Totálna strata čuchu počas Covid-19

tatisna
15. dec 2020

Ahojte, kvoli covidu mam totalnu stratu cuchu. Je to desive, necitim vlastne pokakane dieta... Mali ste to niektora, ze vobec nic ste necitili a vratilo sa to do normalu? A za ako dlho? A bolo to postupne alebo zo dna na den?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
asia83
15. dec 2020

@tatisna Pri každej nádche to mám minimálne týždeň. Naposledy v auguste. TOTÁLNE NIČ SOM NECÍTILA. Bola to nádcha, podotýkam. Ku tejto chorobe nech sa vyjadria tí, čo to prežili, ale určite je to u každého individuálne. Niekomu sa čuch vráti skôr, inému neskôr.

simca06022011
15. dec 2020

ano vratilo sa to do normalu :D sestra tym presla... prave sa tesila ze nic neciti :DD

jankaalaci
15. dec 2020

@tatisna ahoj, moja známa mala covid pred 3 mesiacmi a do dnes nemá chuť ani čuch. Cíti len ci je jedlo na sladko alebo slano ale inak vôbec nič

thoughtfulweirdo
15. dec 2020

Ja som raz po nádche nemala čuch vyše mesiaca. Bolo to hrozné, ale potom sa v priebehu pár dní vrátil do normálu. Pri covide to bude podľa mňa veľmi podobné, po určitej dobe sa vráti, môže to byť týždeň, ale aj mesiac.

lopka1313
15. dec 2020

Priatel mal covid v obdobi pilotneho testovania na orave a v bardejove. Uplny cuch nema doteraz. Vravi, ze uz citi savo a velmi silne veci, skor len na 1 nosnu dierku, ale minule bol u kamarata a kydali hnoj, cistili a vyvaralai drzky a nic mu to nerobilo... chut vraj nieco citi, ale nie uplne. Ale on to berie v pohode, je optimista, vidi skor vyhody a az tak ho to zas netankuje, takze asi najlepsie bude zmenit k tomu postoj 🙂 (aj ked ja by som mala asi rovnaky a brala by som to ako tragediu)

siska53
15. dec 2020

@tatisna moja nadejna svokra pred x rokmi, ked som.ju ani nepoznala, mala takuto stratu vyse roka. Ale.uz si nepamatam, kvoli comu. Len viem, ,ze nebolo to kvoli kovidu.

tatisna
autor
15. dec 2020

@siska53 fuha... tak asi nejake zapalove ochorenie. A potom sa jej to vratilo? Zila normalne alebo mala nejake problemy s tym?

julinka29
15. dec 2020
Používateľ julinka29 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julinka29.

tiež som mala covid, ale čuch so mala. S čom som sa ale stretla prvykrát bolo piskanie v ušiach. Držim palce, aby si sa čoskoro udzavila

emuska72
15. dec 2020

@tatisna ja si covidom prechádzam momentálne teraz... A čuch a chuť nikde, vôbec ani trochu len či je niečo slané, sladké, kyslé a podobne cítim. Pred 3 rokmi mi vyberali krčné mandle a po operácii som pol roka chuť nemala tak dúfam, že sa to u mňa nezopakuje znovu. No som do toho aj tehotná, takže až tak ma ten čuch a chuť netrápi. Hlavne sa obávam o bábo.

regi95
15. dec 2020

@tatisna ahoj, viem o čom píšeš :D akurát tým prechádzam, ale ja mám aj stratu chuti. Mohla by som zjesť aj ho*no :D je to naozaj nepríjemné ale dúfam že už to pomaly prejde 🙂 síce som počula že to môže trvať aj 3 týždne.

hors
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
raszuz
15. dec 2020

Ja som bola pozitívne testovaná v pondelok ráno v práci, ale už pred absolvovaním testu ma chytila panika. Prišla som do roboty, otvorila vrecko s kávou a nič, absolútne nič, začala som v panike ovoniavať všetko, čo mi prišlo pod ruku ...ešte šéf, ktorý nedávno prekonal covid mi hovorí, že žiadnu paniku ...o 30 minút som bola jasná ...ja sa desím varenia na Vianoce, ani čuch, chyť veľmi oklieštená ....

karollka21
15. dec 2020

Ja tiež po korone nemám, od 28.10. je to strašné otravné 🙄🙄 kiež by sa mi vrátil, chuť nula bodov, varenie nula bodov, pečenie detto 😳

barborka106
15. dec 2020

Kamarátovi sa vrátil čucho po 4 mesiacoch 🤷‍♀️

lubhomira
15. dec 2020

Môjmu manželovi sa vracia čuch a chuť ako tak do normálu cca po 4 týždňoch,😊

leeo
15. dec 2020

@tatisna celej nasej rodine (okrem mna, mne moj ako tak ostal) sa po covide vratil cuch a chut do priemerne asi 4 dni. Kamaratovi asi do 2 mesiacov. Je to individualne. Ja by som tu stratu cuchu ocenila hlavne pri prebalovani 😁

sonia1712
15. dec 2020

Ja som stratila čuch v 14 rokoch, doteraz necítim vôbec nič, našťastie chuť je ovplyvnená len minimálne, ale je mi to stále ľúto, keďže si neviem kúpiť parfém, netuším ci niečo vonia a seba necítim tiež 😑

susedka
15. dec 2020

@tatisna ja som 3 tyzdne po prekonani a nemam absolutne cuch, necitim voňavky, ocot proste nic a stratila som aj chut ale ta sa mi pomalicky vracia uz citim ze je nieco slane sladke .... tak cakam kedy sa to vrati do normalu 🙂

petulka3631
15. dec 2020

Ja som pri covide nemala čuch 1 deň, na ďalší deň sa mi vrátil, manžel nemal 3 dni a kamarátka aj po 2 mesiacoch ešte necíti tak dobre ako predtým. U každého je to inak.

lenull103
15. dec 2020

@tatisna ja som prekonala covid pred asi 5 týždňami,chuť sa mi kyslíku vrátila,ale necítim nič,fakt ani dcérku,keď sa pokaka 🤦🏻‍♀️Ani savo v kúpeľni,proste nič

tatisna
autor
16. dec 2020

Tak vidim ze je to fakt individualne...Dnes som citila trochu rozmrvenej maty co mame na balkone ale len vonku na vzduchu, tak snad je to dobre znamenie. Ale napr. rybacia pomazanka 0 bodov... Je to akoby v spodnej casti ten vnem, v nosohltane. Horna cast nosa je akoby paralyzovana a stale ma pobolieva okolo oci, akoby tie dutiny okolo oci a celne... Mali ste to aj vy tak?

raszuz
16. dec 2020

@tatisna ja mam pocit opuchnutej sliznice v nose, akokeby brnenie okolo oci a nosa

tatisna
autor
16. dec 2020

@raszuz aj ja to mam tak....a citis nieco alebo mas totalnu stratu?

raszuz
16. dec 2020

@tatisna cuch vobec, ale odisiel mi z minuty na minutu, chut citim iba selektivne, cisto sladke, slane, kysle, horke, ale nie spolocne, takze nevarim, neviem dochutit 😐, donaska funguje

emuska72
16. dec 2020

@tatisna úplne presne tak to mám aj ja ako ste opísali.
Ja som si prvé aj myslela, že sú to dutiny chytené. Nos ako kameň ale sople nič, len akoby som mala sliznicu opuchnutú. Ale zato mi do hrdla hlieny neviem z kade stekajú a to ma dráždi v hrdle 🤦‍♀️ hlava nad očami boli, keď nimi pohnem. Dnes som prvý krát trochu cítila bio-oil s ktorým si bruško mastím tak som sa potešila ale o páru sekúnd znovu nič. A chuť nikde vôbec, žiadna. 0 bodov 🙄

tatisna
autor
16. dec 2020

@lenull103 ved to je dost vazny problem, ze nechas dieta dlhsi cas neprebalene...ked sa mi nevrati cuch moze byt nebezpecne ostat sama s detmi...necitim ani vypary z aut alebo dym z tuheho paliva, inokedy mi to stale vadi...

veve78
16. dec 2020

@tatisna ja som to mala cca 3 tyzdne.... nastup vsetko postupne

tatisna
autor
16. dec 2020

@emuska72 tak ja pevne verim ze je dobre znamenie ak trosicku nieco citis....este ma dnes prekvapilo ze som si striekla do nosa morsku vodu z toho spreja a vobec ma to nestipalo... akoby som mala kus plastu v nose. Inokedy mi hned vybehnu slzy a sople a teraz absolutne nic... Dost ma to desi... Keby som vedela co robit tak to urobim ale zatial to nie je preskumane tak si nechcem poskodit a nerobim nic len beriem vitaminy...

tatisna
autor
16. dec 2020

@veve78 a teraz uz citis v pohode vsetko?

veve78
16. dec 2020

@tatisna ano vsetko... riesila som to v oktobri... varenie katastrofa ani som nevedela co som uvarila bolo uplne jedno co som jedla, a vone ked som varila nic som necitila. Po tych 3 tyzdnoch to postupne prislo pri vyraznych vonach.