Ahojte boli ste niektorá už v menopauze okolo 38 roku?
@lucia851 ja mám 40+ a podla testov som už v predmenopauze, príznaky mam tiež, MS chodí jak sa jej zachce, tento mesiac mam v plane ist na gyndu
@lucia851 na návaly užívam doplnok na menopauzu
@stellarstar aký doplnok?
@lucia851 menoaktiv kúpiť v CZ alebo meno zn Dr max
Oboje mám vyskúšané
@kathak začína aj skorej
Tak to máte fakt skoro u mňa ešte stále nič menštruácia stále pravidelne občas príde skôr a to mám už 49
@andrejka1974 u mna tiez . 48r. Na jednej strane som rada ale na druhej uz robim ''opatrenia'' aby som zabranila nejakym velkym vykyvom. Uvidim ci to zaberie
Baby je to veľká zmena ?
@kathak Zo začiatku len je nepravidelná ms a ak máš v génoch tie časté návaly z prvu si znich v šoku,na mňa keď to prišlo zaliala ma horúčosť v tvári a šla dolu po tele mi bolo normálne zle točila sa mi hlava a bolo to nepríjemné až som ostala v šoku čo to bolo,druhý krát keď to prišlo som už vedela,keďže mesiac predtým sa ma gyn. opítal,či mám ešte pravidelne ms a vysvetlil,že mám málo ovarií,tak som si tie dve dala dokopy.Ms som mávala od začiatku nepravidelne skôr dlhšie cykly ako krátke a vlani sa mi stalo že som mala len 23-24dc a potom ako zvyčajne 32-35dc a občas presne 28dc čo som nikdy nemala a tento rok už 38-45dc a posledné dve boli 31-33dc.Tak nepravidelnosť sa od vlani akosi viac zvýraznila posledné roky pred vlani som mala normálne 31-35dc takéto väčšie výkyvy som nemala.Mne pco diagnostizovali pred 12rokmi a občas sa nejaká cysta objavila naposledy vlani v marci.A čo som ako prvú omoc na nete na návaly čítala bola Omega3 a B-komplex odvtedy ako užívam návaly neboli.Ale niektoré to majú silnejšie a natosú už vitamíni menopauza dosťať aj čaj od Gynastan.
Mam 39 a tiez mi bolo povedane ze som zrejme v menopauze. Este cakam na horm.profil.
Ze budem musiet uzivat antikoncepciu koli hormonom
@lucia851 Ahoj moja priateľka má od 35rokov riadne návaly a berie Hak aby jej ms chodila.Ja som mala vlani 35ročná prvý krát návaly na preventívke sa ma gyn. pítal,či mám ešte ms pravidelnú,mám málo vajíčok.vlani chodilams na 23-32dc tento rok 45-33dc na návaly zatiaľ zaberá Omega 3 a B-komplex.na začiatku sa to volá predmenopauza keď ms ešte je ale stáva sa nepravidlná a niektoré majú návaly denne aj viac krát iné len občas a niekedy vôbec,zato pleť sa mi mastnej aknóznej stáva citlivou až suchou a vlasy krepovatejú.