Prosim Vas podstupili ste trhanie zubov v narkoze?
A kolko zubov ti naraz vytrhli?
@monr
a koľko zubov by sa malo trhať?
Ano aj ja som podstupila...
@lejlla A kolko ti vytrhli zubov bola si spokojna?
@monr a kolko ti trhali zubov?
@jarka721 lebo sa mi strasne kazia a hlavne tie predne tak ich chcem dat von a dat mostík, len tie predne ocny a vedla neho konkretne tak tam mam poprepletane korene trochu a sa toho strasne bojim mam paniku zo zubarov (inac ja mam super) ale neviem prekonat ten strach. tak chcem ist pod narkozu s tym nech robia zaradom nech to mam s krku naraz a nie mesiac po mesiaci cakat a trpnut... A tak to vyzera ze to je v tej novej lebo je tam adresa trieda SNP
Ja som bola vcera tahat stolicku zadnu mala som 2 injekcie a necitila som nic.mam super doktorku mila vela porozprava a nebude nic robit nasilu 🙂
@tterkat Ahojky uz si aj objednana? Ides na sukromnu kliniku, alebo priamo do nemocnice?
@cherry1981 ahoj este nie v piatok sme to uz nestihli tak ideme utorok,lebo v pondelok maju operacne dni a ja idem na kotrlou s prsnikmi... tak napisem potom ze co a ako 😉 nie nie na sukromnu normalne nemocnica
@cherry1981 Ahoj som zubná sestra ako to myslíš zuby sa trhajú len v lokálnej anesteze nemusíš sa báť je dostatočne silná hlavne musíš byt uvoľnená aby sa dostala tam kam má;) určite to zvladnes a AK sa chceš este niečo opýtať kľudne;)
@ada510 mozem sa vas opytat? v narkoze sa trhaju zuby len v nemocnici? moze zubar v ambulancii poskytnut len lokalnu anestezu a narkozu len v spitali? a este drobna otazka, nemame v sr stale legislativu na tzv rajsky plyn? lebo ja si pri zakroku nechavam pichat lokalku a necitim naozaj nic. no mam az krce v prstoch noh, ladove ruky, mokry chrbat.. proste nervy hoci viem ze to nezaboli...
@livka_ http://www.interklinik.sk/stomatologia-anesteza tu davaju aj rajsky plyn dokonca trhaju zuby aj v analgosedacii.
@ada510 Prosim Ta este sa ta opytam, kolko zubov mozu vytrhnut naraz v ambulancii pri beznej lokalnej anesteze?
@livka_
@cherry1981 neviem ako je to na súkromných klinikach ale na slovensku je podľa zákona povolene trhať zuby v celkovej anesteze len mentálne postihnutým pacientom...:/ ansteziologovia to.nechcú robiť...na súkromnej možno ale to asi stojí riadne prachy to neviem...rajsky plyn sa už dlho nepoužíva fakt neviem kde by túto metódu este praktikovali v lokálnej anrstezii v bežnej ambulancii mozu vytrhnúť 2 zuby poprípade 3 v chirurgickej klinike aj viac ale samozrejme podľa zdrav.stavu pacienta... Lokalna anesteza sa picha v každej ambulancii ;) u zubára v Ba som robila 5 rokov teraz som na materskej 🙂
@cherry1981 neviem ako to bolo niekedy a neviem nepocula som o tom zeby sa zuby v narkoze museli trhat iba narusenym 😀 trebalo mi papiere od mojej zubarky a od psychošky ze mam alebo ze trpim "stomatofobiou" to mi povedali v Ke ked som sa pytala ake podmienky su ked chcem aby mi trhali v narkoze a preplatila mi to poistovna... tak mi povedala ze bez tychto papierov ma neuspia... co tam po hanbe tuzba za krajsimi zubami je väčšia a nemuseli ma ani vyhlasiť za narusenu , alebo postihnutu xixi... Mne trhala zubárka predný jeden zub a som myslela ze odpadnem tam jak to bolelo a to ho aj napichala poriadne ale ja mam strasne velke ci dlhe korene a dva zuby co maju ist tiez von maju prepleten korene ci co tak uz mam nervy z mojich zubov a strach ist to riesit takto bez uspatia..robia narkozu aj iny zubári ale tam si uctuje aspon u nas v pp aneztez. 300eur za hodinu plus zubár zuby čo trha alebo robi... plus dalsie zuby ktoré potom dokonci.. bola som u jedneho a ten mi silou mocou chcel dat keramicke zuby za 800eur!! plus to dalsie tak by som mu tam nechala 1200eur len taky fukot ☹ tak hanba nehanba radsej som si vybavila papiere a budem to mat v klude a naraz .. a nie kazdy tyzden trhat 2 zuby ☹ 😉
@tterkat ja som nic nepisala o naruseni 😅 😅 😅 ja sama zvazujem tuto moznost lebo sa straaasne bojim 😔 😒 Preto som sa len pytala, ci to treba aj nejako vybavit. Drz sa napis potom ako si dopadla
teda aspon moja zubarka vytrhne max 2zuby aj to ju musim prehovorit ze nech da aj dva.. este co mi hovorili o tom zubarovi co som u neho bola ze on ma 5druhov aneztez ze opicha usta tak co aj zosiva a ty si pri vedomi a nič necitiš, ale si aj zaučtujú potom za to. Kebyže mi nechce dať silou mocou tie keramicke zuby a o inej variante nechcel ani počuť tak budiš šla by som aj tak, ale cca 1200eur dať na zuby keď mám 4 deti a pod je pre mňa silná káva 😅
@cherry1981 jasneee ja nie na teba len mi prislo smiesne 😅 ja sa tiež strašne bojím isť k zubárke aj keď je dobrá a niektoré zuby ozaj neboleli keď robila ale predne bolia a za ten môj strach už teraz pykam za to ake mam tie zuby v škaredom stave... Určite ti napíšem a keď tak sa odhodlaj potom aj ty... každy vraví že to za to stojií 😀 😀 tak dufam že budem ďalšia... aj tie čo som s nimi pisala co boli robiť v narkoze chvalia.. Jednej dokonca netrebalo ziadne papiere len predoperačne vysetrenia, ale ona si preplacala zas všetko sama
@tterkat A kolko zubov Ti idu trhat? Uz mas aj nejake vonku? Potom to budes riesit mostikmi? Alebo ako? Ak chces kludne napis aj IP budem rada, ked si budem mat s kym popisat o tom
Ahojte moja svokra bola asi 3 roky dozadu trhať 5 zubov (väčšina osmičiek) v celkovej narkóze v Prešove, a mňa teraz moja zubárka (máme tú istú) takisto posiela dať si vybrať všetky štyri 8-čky v celkovej narkóze do nemocnice do Prešova, tak neviem myslím že je to už bežná vec vyberať zuby v narkóze..ak by sa jednalo o jeden zub dá sa to samozrejme vysekať pod lokálkou, ale v narkóze vraj urobia všetky štyri naraz a mám pokoj..doba hospitalizácie je asi 5 dní a potom liečenie doma ale dá sa to prežiť. akurát že svokra si odvtedy necíti pol jazyka tak to ma trošku odrádza..zubárka ma straší že keď to budem odkladať, prídu deti a potom už nebudem mať na to čas a osmičky (len jedna mi trošičku vyšla ostatné sú dnu ale rastú krivo) mi môžu začať robiť problémy..ale bojím sa narkózy ako diabla 😀 o tom že by svokra potrebovala nejaký papier od psychiatra resp. že by za to platila neviem, ale ešte zistím...inak včera o tomto probléme hovorili v Dámskom klube na Jednotke a pán doktor hovoril, že sa dajú osmičky bežne vyberať v celkovej narkóze, je to vhodné hlavne u tých, ktorí majú panický strach zo zubára.. 😝
@cherry1981 moja sestra to podstupila ,ale v zahraničí.