Kočík z bazáru

alena783
15. mar 2021

ahoj,
chcem sa s Vami podeliť o moje myšlienky a chcem počuť názor viac ľudí na danú tému. Som normálna baba niesom v ničom do extremu s každým najdem spoločné slovo ale vždy nájdem aj niečo s čím nesúhlasím s daným človekom. Dnes ma už nahnevala diskusia ako inak kôli kovidu. ale bola by som rada ak by sme sa tejto téme vyhli.

snažím sa recyklovať ale nie žiadna extremna forma, používam prírodnú hubku na riad z lufa, ak mám cestu do mesta radšej si kupim mlieko v automate aby som neprodukovala tetrapakový odpad, ak je možné radšej kupim salamu na hmotnosť ako mam mat v lidli salamu v plastovom obale. Ale zdôraznujem že nejdem do extremu, doprajem si rôzne keksy z ktorých produkujem odpad nakolko sa mi nechce upiecť koláč ...
Čo sa týkalo oblečenia aj v minulosti som nemala problém nosiť oblečenie z druhej ruky nikdy som si na tom nepotrepela. Ale raz za čas som si kupila niečo čo bolo možno cenovo dosť drahšie a nebolo mi to treba.

Teraz čakam dieťa - prvé.. a chcela som si kúpiť kočík z bazára... aj to že sa mi nechce chodiť po obchodoch je to činnosť ktorú nemám v láske. Nerada hladam na nete a porovnávam rôzne obchody odkial by som si mohla kupiť nový kočík. takto tom otvorila bazar a videla som rôzne kočíky od rôznych výrobcov. Vybrala som si čo sa mi zapáčil a chcela isť kupiť..

ALE
na niektoré osoby z okolia ma výrazne odhováraju aby som išla do bazára, mam si kúpiť nový... vraj čo povedia ľudia keď nebudeš mať nový... príde mi to choré. Veď ja v tom vidím samé pozitíva. kočiar je istým spôsobom len produkcia dalšieho odpadu, preto je lepšie ak ho využije viacero detí. Ak mi nebude vyhovovať aspon viem že pri ďalšom dieťati mam ísť do iného typu. A ešte aj ušetrené peniaze môžem použiť na niečo iné.
A podobná vec sa mi deje aj s látkovaním. Keď som povedala, že je v pláne látkovať a nie produkovať odpad z pampersiek tak tiež sa to stretlo s odporom okolia. Len podotkenem že látkové plienky idem kupovať nové nie z bazáru tam mi to nepríde až tak v hodné ako pri kočíku.

som z toho všetkého sklamaná. Snažím sa aspoň niečo robiť pre planétu aj keď je to málo a napriek tomu miesto podpory mam v hlave chrobáka čo povedia ľudia na použitý kočik...

petamich
15. mar 2021

ludia ti na pouzity kocik nepovedia nic a ak povedia su to kreteni 🙂 prepac za uprimnost, my cakame prve dieta a tiez si poziciavame a odkupujeme co mozeme, nie preto, ze si to nemozeme dovolit ale preto, ze chceme - nevidim zmysel v tom, aby moje dieta malo novu postielku, vanicku atd. na co? a je mi jedno co povedia ludia, ked kupis v bazari kocik po jednom dietati, ktore napr. v hlbokom bolo max. 6-8 mesiacov, tak si nikto nic nevsimne a keby aj kaslat ich ;) urob tak ako chcete a ako to citite, za to latkovanie ta obdivujem, toto ja asi nedam :D ale pisem obdivujem a nie odhovaram! kazdy idealne nech si vychovava svoje dieta a tvoje nech necha na vas

ancora
15. mar 2021

Ja som mala 4 kočíky, z toho 3 kupované cez bazár. Nevidím v tom žiadny problém. Často sú to kočíky používané veľmi krátku dobu, hlavne tie hlboké, a v super stave. Nekupovala som ich však naslepo bez toho, aby som ich videla. A nikdy sa ma nikto nepýtal, či je nový alebo bazárový.

lesana25
15. mar 2021

Názory ostatných nemusíš brať do úvahy a už vôbec nie sa kvôli nim trápiť.
Keby som mala znova dieťa ale dnešný rozum, už by som tiež nekúpila nový kočík. Dnes ženy kúpia kočík, povozia v ňom dieťa a do mesiaca kupujú ďalší, s tým ze pôvodný dajú za nižšiu cenu. Keď samozrejme natrafíš na dobrú
predajkyňu s možnosťou osobného odberu, aby si si ho pozrela.

karhu
15. mar 2021

my sme mali pozicany od sestry, potom kupeny tu na konikovi..a som max spokojna, kto si co mysli, nie je moja vec🙂

irusa
15. mar 2021

mám dve deti...a pri oboch som mala kočík z bazára....načo vyhodiť 500 e za nový kočík a po roku mi bude stáť doma..... prvý stal 2000 korun a druhý 65 e.... a obe poslúžili a ešte som ich posunula ďalej

arianna25
15. mar 2021

Netreba si tak pripustat co druhi povedia. Ved ty sa budes o svoje dietatko starat, nie oni a ani nezijes z ich penazi aby ti mohli do toho kecat.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denda007
15. mar 2021

Keď si kúpite kočík nový ľudia povedia že ,,pozri tá ako sa má dobre keď si môže dovoliť nový kočík'' a keď si kúpite použitý tak zase povedia ,,pozrite ako sa má zle keď má kočík len z bazaru'' takže odpoveďou na vás problém je len čo chcete aby si ľudia o vás mysleli 🙂 som za kočík z bazáru. Samozrejme si ho predtým treba pozrieť. Ľudia predávajú hocičo ,, v top stave'' . Tiež som sa tak nechala odzubat. Ale ja som potom ten kočík aspoň darovala jednej sociálne slabšej rodine. Možno aj dobre že má oklamali, aspoň som druhým pomohla 🙂

jaga18
15. mar 2021

My čakáme tretie dieťa a kočík som kúpila tu na MK, plienky tiež látkové, tie som po objednávala z netu. Tiež ma mnohí odhovarali, že to veľmi olutujem. Tak, nič si z toho nerobím, žijem podľa seba a nie pre druhých 🤷‍♀️

nika_m
15. mar 2021

Co povedia ludia by mi bolo ukradnute 🙂 kazdy sa za seba rozhoduje sam, ak chces bazarovy kocik, kup si taky...ak chces pouzivat latkove plienky tak pouzivaj 🙂 niekedy treba menej dbat na nazor ostatnych, hlavne ak sa to tyka takychto veci 🙂

rozovykon
15. mar 2021

@alena783 keby som mala rozum ako teraz t. j. po dvoch deťoch, tiež by som kupovala kočík z druhej ruky. Samozrejme ako prvorodička som chcela nový, ale asi to bola najväčšia blbosť na svete. Kočík z druhej ruky po jednom dieťati, náležite opatrovaný majiteľkou je dobrá voľba. Ja neprihliadam na názory druhých štýlu kto na to čo povie, to mi je šum a fuk jedno 🙂.

cookie29
15. mar 2021

Co Ta po ludoch? nie som extremista, proste taky zlaty stred. Ale vela veci kupujem z bazaru, z druhej ruky, na burzach a podobne... neviem, ake to bude ked bude dieta starsie, ako to bude brat, ale oblecenie (okrem spodneho pradla a par kuskov) ma z druhej ruky. Hracky tiez. Ved tomu nic nie je. A ked znici, tak mi je to viac menej jedno. Akoze ked som dala 20€ za nove rifle, a dieta sa vonku blazni a pride s roztrhnutym kolenom tak bud sa to da zasit, alebo smola, ale mne je luto, lebo teda 20... teraz som za 20€ kupila balik oblecenia, znackoveho. Dobrej kvality... tricka, mikiny, nohavice, rifle. Ked pride s roztrhnutym, tak prezijem a som rada, ze sa dieta bavilo.
Pri prvom som mala kocik novy. Dieta ho nechcelo ani za nic. Tolke peniaze a predas ho tak maximalne za polovicnu cenu aj to ak mas stastie. Teraz druhem vsetko z bazaru, vratane kocika. Jedine co bude nove je "bezpecnost" a teda autosedacky. Tie z bazaru ani za nic.

jaskolka
15. mar 2021

Ja mam iba jednu otázku? Co ta po názore iných ludi? Absolútne to nerieš, je úplne tvoja vec, ako žiješ, aký kocik budeš mat a ci budeš dávať plienky z bambusu, alebo biobavlny, či papierove utierky 😃😃proste nerieš druhých a ich názory

marsella_22
15. mar 2021

Ja poradím z vlastnej skúsenosti: kebyže mám kočík nový, dobre by ma mrzeli tie vyhodené peniaze. Malá v ňom nechce byť, a tak ju výlučne nosím v nosiči. No, a čo sa týka ľudí, včera na mňa padol jeden komentár staršej pani: „A to už je načo dobré hento?“😁🤭