Ahojte, mam planovany op vykon 9.12 a prihlasovala som sa dnes cez korona gov na pcr test. Teraz mi prisla sms ze mam pcr zanietmuty ale ja ho potrebujem. Neviete mi poradit? Dakujem
Nebol už robený 2 x za posledný mesiac?
@dada13288 ahoj, normalne si vypros vymenny listok od lekara ze potrebujes pcr test pred op vykonom, otestuju ta aj bez objednania, len nan chod min 3 dni pred operaciou
skus znova je december mal by byt zadara
@matqa411211 no ja som mala planovanu sekciu a mohla som mat maximalne 48 hodin pred spraveny test robili mi ho v pondelok rano naoobed som mala už výsledok v utorok som mala sekciu. Takže 3 dni pred je velmi skoro pre nemocnicu. 🙂
Ak ti robili uz 2x test za november tak preplaca poistovna vraj len 2 mesacne ..
@martinaju neni to skoro, test plati 3 dni, a cca 2-3 dni sa caka za vysledkom, pracujem na momke takze viem, v labakoch maju toho teraz vela a ludom chodia vysledky uz povacsine na 3. Den
@dada13288 ahojky ja som bola v novembri na zákroku, lekar mi vypísal vymenny listok a na pcr som sa objednala telefonicky, s tym ze som povedala, ze mam operaciu. Tak ma hned na druhy den objednali. Den pred operaciou som bola na pcr a v ten deň mi aj poslali výsledky. Oni pri operaciach posielaju vysledky skor, len treba mať odporucenie. Toto moja skusenost
@janinah
@hrasocek12 dievcata, odkial mate taku kolosalnu hlupost, ze test je preplacany len 2x mesacne? preco pisete na forum nieco, co je blud a niekto sa toho chyti?
autorka- neexistuje limit na pocet pcr testov v mesiaci. ja chodievam 4x mesacne. volala som do dovery, aj RUVZ, potvrdili mi, ze ziaden mesacny limit na pcr schvaleny nebol.
aj mne sa uz stalo, ze pcr mi zamietli, je to chyba systemu. staci zavolat na prislusny RUVZ a termin ti daju hned do telefonu.
@matkahelka ,,kolosalna hlupost ,,je mozno to co pisete vy..pretoze tie telce vo vlade to dali od februara 2021..si precitajte va vseobecnej poistovni..ja som bola na hospitalizacii v oktobri a len 2 preplacali ci sa nieco zmenilo alebo kde ste to nasli tak mi poslite link rada si precitam aby som mala co ukazovat v poistovni ktora mi to tiez tvrdila ze len 2x mesacne..
@hrasocek12 bol to navrh vo vlade, ktory nepresiel. neviem, na zaklade coho to vo VSZP prezentuju, nikde vo vyhlaske to nie je. a opakujem, overovala som si to v dovere a ruvz, potvrdili mi, ze ziaden mesacny limit neexistuje. ja som bola v septembri 4x na pcr, v oktobri 4x, v novembri 3x na pcr. normalne cez korona.gov. moja dcera detto, kvoli skole a taktiez bez problemov cez korona.gov.
@matqa411211 ja som sa bola pytat v mom povedali ze nech prideb vez objednania den pred ze sledy ostanem hned lebo moja vzorka bude uprednostnena nakolko mam papier ze ma budu hospitalizovat a budem mat planovanu sekciu 🙂
@matkahelka no neviem ale mne takto povedala poistovna a to je statna vseobecna ..tak bud v tom sami maju bordel alebo statu neviem o co ide ..lebo vseobecna odmietla preplatit dalsi twst ,len 2 mesacne
Dievcata dakujem 🙂 volala som doktorovi, ktory ma bude operovat a on sam mi dal termin na 7.12 v ich centre.. Ale o tomto pocul prvykrat ze niekoho zamietli
@martinaju ano kto ma planovanu hospitalizaciu mali by ho aj uprednostnit, no neviem o kolko skor dostavaju vysledky
@matkahelka aj dovera ma 2x mesacne preplacaju ,len vtedy viackrat ak sa ukaze ze ste opakovane pozitivna..vsetky poistovne to maju ze uhradzaju 2x aj pri predpisani od lekara ..takze schvalene to je od 2/2021 aj union to ma na stranke
@hrasocek12 este raz a pomaly, volala som do dovery, potvrdili mi, ze limit neexistuje. za september, oktober som bola 4x na pcr, minuly mesiac 3x. ani v jednom pripade pozitivna. dcera detto, ani v jednom pripade pozitivna. dceru na jar, ked sa decka vratili po polroku do skoly, testovali 2x tyzdenne pcr, t.j . 8x mesacne. nikdy pozitivna nevysla.
@matqa411211 ako hovorím rano o pol 9 mi robili odber okolo 13-14 stej som mala výsledok.
@matkahelka limit neexistuje v prípade ak je dôvod robenia PCR ten, že si sa stretla s pozitívnym.. na ine účely, ako je napríklad potvrdenie pred operáciou je to 2x mesačne..
Mimochodom, nerozumiem prečo ťa tak rozčuľuje ak má niekto iné informácie..
@jana_eyre_2 vobec ma to nerozculuje, len som nenasla nikde v zakone ani vo vyhlaske, ze je limit 2x mesacne. a dnes som kvoli tomu opat volala do dovery a pani na linke mi to potvrdila.
ja som chodila na pcr vzdy doteraz ako priznakova, nikdy po strete s pozitivnym. v juli sme boli 3x, kedze sme boli v zahranici a na 5 den karanteny sme mali testy. dcera chodila na testy tiez rozne, raz ako priznaky, raz ako pozitivny spoluziak. ale posledne mesiace vzdy 3-4x mesacne.
@martinaju tak ale to je vasa skusenost, neplati to pre vsetkych, lepsie ist skor
@matkahelka no ten kontakt a príznaky áno, ale ako vravím, keď PCR chces pre účely ako vyšetrenie, alebo operácia, tak to máš zadarmo len 2x mesačne.. proste ten dôvod je rozdielny prečo ľudia PCR potrebujú a vtedy je aj rozdielny nárok..
@matqa411211 to nie je len moja skusenost ale teda skusenost viacerych žien ktore mali planovanu sekciu v danom meste. No idealne sa ist opytat do danej mom a bude to istejšie mne s istotou povedali že keď to mam napisane na vymennom listku kedy mam sekciu tak samozrejme to vybavia tak aby som vysledok mala. A dali by ma aj 48 hodin pred ale teda bola nedela a v sobotu mi povedali že je skoro.
Ja ti poradiť neviem, ale keď som potreboval PCR test ja, tak som sa vykašľal na ten štátny bordel a radšej si ho zaplatil. Štátneho PCR testu zdarma by som sa nikdy nedočkal. Ale nie každý si to môže dovoliť...