Kočík pre trojročné dieťatko s prenosným kyslíkovým koncetrátorom

patricia2120
8. mar 2017

Ahojte. Maminky prosím Vás poraďte mi. Mám 3 ročného synčeka, ktorý ma zdravotné problémy a má kyslíkový koncentrátor. Nemám auto a tak viac menej stále beháme po lekároch busom vlakom. Je to hrôza. Máme kočík concord wanderer. Som s ním spokojná len je neskutočne ťažký a mne už doslova ,,odchádza" chrbtica. Určite nie som jediná mamina, ktorá takýto problém rieši a ktorá má dieťatko s prenosným kyslíkovým koncentrátorom. Rozmýšľam nad Britax go ale netuším či je to vhodný kočík. Môj synček má 17 kg a 100cm. Nemám peniaze na rozhadzovanie keďže sa o deti starám sama lebo som rozvedená a preto nechcem druhýkrát kúpiť kočík ktorý bude ťažký alebo nevhodný. Ďakujem Vám veľmi za každú radu ❤

pslahorova
8. mar 2017

Ahoj,mala som Wanderer a este mam Britax Go...tie kociky su takmer totozne, ja som Wanderer vymenila za Go koli lepsej ovladatelnosti,je pravda ze Go je lepsi aj kosik ma hodne velky,ale vravim viac menej je to to iste.Viem
Ti poradit aj lahky kocik ale ten nema skoro vobec kosik a neviem ako velky je ten kompresor ale podla toho co mi naslo na nete do Bria ho krasne das.Len neviem
ci je to riesenie ist do toho isteho.Ten druhy lahky kocik a aj vacsi len teda s mininkosickom je Greentom upp classic 2017 stoji 249€ + taska jedna do kt.by ti to
mozno. oslo je 79€,ma 7,4kg len kosik maly, a ten kompresor by si musela mat v taske ktora sa da zavesit dolu.Len vies Go mannosnost pisanu 17kg,Greentom 18....ked tam este velky a s nosnostou do 20kg je. Britax B Motion 4plus.Ale aj ten tam by aj aj kompresor dala do toho kosicku i ked je mensi,viac neviem poradit.stoji myslim okolo 290€ No a Britax Go novy mas 620€ alebo potom pouzivany...len ked pises ze ide aj onfinancie tak ,neviem kolko chces investovat ...Go aj pouzivane idu okolo 400€.
Snad som nejak poradila...

patricia2120
autor
8. mar 2017

@pslahorova dakujem 🙂 ten koncetrator je takyto : http://www.kyslikove-koncentratory.eu/dychaci-p...

som zufala z toho. zial musim mat kocik do ktoreho sa ten kyslik zmesti :(

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120 No tak do Go ho das,len je to skoro to iste ako Wanderer.Ja som zo Seredi ak chces mozes ho vyskusat neni problem.Ja sa chystam
kupit si ten spominany Greentom Upp ,koli tomu ze je lahky.Pridam ti fotku.

janickacrazy
8. mar 2017

@patricia2120 Možno píšem trochu mimo kočíkov, ale prečo si nepožiadaš o príspevok na auto, ked má malý také vážne zdravotné problémy? Ked je na kyslíku, tak určite na to máte nárok alebo nie? Lebo chodiť s takýmto dieťatkom všade busom, vlakom je šialené. Prípadne sa pokúsiť zohnať nejakých sponzorov na to auto, lebo ved malý stále rastie a ked sa ti do kočíka nezmestí, tak čo potom?

patricia2120
autor
8. mar 2017

@janickacrazy dakujem 🙂 tiez som chcela riesit len nemam vodicsky a aj sa toho bojim. preto sa snazim si zlahcit toto lietanie. oni nevedia syncekovi zistit diagnozu takze nemame na nic narok :/

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120 fotku mam od @mony221 pise ze syn ma 17,5kg a 97cm...ked tak sa jej popytaj.Ale je fakt ze stale sa takto fungovat neda...na to auto by sa ozaj nedalo
nic vybavit?Lebo ist do Britaxu Go fakt nieje vyhra ked mas to iste doma.

pslahorova
8. mar 2017
pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120 Kedze ma pristroj ma problem s dychanim
ano?

patricia2120
autor
8. mar 2017

@pslahorova ja mam s tym concordom problem aj v tom ze ide do jednej strany a ten britax sa mi zda pevnejsi. zmesti sa do neho v pohode 3 rocne dieta (do britaxu). zial s autom sa neda nic robit :(

mony221
8. mar 2017

@pslahorova
@patricia2120 este takto 🙂

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120 Ano je stabilnejsi a pevny to je fakt.

patricia2120
autor
8. mar 2017

@pslahorova ja saliem ked ho mam niest do autobusu a on sa cely trasie. bojim sa aby ho misko nejak nepokazil a aj to vecne natahovanie po schodoch :(

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120
len kosik je tam
takyto...

patricia2120
autor
8. mar 2017

@pslahorova to je malicke :(

mony221
8. mar 2017

Po schodoch ide bombovo po zadnych kolieskach sa da krasne s nim hop hop hop 🙂 a pevny je asi naj nema ziadne spoje takze sa nemusite bat ze zlomite glb alebo rucku alebo co to je plus velke

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120 nic moc,ale je lahky o polovicu od Bria,len do kosika co ma Brio narves hocico...neviem,a syn to nosi nonstop?

patricia2120
autor
8. mar 2017

@mony221 to verim je krasny ale nemame kam dat v nom.kysllik ☹ a ani by nemohol v nom.spat :-\

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120 A aky mate zd.problem?

mony221
8. mar 2017

@patricia2120
A twn kyslik sa neda dat do nejakej kabelky alebo tasky?ta sa da kludne na kocik zavesit

patricia2120
autor
8. mar 2017

@pslahorova musime ho mat nonstop pri sebe takze je to narocne.

mony221
8. mar 2017

@patricia2120 da sa dat do lahu a nozicky nevysia lebo ich ma oprete

patricia2120
autor
8. mar 2017

@mony221 ma cca 8kg tak aj nie ☹

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120
ten kocik sa da polohovat takze spat s av nom da a pockaj najdem forku tasky.

patricia2120
autor
8. mar 2017

@mony221 on nevie tak mat nozky je tto s nim komplikovanne ☹

pslahorova
8. mar 2017

Fotka je od @anjelicek26 spytaj sa urcite Ti ochotne poradi.

mony221
8. mar 2017

@patricia2120 no tak su rozne tasky aj take sietky alebo nejaky vak a da sa pekne zavesit..je aj origo taska ale je draha taky box..a neskusala stw pozriet nejaku golfku???alebo petit street kocik ?ten je do 25kg nosnost aj kosik velky a bazarovo 100eur

janickacrazy
8. mar 2017

@patricia2120 Vodičák si urobíš, to sa neboj a diagnozu hádam časom zistia. Kamoška tiež nejazdila roky a musela začať kvoli synovi, tiež má veľké zdr. problémy a rozviedla sa. On je už starší a z autobusu má traumu, proste bola donútená jazdiť autom. Každopádne ti držím palce, aby si to poriešila. Mám tiež 2 deti ZTP, tak viem, aké sú to starosti.

pslahorova
8. mar 2017

@patricia2120
Ale vravim ak chces vyskusat Britax mozem niekedy behnut do TT a kludne vyskusaj.

mony221
8. mar 2017
patricia2120
autor
8. mar 2017

@mony221 vsetko ma mini kosik a ja nosit nevlladzem.tenn.kyslik.prve minuty fajn ale potom to je tazke ako pes.kocik to neunesiw tak