Účet u zubára

garavica68
8. máj 2024

ahojte...prosím, má niekto podobnú skúsenosť ?... za ošetrenie jedného zuba, aj keď s vačšou plôškou, som zaplatila vyše 300 EUR - zubár si účtoval 3x Reendo ošetrenie po 60 EUR za jedno a 3x plnenie antispetickou pastou po 15 EUR za jednu...a ešte na konci RTG snímok, o ktorý som ho nežiadala, 10 EUR plus ďalsie položky...skoro som odpadla ...je to v poriadku to 3 násobné účtovanie za rovnakú položku? ..ide o 3dávky alebo .....pán doktor šalil?
Vďaka za každý názor

sintra
8. máj 2024

Ja uz ceny u zubarov radsej nekomentujem. Za poslednych 10 rokov som tam nechala majetok.

colsami
8. máj 2024

Ktory zub?
K tomu RTG, nejde o to ci Ty ziadas, ale ci je to potrebne k danemu ukonu, tj logicky ak potrebuje skontrolovat stav ci sa vsetko podarilo ako sa malo, je potrebny kontrolny RTG.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mandzula
8. máj 2024

Ako sa vyjadrila jedna pani, ktorej meno si nepamatam, v relacii Brana Zavodskeho na Exprese - zubari su skutocni podnikatelia medzi zdravotnikmi. Maju volnu ruku v cenotvorbe a pacienti si mozu piskat - niektori mozno aj od bolesti.

e1i
8. máj 2024

@garavica68 je to ok cena ja som este plus korunku platila,okolo 650 za 1 zub. Reendo, musel opravit co predtym niekto ti spackal vyplnanie korenov a taka stolicka ich moze mat aj 4 tak za kazdy sa uctuje

minenkak
8. máj 2024

@garavica68 moja krásna,ja to teraz tento rok dám do pätnásť tisíc a dúfam, že aspoň na desať rokov bude pokoj

garavica68
autor
8. máj 2024

@e1i ok, chápem,.... vďaka

garavica68
autor
8. máj 2024

@colsami ..,ok

simca06022011
8. máj 2024

oni to podla velkosti zuba nasobia... aspon mne to tak nejak byvala zubarka vysvetlovala.. ze napr ta vypln/pasta a pod = 1x je mala plocha, potom to nasobi 1-2-3x...
ale tie ceny su riadne psycho u zubarov... moj chlap minuly rok 1200eur JEDEN zub. a to ho este doliecoval sam par mesiacov.... sme si s dcerou tukali do cela, za to sme mohli ist na dovlenku na tyzden (sme sa predtym vratili, presne to nas vysla dovca na tyzden s cestou :DDDD )

katka700
8. máj 2024

@garavica68 Ak to bolo vyberanie zubných kanálikov tak to ešte bola akože dobrá cena, bohužiaľ.
Zubári sú neskutočne predražený a nemajú cenové stropy, môžu si pýtať koľko chcú. Poisťovne generujú zisky, na zuby nepreplacaju skoro nič a akože ľavicový fiko zrušil ešte aj ten akože benefit na zuby.
Ak tu raz niekto založí skupinu dobrý a lacni zubári v Maďarsku a Poľsku hneď sa pridám 😂

pieksamaki
8. máj 2024

@sintra .......presne.....

koniarova
8. máj 2024

Normálna cena. Bohužiaľ, bežne takú platím.

kikusenka1
8. máj 2024

Ja sa hanbím aj napísať. Naposledy cca 5 rokov dozadu som platila u mojej zubárky 4eura za injekciu a za ošetrenie kanalikov. Tento rok šla na dôchodok 😐

mamina7070
8. máj 2024

to je este dobra cena za tie ukony

ahhola
8. máj 2024

😅Stazoval sa chlapik v poliklinike, ze vytrhnutie zuba 60€ a potrebuje sa ich zbavit 17*60...1000€ za trhanie, potom zubna nahrada 2 000.tak som zo zvedavosti prelustrovala cenniky a vsade 60.,to je ta konkurencia, aj s protimonopolnym uradom💤nase mesto je komplet obsadene ukrajinskymi zubarmi... Kde su do prkna nasi, v DE??? , ci na rente niekde... Obratil sa na svoju ZP, ze roky len platil a nic necerpal, nejaky prispevok na zuby... Nic, jedine do zubov🤣

rozculena
8. máj 2024

@minenkak ja dúfam,že do truhly mi to už vydrží

dorottka
8. máj 2024

@garavica68 reendo 3x znamena, ze zub uz mal zjavne blbo spravenu korenovu vypln, ktoru musel pracne vybrat, znova vsetko komplet vycistit a opat zaplnit - 3x, nakolko mal zjavne 3 kanaliky. To nie je zasa taka lahka robota, naopak dost babracka, kedze tie kanaliky su vselijak zakrivene a rozvetvene a tensie ako vlas. Rtg na konci MUSI urobit, aby videl ci ti tie kanaliky zaplnil po spicku, inak by to bola zbytocna robota. Kto ti robil prve endo, ze teraz to musel prerabat? Inak za mna je to dobra cena na to, ze je to jedina mozna alternativa k vytrhnutiu zuba.

janka2273
8. máj 2024

@katka700 Fico benefit nezrušil🤔
Ministerstvo financií a zdravotníctva sa proste dohodlo s poisťovňami, že zubné benefity už nebudú poisťovne poskytovať z financií určených na zdravotnú starostlivosť. Poisťovne to mali ako reklamu a lákadlo na poistencov( tiež som využívala).
Čiže každá poisťovňa by to mala poskytovať zo svojho zisku a nie z peňazí nás všetkých, keďže to mnohí vobec nevyužívali. Mne to príde ako celkom logické,aj keď to spravili na hulváta už k 1.5.2024🙈

zuzinabila
9. máj 2024

@katka700 vies co,ja som bola prekvapena,ale ludia stale chodia aj na UA napriek vojne...funguje to takto,ze cez net zajednas zubara,pesibusom ides cez hranic.prechod aby si dlho necakala,za hranicou caka taxik od pana zubara ktory ta k nemu a potom naspat na hranicu aj odvezie🙂

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
9. máj 2024

@garavica68 bohužiaľ, ako povedal v telke ich šéf komory, oni predsa nebudu "stratovi" na úkor pacienta. Cize tvrdý biznis, nic viac. Po ďalšie, mal ta upozorniť, co a ako bude. Tiez to nie je správne tak, ze ti dačo robi a potom ta nakoniec "zabije" cenou.

lienka.7
9. máj 2024

@katka700 benefit na zuby mala platiť poisťovňa zo svojho zisku, nie z verejného poistenia, už to bolo opakovane niekoľko krát.
Cize ani Fico ani Dolinkova nič nezrusili, len povedali, že dalej sa to jednoducho z verejného ZP platit nebude. A poisťovňa, namiesto toho, aby to teda platila zo svojho zisku - lebo sa prezentuje, ze ti poskytuje nejaký benefit - niečo nadštandardné, tak to radšej zrušila. Cize si môžeš tak akurát nadávať na poistovnu, nie na Fica. A mimochodom, uz aj v Tv poisťovne priznali, že to vedeli od minulého roka, ale prečo ľudí dalej neklamat, ze? Tak tu prosim ta nesir bludy.

fido69
9. máj 2024

Problém slovenských zubárov je tajomný cenník služieb. NIKDY som na Slovensku nezažil, že by mi zubár povedal - máte pokazený zub, bude nutný RTG a dvojplôškova plomba. Bude to stáť xx EURo. Fakt nikdy v živote.

Raz keď sa mi zdala požadovaná cena po zákroku vysoká, tak som si na recepcii vypýtal cenník. Slečna mi ho síce dala k nahliadnutiu, ale keď som si ho chcel odfotiť do mobilu, tak začala byť agresívna. Áno, našiel som si nového zubára s cenníkom na internete a vylepeným v ordinácii. Ani teraz síce neviem pred zákrokom koľko budem platiť, ale aspoň si viem účet skontrolovať. 😉

katka700
9. máj 2024

@lienka.7 Je neuveriteľné akým bludom ľudia veria keď sa dostatočne dlho omielaju v médiách. Dozvedeli sme sa že v rámci súkromných zdravotných poisťovní existuje akési verejné zdravotné poistenie, 🤔
Za prvé, každému súdnemu človeku je jasné že poisťovňa zo svojho zisku nič platiť nebude, veď preto išli do zdravotného podnikania, nasosli sa na nekonečný zdroj zdravotných odvodov aby z neho vycucali čo najviac. Nemajú dôvod dobrovoľne znižovať vlastný zisk, hradia len to minimum čo im príkaze štát.
Za druhé to že im štát teda ministerstvo dovolil prezentovať zubný benefit ako niečo čo dávajú navyše svedčí o netransparentnosti štátu, opakujem že súkromné firmy robia to čo im štát povolí.
Za tretie, to že sa ministerstvo "dohodlo" s poisťovňami že zubný benefit sa nebude hradiť z verejneho poistenia je len inak povedané že zmenili zoznam toho čo poisťovne musia preplácať. Takže im vlastne povedali "toto už platiť nemusíte". Za štvrté, keby fikovi/dolinkovej záležalo na ľuďoch tak ako sa kasali pred voľbami tak sa s poisťovňami dohodnú že zubný benefit ostáva.
Teraz sa poisťovne vyhováraju na vládu (však oni to zrušili) ministerstvo zdravotníctva na poisťovne (nech to hradia zo svojho zisku) a Slováci im tento blud omielani v médiách stále žerú.

ahhola
9. máj 2024

@katka700 a teda su uz ZP na 100% odstrihnute od akychkolvek uhrad zubarom, pacientom, ci este nieco poskytuju do 18.rokov,pri splneni dzurindovej podmienky, priehliadky raz rocne, kto vie? 🌀
Tie zuby by nas uz snad lacnejsie vysli aj v tej mekke kaoitalizmu, v usa 🪱

zuzinabila
9. máj 2024

@ahhola zubny benefit uz neplati,ale ceny ostali. platila som pri 8 rocnej dcere rovnako bez akejkolvek zlavy...akurat ze som mala este predpripravenu ziadost, takze to stihneme vycerpat,inak by to bola plna suma.teda, aby som bola jasnejsia🙂, vyzera, ze nic do 18 rokov nie je zlavnene...

dorottka
9. máj 2024

@ahhola to rozhodne nevysli, tomu ver. U nas su oproti USA velmi ludove ceny aj u drahsich zubarov.

dorottka
9. máj 2024

Vela zubarov nespolupracuje so ZP z prostych dovodov - okrem extremnej byrokracie je to aj tlacenie na tie superlacne, v sucasnej dobe, uz zdaleka nepostacujuce osetrenia a rovnako aj materialy. Nie je biela plomba ako biela plomba a nie je endodonticke osetrenie ako endo osetrenie. Zub je zivy organizmus a ma ake rozmery? Tam sa ti nemoze posmyknut ruka alebo mozes nieco prehliadnut, ak to ma byt dobre. Tam staci nanopriestorik, cez ktory mozu bakterie preniknut na to, aby cele osetrenie vyslo navnivoc... zubar bez zvacsovakov a vsetkych tych srand okolo (ako rtgs roznych typov), ktore stoja majland, fungovat nemoze. Teda moze, ale odpykaju si to vase zuby. Kvalitny zubar, ak chce drzat tempo s vyvojom, chodi po drahych konferach, samozrejme v zahranici, kedze u nas nie je nic, ktore si plati z vlastneho vrecka. Materialy nakupuje za ceny, za ktore ich nakupuju aj bohatsie krajiny, lebo ich lacne alternativy proste nie su. Len taky mikroskop, zaklad modernej stomatologie, stoji okolo 30-40k a zubar ho ma casto pre istotu 2x, pretoze si nemoze dovolit riskovat, ze jeden nahodou bude nutne potrebovat servis.

Mne sa osobne tiez nepacia tie ceny, su hrozne a pri kazdom vyplacani placem, ale su opravnene. To, ze my na to zarabame malo, za to nemoze konkretne zubar, ktoreho naklady su nie v pomere so slovenskymi platmi, ale tymi globalnymi cenami. A preco napr. v HU/UA atd. je lacnejsie? Pretoze narozdiel od nas nemaju take neumerne vysoke odvody, dane, ceny najmov atd., a to sa prosim pekne prejavi na vsetkom.

dorottka
9. máj 2024

Dalej, zivotnost zubarov je priamo umerna ich kondicii a veku, asi nikto by nechcel slabo vidiaceho stareho zubara s trasucimi rukami - veci, ktore s pribudajucim vekom priamo suvisia... to nie je obvodak, ze polohluchy a poloslepy este zvladne vypisovat vymenne listky aj v 94 rokoch (true story). Zubar sa namaka, robi dlhe hodiny v neprirodzenej polohe na zle dostupnom mikropriestore, casto v smrade, v strese, kedy sa kto mykne, pricom nikto, kto vstupi do ambulancie rozhodne dobru naladu nema a este odchadza nastvany, co za wtf ceny ma. Nezavidim vobec.

matkahelka
9. máj 2024

@garavica68 mne pred mesiacom ukoncil zubar opravu stolicky, chodila som tam ako na klavir, bola som tam dokopy 5x a spolu ma ten jeden zub stal tiez 300€. teraz, ked poistovne zrusili prispevky, mnoho ludi az zaplace, pretoze z beznych platov pri viacclennych rodinach je nerealne zuby opravovat, budu sa jednoducho trhat.