Som 3 týždne po operácii haluxu - opuch

potos987
6. nov 2022

Ahojte, som 3 týždne po operacii haluxu, mam tam dosticku plus skrutky, ktoré pôjdu von. Poprosím hlavne tie, ktoré ste absolvovali operáciu, ako ste sa mali vy po operacii, nakoľko mám stále opuch a podla foto je to nič moc. Ďakujem

janinah
6. nov 2022

3 týždne po je opuch v norme,ja som mala nohu ale ovela rovnejsiu v klbe,bola to však klasická operácia so sekanim kosti.

lilyianka
6. nov 2022

@potos987 môžem sa spýtať kde ta operovali a na metódu? Lebo tiež nad tým uvažujem
@janinah prosím ťa a pomohlo ti to? Mne ako tak nevadí, ze to "skaredo" vyzerá,ale mňa to niekedy tak hrozne bolí, že nemôžem ani spať alebo šoférovať. A ako dlho si bola PN alebo za aký čas si sa dáka dokopy a znova nornal chodila a zaťažovala nohu?

potos987
autor
6. nov 2022

@janinah ďakujem, čiže žiadne skrutky? Mam tu topanku a barle, kontrolu 23.11. plus RTG. Chytám paniku, či sa to ešte odpuchnutim upraví. Pri vyberaní stehov povedali lekári že ok a snímok po operacii bol tiež v poriadku.

potos987
autor
6. nov 2022

@lilyianka operovali ma 17 10. v Topoľčanoch, som stále PN, do kontroly 23 11. mam nosiť tu speci topanku a barle. Ci potom obujem normálnu topanku netuším. Iba mi to opichali, obrusili, dali doštičky, škroby, zasili. Na druhý deň som išla domov. Bolesti veľké neboli, skôr ma hnevá ako to vyzerá.

lilyianka
6. nov 2022

@potos987 pravdupovediac ja to mam na pravej nohe,ale keď pozerám na tvoju foto tak to vyzerá úplne rovnako. Čiže ja bez operácie mam nohu ako ty s nou. Ale asi teda to máš celkovo opuchnuté nie? Ja by som chcela,aby mi to úplne narovnali

potos987
autor
6. nov 2022

@lilyianka ved práve, išla som tam s tým, že to bude rovné. Ci sa to ešte upravi, nakoľko je to opuchnuté, neviem.

cheeta
6. nov 2022

@lilyianka dovolím si položiť otázku mimo zadanej témy,..môže to byť IBA na jednom chodidle?

macikovaiveta
6. nov 2022

@potos987 Dobrý deň, myslím,že to máte pekne urobené, je to veľmi krátky čas,všetko sa zahojí.Ja som marodila tri mesiace, chodila som aj na rehabilitácie , netreba to unáhliť. Som od operácie v KE rok a všetko je ok ✊🍀

lilyianka
6. nov 2022

@cheeta môže, teda vraj ja to mam na oboch. Ale na pravej nohe to mam viditeľné a bolí to a na ľavej nič nemám a nič nebolí. Pritom ortopéd mi tvrdí iné.

potos987
autor
6. nov 2022

@macikovaiveta ďakujem krásne, potešili ste ma veľmi. Už som mala obavy, že to takto zostane . Zajtra budu 3 týždne od operácie. Tak budem len veriť, že sa to postupne zlepší a budem spokojná ako vy. Nic ma neboli, chodím v tej topanke, vysoke barle a čakám ako dopadne RTG Ďakujem ešte raz za povzbudenie🙂
.

janinah
6. nov 2022

@lilyianka ja som sla na operáciu kvôli bolestiam a veru mala som ísť skôr,lebo som si dosť vytrpela....rozhodla som sa v momente,kedy som došla do stredu prechodu pre chodcov a šialená bolesť,že som nemohla dôjsť na chodník...takže sa som max spokojná...
@potos987 treba si pomarodovať 3 mes,neponáhľaj sa do bežného života,ale opakujem,mala som iný typ operácie
@cheeta áno,môže byť len na jednom,ja tak mám

silceb
6. nov 2022

@potos987 nechcem vás znepokojovať, ale pýtali ste sa. Moja mamina rieši haluxy 3.rok.
Pred 3 rokmi bola na operácii pravej nohy a ma to horšie a bolestivejšie ako pred operáciou,dokonca jej poškodili nejaký nerv a necíti či poriadne palec.
Teraz je čerstvo 10 dní po operácii druhej nohy, dala si to robiť na inom mieste, úplne iným spôsobom a má to síce ešte opuchnuté, modré,ale hneď rovné. Jazvu má dlhšiu oveľa, 2 srobiky vo vnútri,ktoré tam ostávajú 🤷‍♀️
Po zapojení tejto nohy, jej idú opravovať aj tu pokazenú....no hovorím, má 10 dní po operácii, ale palec má krásne rovný,že si ani nepamätá kedy ho takto mala.
Podľa všetkého zlá operácia a veľa vám veru nepomohli. Mrzí ma to.

macikovaiveta
7. nov 2022

Palec nemože byť úplne rovný ani po operácii, bol by nefunkčný.

adrianadeutschova
10. jan 2024

@potos987 ako to vyzerá teraz z odstupom času ?tiez som po operacii a idú mi už 1.2. vybrať 🔩🔩, tak to už hádam bude v pohode

adulka07
16. jan 2024

@potos987 ahoj ja som bola operovana teraz v sobotu v Košiciach Šaca...mám 3 skrutky...včera som bola na preväz...mám to strašné opuchnuté a tiež sa mi zdá veľký palec dosť kryvy ..tak dúfam ,že to tak neostane...noha bolí ale dá sa to vydržať...ale viac ma bolí spodok nohy ako palec..na tej topánočky mám chodiť rovno alebo viac na päte ? Ďakujem

adrianadeutschova
19. jan 2024

@adulka07 môžete poslať fotku?

adulka07
20. jan 2024

@adrianadeutschova nemám fotku pred operáciou,pritom som ju dávala do emailu primarovi keď som si pýtala termín.. teraz to je ešte škarede a rána mi hneď po previazaní pretiekla...odfotim v pondelok keď pôjdem na ďalší preväz ...ale čakala som že palce budem mať viac rovné
@adrianadeutschova

adrianadeutschova
21. jan 2024

@adulka07 len jednu ti robili?

adulka07
22. jan 2024

@adrianadeutschova ahoj....dnes vybral stehy ...áno iba jednu

adrianadeutschova
23. jan 2024

@adulka07 veľmi pekne to máš😉🤗

adrianadeutschova
23. jan 2024

@adrianadeutschova nemám rada lepenie cez rany.Mne to nedávali,žiadne tejpy.Ja som si kúpila v lekárni silikónové také akoby štuplíky a dávam stále medzi palec a vedľajší prst.Nic netlačí a je to rovne

adulka07
23. jan 2024

@adrianadeutschova mohla by som to odfotiť 🙏..mne to tak zalepil lekár...som zvedavá ako si to budem vedieť tejpami potom olepit sama