Zmenila sa niekomu krvná skupina počas života?

zabka1984
28. jan 2011

Dobry den,

zmenila sa niekomu pocas zivota krvna skupina? Ja mam v zaznamoch, ze som sa narodila s 0 RH+ a teraz po dvoch odobratiach krvi mi zistili A RH+. Viete o tom niekto nieco?

latvia
28. jan 2011

@zabka1984 pokial viem, tak krvna skupina sa pocas zivota nemeni... 😕 takze bud vzorky zamenili teraz alebo pri porode, alebo netusim 😅

pia22
28. jan 2011

@zabka1984 urcite bola zamenena vzorka,alebo nieco podobne inak je to nemozne. Alebo ta vymenili😀

zabka1984
autor
28. jan 2011

@pia22 😀 no, veru, neviem ani ja. Teraz, v priebehu 2 tyzdnov mi robili testy, ale oba vysli A+. Myslite, ze s tym ma nieco spolocne, ze som bola tehotna a minuly tyzden na kyrete?

hellokitty
28. jan 2011

nie, nemoze sa ti zmenit, tehotenstvo ani nic podobne ti krvnu skupinu nezmenia, pravdepodobne je chyba v zaznamoch, verila by som tomu co ti vyslo teraz, pripadne sa daj este raz otestovat

pia22
28. jan 2011

@zabka1984 takze som povedala MM ze co tu riesime a on ze to je normalne, ze aj on ma pri narodeni pisanu krv. skupinu A a v dospelosti mu pri darovani krvi zistili, ze ma AB. Tak sme kukli do zdrav. karty a je to tak!😲 Vraj sa uz na to davnejsie pytal lekara a ze sa kedysi nezistovala krv. sk. tak podrobne ako v sucasnosti. Tak je zahada dna vyriesena😀

titkovamiriam
28. jan 2011

jasne ze sama sa nezmeni 😀 no napriklad ak sa transplantuje pecen predpokladam asi od darcu z inou skupinou tak je to mozne 😅 raz som pozerala dokument o transplantaciach.

bambusko
28. jan 2011
titkovamiriam
28. jan 2011

hlavne ze to pomohlo 😉

andula78
28. jan 2011

Ahojte,
ja som mala v zaznamoch o narodeni tiez krv.skup 0 Rh+ ... Ake bolo moje prekvapenie, ked som cakala dceru a po vysetreni krvi mi zistili, ze mam B+ :D
Ja som si to "vysvetlila" tak, ze mamina ma 0+, takze mozno omylom mi tam napisali taku krvnu skupinu 😀

zabka1984
autor
29. jan 2011

@andula78 lenze moja mama ma A-, co uz, nevadi. Som teda Ackarka 🙂

ikke
29. jan 2011

@zabka1984 vzdy lepsie, ked si mala napisane 0+ a mas A+, nez keby to bolo naopak 😉

pici
29. jan 2011

s najvacsou pravdepodobnostou mas to naprd v karte. mm mal B a je pritom A

kasami
30. jan 2011

@zabka1984 meni 🙂 neboj 🙂
ja som sa narodila s 0neg a mam B neg 🙂
ked sa mi narodil syn som sa dr pytala, nakolko mam B a muz A a syn ma 0lku, ze ako je to mozne... a povedal, ze je ...ale nech mu po prvych narodeniach dam pre istotu znova okontrolat, lebo sa moze zmenit (nezmenila sa)... a teraz ked sa mi narodila mala, v porodnici mi hned do spravy napisali, ze odporucaju prekontrolat krvnu skupinu po prvom roku zivota 😉

ela2710
30. jan 2011

@bambusko zaujimavy clanok 🙂 ale ten ma vysvetlenie, kedze mala transplantovanu pecen...ale zeby sa niekomu sama od seba zmenila po porode?

petrouchka
9. jún 2012

Moj syn isiel nedavno na vyber mandli a brali mu krv, aby zistili, aku ma skupinu. Povedala som doktorke, ze mu uz krvnu skupinu raz zistovali, po narodeni, tak mi povedala, ze to sa robi s pupocnikovej krvi a preto je v tom namiesana aj krv matky, takze tie vysledky mozu byt nepresne.
Cize ak Ti bola krv brana rovno po narodeni z pupocnikovej krvi, je mozne ze sa krvna skupina potom zmenila.

zabka1984
autor
18. júl 2012

@petrouchka dakujem 🙂

tetkabetka
3. okt 2012

Petrouchka mi to vzala z pusy... z klávesnice. 😀 Tiež mi to tak v pôrodnici vysvetlili.

severanka7
3. okt 2012

Aj mne sa to stalo, v karte mám krvnú skupinu uvedenú A- a po odberoch mám zrazu 0+.

radusiq
3. okt 2012

ja som mala v karte "po narodeni znicena vzorka", raz som sla darovat krv, a sice ma vylucili po kontrolnom odbere ale povedali mi ze som 0 (mama je B-, otec A+) - tak som dosla domov ze ci som adoptovana 😀 teraz v tehu mi kontrolovali znovu, a som AB-, musela to teda byt zamenena vzorka...

kikuskaschw
10. apr 2016

Neda sa mi nekomentovat pred otehotnenim som mala ks A1 ...počas tehotenstva mi povedali že nemám dobre výsledky poslali ma na nové odbery kde zistili zmenu ks ktorá bola A Rhd w/v slabý/variantny negat....takže neviem ako to je možné malá ma 0 pozit

cannella
10. apr 2016

Nie, krvna skupina sa pocas zivota NIKDY nezmeni. Musela sa stat chyba pri zapisovani do karty

buckeye
10. apr 2016

Krvna skupina je dana geneticky, nemoze sa menit, rodicia A, B mozu mat dieta 0, pretoze mozu niest gen, ktory sa neprejavuje, realne su obaja A0, B0, ale kedze alela (znak) acka, akebo becka je dominantny nad nulkou, ta sa neprejavi , ale ked dieta zdedi od oboch prave tu nulku dieta bude 00, teda nulka, existuje aj moznost ked rodicia 00 maju dieta A,B, alebo mix, pretoze to aka je krvna skupina, opvplyvnuju 2 geny, jeden, co urcuje ci bude A,B, 0 a druhy, ktory tento znak (resp protein z tohto genu) upevnuje na povrch buniek, no ak tento druhy gen niesie obe alely recesivne, nevytvara sa funkcny produkt, a znak A,B sa nema na co napojit, takyto clovek sa potom na testoch javi ako 0, tento Bombay fenotyp( tak sa vola) sa vyskutuje zriedka, ale je aj v nasej populacii

mojkamojka
10. apr 2016

@kikuskaschw zeby aj enjaky tatinko bol? 😉

elliottka
3. máj 2016

A mne kto vysvetli, ze uz mam tretiu krvnu skupinu? Cely zivot mi nasi hovorili, ze mam 0+, ked som nastupila do prveho zamestnania a robili mi nejake vysetrenia, tak zrazu mi vsade pisali B+ a dnes som len cumela, ked vysledky u gynekologicky a na nich velkym razitko AB rh poz. A to na oboch poslednych vysetreniach. Nikdy mi nic netransplantovali, ani krv nemenili. Moj priatel si dokonca daval zistit ks a jemu obvodny lekar povedal, ze mu to je aj tak zbytocne, ze ks sa v priebehu zivota meni. Tak ja uz ozaj neviem, ale pochybujem, ze sa uz u mna tolkokrat mohli pomylit, tomu proste neverim.