Strach a nervozita

era6662
5. apr 2017

Dobrý den mamičky, mam jeden mali problem, skončila mi materska a hladala som si pracu a vsade ma odbili že nepotrebuju a tak som si prestala verit a ked idem na nejaký pohovor mam uzkost a strach. Akurat mi zavolal jeden zamestnavatel že by ma prijal na pol roka je to výroba malich časti a naposledy ked som tam bola si to pozriet tak sa mi neskutočne triasli ruky a mám ist tam zajtra a zase mam strach že sa mi budu klepat ruky chcela by som tam pracovat lebo je to dobre platena praca v našom okolí, len ako sa mam zbavit tej uzkosti bola som 6r doma, mam strach. uzkost nervozitu. kupilasom si nejake tabletky na prirodnej baze že proti uzkosti ale myslím že to nezabera. Dakujem za kazdu odpoved len poprosim pozitívne komentáre.

tarvika
5. apr 2017

Ahoj. Je to pochopitelne ze po dlhom case doma a dlhom neuspesnom hladani prace si z toho nervozna. skus sa zamysliet nad tym co najhorsie sa moze stat? prinajhorsom ti nieco spadne, rozbije sa a vyhodia ta. Nikto neumiera, nikto nema tazku nevyliecitelnu chorobu, ani psychicke problemy. Ide iba o pracu, aj ked ju dlho zhanas. Cize skus sa naozaj trochu upokojit. rano si daj medovkovy cajik, lahke ranajky, tabletku magne b6 na upokojenie a s usmevom do noveho dna!

era6662
autor
5. apr 2017

@tarvika dakujem pekne dufam že to dam

anuska1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alaguema
5. apr 2017

@era6662 povedz si len jedno: ak nejde o život, ide o h...o. A je to absolútna pravda 🙂 Čo najhoršie sa môže prihodiť? Nič hrozné. Všetci, ktorí tam budú od vrátnika až po šéfa, sú ľudia ako ty, ktorí chodia ráno na záchod a utierajú si zadok toaletným papierom, majú svoje malé strachy a neistoty presne ako ty a starnú a raz tu všetci nebudú...Tak aký strach? 🙂 Drž sa 🙏

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
5. apr 2017

Mám známu, ktorá rovnako ako ty, išla do práce po dvoch materských. Tichá, nevýrazná baba. Tiež si neverila a najväčší problém mala povedať, aký chce plat. Bolo je poradené, nech nebude skromná. Nabrala odvahu, vystupovala sebavedomo a zapýtala si na regionálne pomery slušný plat. Dostala to miesto, aj plat. Takže hlavu hore, vystupuj odvážne, skromnosť sa dnes nenosí. Držím prsty 🙂

mirage2017
5. apr 2017

@era6662 Pekný večer, 6 rokov bola si doma. Premysli 6 Roko čo si dokázala. Dávať lásku tvoju rodinu. Trepezlivost, organizácia, pozornosť, kreativity, tímové práce.... A môžem ďalej písať. Nie ide otom aký papier máme na rukami, koľko som nie pracovala ale otom koľko verím sama sebe. Dokážeme to čo nozaj túžime, pretože sme maminky. Nie vždy podarí, pádneme dole ale stávame od znova. Máme nieuveritelnu schopností. Každý náš je, len máme veriť a vážiť samá sebe viac. Ja nie mozem tebe povedať všetko bude oke, to si sám máš to povedať. Daj teplé kúpeľ uvoľní tvoja myšlienky. Step by step. Kedy ideš na pohovor, 1 vec pretim odídeš domov pozerá do zrkadla všetko bude oke. Kedy už si tam predtým ideš nutra ešte raz povec všetko bude oke, nemám strach. Ešte si nemal pohovor tak bitocne budeš strese. Kedy už budeš nutra úsmev na tvári a 100% istota že vladzes. Ja viem to je teória, ale je to velmy reálne. Viac zoberieme negatívne myšlienky tak nasleduje negatívne visledok. Kedy nahodí nie podarí ideš ďalej, večer dáme spoločné vínko 😉, trošku😢 a ideme ďalej a kedy podarí tak budeme😂 o radosť a naša ❤ bude lietať do neba. Držím palce 😉

jumama
5. apr 2017

Ja tresnem taku somarinku, ale na pohovore si ju predstav a usmej sa... a nachystaj si odpoved 🙂 Vcera som pozerala prednasku jednej ceskej personalistky a ona povedala, ze na konci pohovoru sa jej kamarat, tiez personalista, vzdy spyta uchadzaca: Aku mate rad cokoladovu tycinku? Vraj je to take super uvolnujuce pre nich, ked vedia, ze ludia ocakavaju take tie typicke bullshity o tom, ako si samu seba predstavujes o 5 rokov a ako mas sam seba popisat atd. Niektori uchadzaci su mozno aj zaskoceni takou obycajnou otazkou, ale ceni sa pravdiva reakcia 🙂 A potom vybraneho uchadzaca prvy den v praci caka jeho oblubena cokoladova tycinka. Takto by to malo byt, takto by to normalny personalista mal spravit, uvolnene sa s tebou bavit o tom, co mas rada, aby ta spoznal, aby si sa uvolnila... nechce z teba zodrat kozu, neboj sa.

jumama
5. apr 2017

Alebo druha moja oblubena story, kamoska sla ako uchadzac do banky, v druhom kole im dali nejake testy, nejake priklady uctovne a maticke, s tym, ze sledovali vztah k stresu, odrataval a oznamoval im skusajuci persnalista cas: este mate 10 minut, este mate 5 minut, minutu, 30 sekund... kamoska sa len tak nedala a hoci priklady mala dobre, rozhodla sa v hlave, ze takyto pristup nie je ok. A ked potom mali dalsie kolo ustnych pohovorov, dostali sa aj k tomu, ci sa chce aj ona nieco spytat. A jej jedina otazka bola: Prosim vas, a v mieste prace je aj bufet a jedalen? Sefko trosku zacudovany, odvetil, ze davaju gastrace, a ludia sa stravuju v okoli. A ona na to tresla, ze to potrebuje vediet, lebo ked bude tak usilovne pracovat, tak sa potrebuje aj dobre najest, aby vladala tolko rozmyslat 🙂

juliet86
6. apr 2017

Zhlboka dychaj. Zrelaxuj sa. Daj si napr dva tri guajacurany volne dostupne v lekarni.

emilia25
6. apr 2017

Tak ja budem na tom rovnako sice este 2 roky predomnou co budem doma ale spolu uz 11rokov co som vypadla z pracovneho kolobehu.v praci musim dat vypoved este bude zaujimave riesit zdravotku zase prehlasovanie z cr na sr ak sa to zas robi cez nejaky formular co isto bude.no co viem ze nechcem robit to co som robila pred md rd veru.rozmyslam nad kurzom aspon uctovnictva a mozno este aj nad anglinou ked to vsede pytaju a toto je tiez najhorsie clovek maturoval z toho uroven b1 teda mierne pokrocili ale tymto ze nekomunikuje vsetko pozabudal.