Ahojte, ako sa cítite po chorobe, ktorú tu máme teraz?
Mne trvalo asi 3 týždne kým som sa zbavila zvýšenej teploty, hlienov, bolesti dutín atd.
A teraz som stále neni vo svojej koži. Únava, spánok ason 9.5 hodín,občas ma bolia ruky, hlava, malátnosť, slabosť... :(
Je na tom niekto podobne?
My sme mali doma dva tyzdne pred sviatkami tuto navstevu, a doteraz este pokasliavame
Ahoj, ja som tiež mala silnú chrípku.Začalo to pred 2 týzdňami a aj keď to najhoršie prehrmelo, stále pokašliavam a cítim sa ,akoby ma prešiel valec☹Neskutočná únava, rozbieham sa veľmi pomaly a opatrne. Treba veľa oddychovať, telo sa musí vysporiadať s chorobou a nabrať energiu .Trvá to dlho, podobné stavy som mala po covide v máji,ale o mnoho horšie.Držím palce,aby si bola trpezlivá a hlavne pozitívna,aby to čo najskôr ustúpilo🙂Treba stále veľa tekutín, magnézium, C, D vitamín a hlavne pokoj.
@simihu ja som silnú chrípku nemala. Len zvýšena teplota, hrozna únava a slabosť, že som nevladala ani vysávač tlačiť pred sebou. Po týždni to prešlo do bolesti hrdla, hlienov, upchatých dutín a bolesti hlavy. Zvýšenej teploty som sa zbavila skoro po mesiaci🤦🤦🤦
Hrôza, toto čo je zas vo vzduchu.
Na vitaminoch frčím dlhodobo, teraz skúšam infuzky Céčka. Tie mi pomahajú mam taký pocit. Za dva ni po prvej som už nemala ani tú zvýšenú teplotu.
@karinka1415 ja som mala slabsiu chripku a stale nie som vo svojej kozi. Predpokladam,ze tak mesiac bude trvat,kym budem fit. Oddychujem,chodim na kratke prechadzky a pomaly sa spamatavam. Chce to cas,neprepinaj sily,ale ani nelez zbytocne. Postupne zatazuj telo,pi dostatok tekutin.
@marca12 a ako sa Ti to prejavuje?
@simihu ake stavy si mala po covide? Ja som do tej choroby totiz nesla z uplmeho zdravia, ale zevraj som prekonala mononukleozu a mala som hroznu hroznu unavu a slabost. A uz ked sa to ako tak davalo dokopy tak zas toto. :(
@karinka1415 nevladzem,zalieva ma pot pri chodzi,citim,ze nie som fit. Ale nic si z toho nerobim. Chripku som uz mala raz a taku,ze som myslela,ze moja posledna chvila prisla. Vtedy som isla po 3 tyzdnoch do prace a nevladala som nohy prekladat,na odpadnutie mi bolo. Nevedela som,ci sa mam vratit naspat do postele alebo ist do prace. Tiez trvalo asi mesiac,kym ma ta slabost celeho tela presla
@karinka1415 po covide to bolo veľmi ťažké☹Prvé týždne som bola mentálne aj fyzicky úplne paralyzovaná,nevládala som nič robiť a navyše som myslím mala aj mozgovú hmlu, problémy s pamäťou,racionálnym uvažovaním, rozhodovaním a pod .Úplne to postupne prešlo až po 3 mesiacoch, kedy som sa novú cítila ako pred covidom. Známa doktorka mi povedala,že som mala postihnutý CNS☹Nikdy predtým som niečo tak silné, intenzívne a nepríjemné pre normálne fungovanie nezažila a to som si prešla už všeličím...
@karinka1415
@simihu a ako si sa liečila? Čo si len čakala??
@karinka1415 Neurologička mi predpísala Piracetam na podporu mozgových buniek.Pomohlo mi to, cítila som úľavu,ale nie úplnú.Chcelo to čas, musela som byť trpezlivá a aj napriek únave a nechuti robiť veci som sa musela premôcť a tak nejako sa tie mozgové funkcie obnovili a únava prešla .
@karinka1415 mam presne to iste. Uz tri tyzdne.Teploty len par dni,silný kasel ustupil, ale stale mierne zvysena teplota,zahlienovanie, upchaty nos a unava..covid testy negatívne..ale je mi presne tak dlhodobo zle ako predtym ked som mala covid
@janinamojka čo je toto zas za svinstvo.. mna davajú trocha dokopy infuzky vitaminu C. Ale ta unava des..
@karinka1415 ja som aj Atb mala,lebo sa mi zhorsil stav na prieduskach,najprv Amoksiklav,teraz Biseptol,takze C nemozem momentálne..Ale toto chrípka nebola,zacalo to žalúdkom, neskor zvysena teplota,zimnica,potom teplota do 38..potom zas nic..o dva dni hrdlo,uši..potom priedusky..zas lepsie par dni...a zas zhorsenie..ja som uz tiez na nervy z toho,cele sviatky som prelezala. Aj deti boli,ale tie to presli par dni aj s cestou a ja nie a nie
@janinamojka atb som mala aj ja ale len na 3 dni, nic nepomohli, uplne zbytocne... Ale ako pises, nna bolel zaludok asi 5 dni a zvysena teplota. Som tomu nechapala, potom zasa unava ze som vecer ledva z gauca do postele presla.. a z hentej nadchy minimlane 2 tyzdne som sa dostavala ..
@karinka1415 presne..vsetko co sa len dalo,sa aj u mna vystriedalo..Uz som tolko prípravkov, vitamínov, liekov pojedla,ze koniec..
@janinamojka ani nehovor, oplatilo by sa vlastniť už aj nejaku tu lekáren😂
Tiež máš teraz potrebu vela spať?
Ja spím 9.5 hodín a kludne aj poobede zaspím, a som taka slaba akasi, aj na prechadzke to cítim.
@karinka1415 neviem ci pracujes,ale ja som bola cez sviatky doma,ale len som lezala,zadriemala, pozrela na tv a zas zaspala..po sviatkoch som isla do práce, vydrzalo mi to dva dni..nezvladla som,myslela som ze odpadnem ,skoncila som na Pn...a zas len pospavam. 🤭
@janinamojka chodím, moja lekárka.. škoda slov. Podla nej som unavena, lebo mám málo prace a nemám režim😂 idem ju aj zneniť. Kedze mi vysledky krvi vychadzajú dobre tak ona nevidi dôvod ma nechavať PN, takže asi tolko k nej. Aj tie infuzky som si našla mimo nej..
Nevstavam na budík, a chodím len tak ako vládzem, snažím sa to nesiliť, asi to chce cas a pevné nervy.. ja mam od leta hrozné obdobie, odvety som neni vo svojej koži, brutál unava a ked uz to slo k lepsiemu tak zas toto😤😤
@karinka1415 ja mam zas stareho uja doktora a ten by ma najradsej pri kazdom sopliku drzal doma...ale zas,on je taky ze urobi len to co mu poviem, aku diagnozu poviem,taku mam..
@karinka1415 pracu by som ani nezvládla..asi treba vylezat ozaj,moj dr hovori ze spanok je 90 %liecby
@janinamojka taký by sa mi niekedy zišiel, ale zasa niekedy je to aj na škodu. Dúfam, že teraz vyberiem lepšie😂
To je fakt, ked sa zle vyspím, tak to je katastrofa a odratavam kedy pojdem konečne do postele..
A akú Ti stanovil diagnózu?
@karinka1415 diagnoza,neviem, nepovedal nic konkrétne😀..zapal hornych dych.ciest asi,viroza nejaka.
A tebe??
@janinamojka no ked som googlila z PN co som bola v novembri tak zapal hltana 😂 a tiez bolo povedala, ze nejaka viroza😂 ja neviem, ale kym nebolo covidi, ja som nebyvala chora vôbec a nie este aby som ta z toho spamätavala takto dlho
@karinka1415 no schvalne som pozrela na pn papiera diagnoza,,nespecifikovana akutna infekcia horných dýchacích ciest,,..Ja som v zivote pn nebyvala,prvy krat s covidom,druhy krat tiez s covidom...a teraz s tymto..neviem co je to za pliaga,ale ako vidim je nas dost vela ..
@karinka1415 môj 16 ročný syn teploty 40.2,nenormalny kasel, nonstop spi, dnes je to týžden teploty stále ma i keď nie také vysoké chvalabohu, kašle horšie ako predtým, ešte aj soplavy zostal. Na jednej ruke sa mu objavilo aj niekoľko petechii, zajtra mam volať Dr mame prísť na kontrolu ale teda neviem si predstaviť ako by mal fungovať v škole v takomto stave som ho ešte nevidela...
@janinamojka ja som na tom presne tak isto, ja som bola len s kolenom po páde a tiez covid.. imunita je asi pekne v prdeli
@veverka84 moja dcéra mala chrípku, ale strasny kašeľ a doktorka jej dala ATB, že zvykne to zliezt na priedusky
@janinamojka
@karinka1415 ja som mala chrípku poctivo vylezana a po 2 t bol Silvester stretli sme sa s pár ľuďmi a odvtedy ležím.Uz nemám slov celý december zlý a prelezany doma sa bojím, že zajtra pôjde dcéra do školy a do týždňa niečo prinesie.
@karinka1415 Kupila som si na nastartovanie imunity Kolostrum..nemas skúsenosti???
17.12 ma chytil vírus, ktorý domov dovliekol syn. Prvých pár dní som ledva vládala prejsť na wc. Teplotu som nemala len ma bolelo celé telo ako keby ma niekto zmlátil. V noci som sa budila na bolesť kostí a kĺbov. Po pár dňoch sa pridal kasel - šlo ma zadusiť. Potom som sa tri dni strasne potila. Momentalne stále vykašliavam hnusné husté hlieny a cítim tlak na prsiach - dufam, že mi to neudrelo na srdce. Covidové testy boli 4 dni za sebou negat, ale covid bol proti tomuto vírusu len soplík. Otrasné..
@karinka1415 áno, po 3 t po chrípke som ochorela znova, takže ležím zase s nejakou virozou