Materská škola v Nitre - dobré skúsenosti

19. jan 2021

Dobry den, prosim vas, v ktorych Ms mate dobre skusenosti s ucitelkami a celkovym pristupom k detom? Ze sa detom venuju hlavne po ludskej stranke, maju trochu modernejsi pristup(ziadne skostnatele, rokmi zauzivane metody, postupy,... vzdelavaju sa v tejto oblasti), respektuju deti atd. Nejde mi o stravu, o vybavenie atd. Ide mi o pristup k detom(mozno jemne do montessori...)

mogaa
19. jan 2021

Prístup k deťom nie je záležitosťou škôlky ale konkrétnych učiteliek.....Tie učiteľky sa v škôlkach striedajú, čiže neznamená to že ak ja mám dnes dieťa v triede najmenších detí kde som super spokojná, tak o rok ak tam dáš dieťa ty - budeš spokojná rovnako, pretože tvoje dieťa bude mať s najväčšou pravdepodobnosťou iné učiteľky ...vždy je to o učiteľke - aký má prístup k deťom, či má vyštudované strednú školu pedagogickú alebo VŠ, prípadne či si dorábala pedagogické vzdelanie externe, akú má prax, prípadne s akou kolegyňou pracovala hneď po škole....u nás má 1 škola 4 elokované pracoviská, v rámci 1škôlky odchádzajú predškoláci do školy rôzne pripravení....zatiaľ čo v jednej triede z elokovaných pracovísk sú deti väčšinou celé dni vonku a za rok sa deti naučia 2-3nové básničky, v inej triede na inom elokovanom pracovisku sú deti vonku len občas ale za rok s nimi prejdú viac pracovných zošitov pre predškolákov.........podotýkam že riaditeľku majú všetky tieto elokované pracoviská jednu.....na ďaľšej škôlke v meste riaditeľka strieda aj učiteľky v rámci škôlok, čiže nestrieda ich len po triedach ale aj v rámci pôsobenia na iných pracoviskách.....