Baby neviem ci to sem aj patri, ale neviem kde najst nejaku informaciu o tomto. Mojmu ocinovi minuly tyzden zistili ze ma rakovinu hrtana. Mali ste niekoho v rodine s touto zakernou chorobou? Za dva tyzdne ide na druhu operaciu,budu mu vyberat vacsiu cast nadora. Je mi z toho vsetkeho zle, placem, stale na to myslim. je to tazke, pred malou sa snazim byt v pohode, no v mysli mam stale len to jedno. Ako to bude dalej, ci je to moc vazne, dokedy bude este medzi nami... Dakujem za akukolvek odpoved
@marcelatje dakujem, ano som si vedoma toho,ze kazdy z nas je iny,a kazdeho telo inak zareaguje. minuly tyzden mu brali vzorku, a spytali sa ho ci chce chodit na ozarovanie,alebo chermoterapie alebo este jedna operacia, rozhodol sa pre dalsiu operaciu, bude mat najeku trubicku z hrdla a vyberu mu aj jednu hlasivku. neviem v akom stadiu to ma. dakujem pekne za odpoved este raz
@saska2208 Otcovi sa môže zle jesť, nebude môcť poriadne prehĺtať jedlo a potrvá kým si na tú "trubičku" zvykne. Môže ho tlačiť a samozrejme ak berú aj hlasivky dorozumievanie bude na začiatku problém. Jedlo bude pravdepodobne potrebné spočiatku mixovať. Pre túto diagnózu je typická tvorba hlienov ktoré odchádzajú práve tadiaľ, čiže je potrebné pravidelné čistenie.
Je dôležité aby neprepadal depresii a mal dôvod bojovať. Držím palce aby to dopadlo najlepšie ako sa len dá 🙂
Ahoj, môj svokor mal rakovinu hrtana, bohužial nevydržal ani rok od stanovenia diagnózy.. ☹ ale on išiel k dr. neskoro,resp. ho obvodná neskoro odporučila k ORL.. tiež mu vyoperovali jednu hlasivku, potom ožiare, ale stav sa zhoršil, tak mu urobili tracheo, chemo... to však vôbec nemusí byť Váš prípad, poznám ľudí ktorí s týmto ochorením žijú roky, všetko závisí od toho v akom štádiu choroby sa človek nachádza... držím palce, aby to dopadlo čo najlepšie!!!!!!!!!!!
@marcelatje dakujem pekne, dufam,ze to dopadne nejak dobre.
@lucy81 moj ocino siel podla nas neskoro, posielali sme ho uz v oktobri,ked spmenul ze ma nieco v hrdle,ze sa mu tazsie prehlta, ale stale vravel ze musi do prace, a teraz ho poslali uz aj z prace a naslo sa toto.snazime sa mysliet pozitivne, ale akosi mi to nejde.
no môj svokor mal zmenený hlas možno aj viac ako 3 roky... 😒 akoby bol stále zachrípnutý, nakoniec to už išlo do takého piskotu a zle sa mu v noci dýchalo... ale jeho obvodná ho vždy odbila len kalciovým sirupom a homeo.. keď sa dostal na ORL, bolo už neskoro ☹
Ahoj, môj ujo uz roky žije s tou dierou v krku..ma taký strojček ktorý si prikladá ku krku keď chce niečo povedať a vyznieva to akoby rozprával robot. Ale je úplne v pohode, neboj moja, všetko bude dobré. Len je dôležité ako sa on k liečbe postaví. Držím Vam všetkým palce a hlavne jemu, viem že je to hrozné, ale sú určite aj zakernejšie formy rakoviny....😔 prajem veľa síl ocinovi
Mali..starkého..do troch týždňov po prvej chemoterapií zomrel...
@katkasofi zatial mu len brali vzorku a posielali na histologiu. ale povedali mu,ze ma zasiahnutu aj lavu hlasivku, takze tu budu vyberat. musim ho niecim motivovat. Najhorise ze byvame az 300km od rodicov, ale volame si aspon cez skype, tam malej ukazuje hracky s ktorymi sa hra ked sme u nich.
manžel to operuje a ja som s tými pacientami robila ako sestra...nie je to ľahká diagnoza...podpora rodiny a psychický stav pacienta je nesmierne dôležitý...bude problém so stravou,s obsluhou kanyly,ale dá sa to naučiť a zvládať...ožarovanie zrejme bude nutné.....potom po operácii skúste kozie mlieko,naši pacienti ho užívali vo veľkom
@saska2208 ahoj, môj ocino mal tiež rakovinu, ale úplne na inom orgáne... teraz je už "v poriadku"... už ho nič nebolí netrápi... ale zaujala ma tvoja informácia, niečo v zmysle, že tvoj ocino má farbu skoro "žltú"? Ako si to myslela-napr., že má žlté očné bielky, napr. ako pri žltačke? Ak áno, k tomu ti niečo napíšem...
Môj ocino mal tiež, neviem, či presne hrtana... Vybrali mu aj hlasivky, teraz tam má takú hadičku, ktorú si musí čistiť, a rozpráva takým strojčekom... Diagnostikovali mu to asi pred 3-4 rokmi... Ospravedlňujem sa za nepresnosť a neodborné názvy, ale nie sme v kontakte, to preto... Lekári mu dávali 1 rok, no on si naďalej veselo popíja (je alkoholik) takže hlavu hore, myslite pozitívne, navoďte okolo neho pozitívnu atmosféru, to je to najlepšie, čo mu viete teraz dať!
@bocianka123 ano. ma ju taku zltsiu...
Ocino mal mal aj chemoterapie,potom operacia..mala som 15rokov a v zivote nezabudnem na to ked sa s poriadneho chlapa stane"tien"zial zomrel..nebudem tu pisat ake to bolo vsetko hrozne ci pre neho alebo pre nas..neskutocne trapenie,bolest a verim ze v nebi mu je lepsie <3
@saska2208 no ved uvidíš ako dopadnú vyšetrenia, avšak tá žltá farba môže i nemusí súvisieť i s postihnutím iných orgánov... pretože môj otec už ku koncu žltol zo dňa na deň... bilirubín stúpal geometrickým radom... každý dňom.. u neho boli metastázy v pečeni... ktoré spôsobili žltú farbu pokožky a oči.
Držím palce, aby to tvoj ocino zvládol, najskôr operáciu a neskôr i liečbu.
@bocianka123 dakujem, uvidime ako dopadnu vysetrenia, tie nam povedia najviac.
@katkasofi nutri drinky sme uz kupili v lekarni, pila ich stara mama ked hodila na chemoterapiu,lebo mala rakovinu prsnika,ale dostala sa z toho a je v poriadku, takze o nich sme vedeli a pije ich. maju vela vitaminov.
@dada000 samozrejme chapem, je to chulostiv vec, nie ziadna prijemna,ale bohuzial aj toto je zivot... i ked nie podla nasich predstav.
@saska2208 tie nutridrinky môže predpísať aj lekár, neviem či treba niečo doplácať, alebo všetko preplatí poisťovňa, ale požiadajte lekára aby ich predpísal
@saska2208 všetko závisí od štádia ochorenia, celkového zdravotného stavu, vôle pacienta liečiť sa, reakcie tela na liečbu....... ťažko ti niekto odpovie ako to bude u vás. Sú ľudia čo s tým môžu žiť dlho, môj otec do roka zomrel no je pravda že mal syndróm bieleho plášťa a s návštevu lekára čakal do poslednej chvíle. Pravdepodobne tvojmu otcovi urobia tracheotómiu a bude sa mu horšie rozprávať. Nebude to ľahké.