Dobry večer prajem. Žienky, ako ste to mali s prvou menstruaciou po porode? Kedy vám prišla, a ako ste ti mali s pravidelnosťou cyklu? 🙂 Ďakujem za odpovede
Pri prvom aj druhom prisla tak po piatom mesiaci a chodi pravidelne ako hodinky.
Prisla mi po 5 mesiacoch od porodu, tak ako po druhom porode brutal silna, ale inak sa mi nic nezmenilo, co som sa tesila, lebo segra aj svagrina maju slabucku a dva dni. Ja mam 5 dni, stale silnu a opat kazdy mesiac meskajucu.
Teraz to bude rok od kedy sa mala narodila, stále ju mojim a menštruáciu nemám.
Porod 12.09.2017 a prišla 25.10.2017. Ešte ani 600-nedelie neskončilo. A odvtedy ju mam pravidelnú.
Po prvom pôrode po roku, po druhom po dvoch 🙂 Obe som dojčila dlho. Od začiatku trochu dlhšie cykly, neskôr sa to utriaslo na moje pravidelne nepravidelné 🙂
Som 2 mesiace po porode a dojcim a este som menstrauciu nemala.
Ja som 4m po pôrode, dojcim a stale neprišla
@mamaaaaaaaaaaa
Po roku a po 21 mesiacoch. Prvykrat bola zrazu krasne pravidelna a bezbolestna, takze druhe babo sme.si pekne vypocitali. Pri druhom po tych 21m to este haprovalo,lebo som.este skoro 3m.dojcila,aj ked len rano a cyklus sa mi upravoval rok a teraz je pre mna velmi nevyhovujuci,skrateny na 23-26 dni a v poslenej dobe opat aj bolestivy,taky, ako pred detmi.
Mne prisla ked som po cca dvoch mesiacoch prestala kojit a prišla rovnaka ako pred tehotenstvom a prvé dva mesiace sa este cyklus upravoval a potom uz presne ako hodinky 🙂
2 mesiace po porode a to syn iba kojeny .. silna, aj 6 dni trvajuca, nepravidelna a stale bolestiva ako pred 2 porodmi.
Ja som pred tehotenstvom mala velmi bolestivu menstruaciu 6-7 dni a prvych 5 dni som len prelezala. Preto sa pytam. 🙂 No uvidim kedy pride ked kojim 🙂
@mamaaaaaaaaaaa Moja Mama to tak mala. Pred prvym tehu roky velmi bolestivu mens. A po porode tiadne bolesti. Ono sa to moze zmenit ale aj nemusi.
Ja som plne kojila copanu 7 mesiacov, a aj po zavedeni prikrmov dalej kojila az do 1,5 roka a mens som dostala po ca. 5 mesiacoch od porodu. Rovnaku ako pred tehu, ca. 5 dni, normalne silnoslabu, pravidelnu ako svajciarske hodinky.
Ono ziadne statistiky na toto neexistuju. tak isto, ako si Vela ludi mysli, ze kojenim oddialis mens alebo kojenim si chranena pred dalsim otehu. Blbost na entu. kazdy Zana, dokonca kazde tehu a kazdy porod moze byt ine. Ako tvoje telo bude reagovat nikdy nemozes predpovedat.
@mamaaaaaaaaaaa tak nech co najneskor.. Kebyze viem,tak tu mladsiu dojcim doteraz aspon dvakrat denne 🙂.. Lebo ked sme.presli na jedno dojcenie,do mesiaca dosiel..a akyto vselijaky... Ale ked mas.prve,mozno aj u teba to bude tak,ze to bude bezbolestne.. Mama.vravela,ze po prvom a ani druhom uz nemavala take bolesti..ja len teraz 2.x,predtym.len skrateny cyklus,teraz aj bolesti.. Skusim.alchemilku zas nasadit...ja som.na novy rom bola na tom.blbo,presne 1.1... A 23.1.som.musela zostat doma,lebo si zmyslel zrazu takto skoro dojst a este s takymi bolestami..muz ma.odviezol na potvrdenie celodenneho P..:/
@mamaaaaaaaaaaa ja kojim vlaastne stale. syn do roka odmietal akekolvek prikrmy ... takze plne kojeny. a aj tak sa dostavila ... :-/ nepatrim.medzi tie stastlivky, co pokym koja, nemenstruuju 🙂
po 8mesiacoh po pôrode ako sa mi sama dcérka odstavila od kojenia, podľa menzesu som si mohla hodinky nastaviť, čo sa teraz po vyše 4 rokoch nedá povedať ☹
Ja som po pôrode takmer deväť týždňov krvácala, následne tri týždne pauza a potom úplne pravidelná menštruácia, ktorá ale vôbec nebola bolestivá po dobu, kým som dojčila, cize cca tri roky. Akonáhle som prestala dcérku kojit, v tom momente začala byť menštruácia opäť bolestivá ako pred otehotnením.
Pri dcere po 16 mesiacoch od porodu, pri synovi po 18 mesiacoch a hned boli cykly pravidelne, presne 28 dnove, deti boli kojene
Pri prvej som prvy krat dostala od porodu po skoro 3 rokoch..a bola taka ako pre otehotnenim...teraz pri druhej este stale nemam..?ala ma 8 mes...tak som zvedava
Ja som 5 mesiacov po pôrode a zatial nič..
A neskusali ste to riesit s doktorom? Predsa len 5 alebo 8 mesiacov sa mi zda byt az moc bez menzesu :/
kojila som a menzes prišiel 7 mesiacov po pôrode...S lekárom som to neriešila. Prišlo mi to normálne....
ja cca po roku.pravidelne.
Mne este tyzden ostava do konca 600nedelia (6tich tyzdnov) .. no som zvedva kedy pride .. bude to necakane ..
@marcelik88 ak žena kojí nemusí mať menzes aj viac ako pol roka a to mi povedal aj môj ženský.. čítala som to aj niekde v časopise, že aj rok niektoré ženy nemajú cyklus po pôrode.. ale všetky tieto ženy koja... iné je keď sa zastaví laktácia ;)
Ja som dostala bez 3 tyzdnov presne po 3 rokoch od porodu, malu stale kojim. Trva mi rovnako dlho aj rovnakej intenzity ako pred. No menej bolestiva.
prvy a druhy krat mi prisla po 8m, treti krat po 12tich.. relativne pravidelna, len ovulacia zacala byt bolestiva po tom poslednom porode..
po 11 mesiacoch od porodu lebo som kojenie obmedzila na 1x pred spanim vecer. prva uplne slaba, druha bola uz normalna, bez bolesti, 30 dnovy cyklus ako oedtym. tretia neprisla, hm, dost necakane. o dva mesiace mam termin. pozor na to!
16m po porode a som tehotna, stale kojim. Ms som dostala 8m po porode. Najskor som mala 40dnovy cyklus, potom 35 a potom okolo 26-29. Otehotnela som druhy krat ked mala dcerka 14m.
@mamaaaaaaaaaaa po 5 mesiacoch (dcérka má 1r2m) a pravidelná nie úplne, sem tam rozdiel aj týždeň.
Prišla mi po 5tich týždňoch od pôrodu,dnes mi prišla už 3tí krát,a zatiaľ chodí pravidelne.no hneď prvá ms po pôrode trvala skoro 2tyzdne a bol to masaker.