesnej dobe sa da chranit antikoncepciou, ale to nebudem riesit, autorka je dospela zena. Mozno spravila len maly kiks v zivote a chce z toho vykluckovat co najrozumnejsie.
Autorka, urcite chod na prehliadky, budes si ista, ze si ty a babatko v poriadku
@ajuga keď sa nevieš o neho postarať ? Tak prečo si nedávať pozor pri pohlavnom styku ? Môže brať antikoncepciu moze pouzit kondóm i prerušenú súlož.. to sa ťažko hovorí tomu kto deti nech e alebo vlastne má .. nechápem ako môže byť tak niekto nezodpovedný až ma to mrzí a je mi to ľúto
@janulka257 len ich dokumentácia ide do detskeho domova, fyzicky deti, predovsetkym novorodenci idu do profi rodín
Dojčenské ústavy sní neexistujú. V domovoch su deti, ale take, ktire su neumiestnitelne v profi rodinách, to deti na ventilaciu, s ťažkými metabolickými poruchami, poruchami lakťovej výmeny ci pod. komplikovane dgn
Dokonca sa úspešne dari umiestňovať aj deti s dgn morbus down
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adriana2693 0 samozrejme ze je na gyndu musíš chodiť pravidelne