Pruh a všetko okolo jeho operácie

bosorka3113
3. feb 2013

Ahojte, zrejme mam pruh pupocny (nakolko nemam pupok) alebo pruh na jazve po operacii brucha pozdlz okolo pupku. Uz om objednana aj doktorovi, len som nenasla ziadnu temu ohladom priebehu operacie... Preto mam par otazok a pripadne by som chcela vediet niake vase skusenosti.
1. Boli ste operovane normalne, alebo laparoskopicky?
2. Boli ste na jednodnovej chirurgii ci normalne v nemocnici
3. Ked ste boli v nemocnici kolko ste tam lezali?
4. Bola niektora z vas na jednodnovej chir. v BA?

Po operacii uz viem skoro vsetko co nebudem moct, ale odpovedami na operacne otazky by ste mi veeeelmi pomohli a verim ze urcite aj inym zienkam 🙂

Dakujeeeeeeem

xlucia
3. feb 2013

@bosorka3113 nemusi to byt len pruh, ale moze to byt aj diastaza

bosorka3113
autor
3. feb 2013

@xlucia ahaaa a to je co? ja som mala pupok ked som porodila a aj po operacii, len som pribrala 5kg za par dni a od vtedy to mam tak som si myslela ze to je mojou tlstotou, ale kg su dole a pupok stale nie je, obcas citim aj tlaky v okoli brucha ako ked tam bol maly a hybal sa a obcas ked zakaslem tak ma to boly ale to velmi zriedka a kukala mi to znama co robila zdravotnu sestru na chire a povedala ze to vyzera na pruh ☹

xlucia
3. feb 2013

@bosorka3113 pozri si dg. diastaza priamych brusnych svalov

bosorka3113
autor
5. feb 2013

@xlucia tak potvrdene nie je to diastaza ale hernia 7x7 cm...

jajka78
23. máj 2019

Už si si dala operovať?vďaka
@bosorka3113

bosorka3113
autor
23. máj 2019

@jajka78 ano uz pred niekolkymi rokmi ak chces napis mi spravu 🙂

jajka78
24. máj 2019

@bosorka3113 a ako to prebiehalo?môžeš ip.vdaka

vitacalcin
13. júl 2020

@bosorka3113 ahoj, prosim ta, mohla by si mi napisat ohladne operacie pruhu ... ako to prebiehalo, ci ta to bolelo, ake su rizika, a ci sa to moze vratit spat po rokoch, ci ti dali sietku. Dakujem.

bosorka3113
autor
14. aug 2020

@vitacalcin ahoj operacia nebolela moc bolo to v pohode, dali mi sietku aby sa predialo riziku dalsieho pruhu. Nemas sa coho bat 🙂

vitacalcin
14. aug 2020

@bosorka3113 ahoj, vdaka, ze si mi odpovedala..., vseobecny mi povedal, ze je to pruh, chirurg, ze je to diastaza, kde by mi vedeli presne zistit, co to vlastne je?

bosorka3113
autor
12. sep 2020

@vitacalcin ja som bola u chirurga kt ma poslal na usg kde mi pruh potvrdili. Bola si na usg?

lubka8386
26. okt 2020

@bosorka3113 ahoj, prosim ta. Myslis ze budem moc na druhy den po operacii soferovat ?

jajka78
26. okt 2020

@lubka8386 kedy ides a kam? Teraz ta operujú?

bosorka3113
autor
1. nov 2020

@lubka8386 skor nie ako ano... Ja som lezala tyzden v nemocnici

lubka8386
1. nov 2020

@jajka78 teraz 3.11. do Ilavy 🤷

lubka8386
1. nov 2020

@bosorka3113 och ja idem iba na jednodnovku, tak som teda zvedava

jajka78
2. nov 2020

@lubka8386 napíš potom prosím ťa ku komu.a ako to prebehlo vsetko

jajka78
2. nov 2020

@lubka8386 A tam teraz operujú? Neodkladsju sa operacie?

lubka8386
5. nov 2020

@jajka78 operuje sa normalne, jednodnovka. Ale mne sa to nakoniec odlozilo. Zapaleny zub, bolest nenormalna, skoncila som na atb :( Doktorka Tisova ma mala operovat. Pokial nebudem mat pozitivny test, idem v utorok

jajka78
5. nov 2020

@lubka8386 potom daj vediet.hej o tej som pocula

jajka78
30. jan 2021

@lubka8386 Ahoj.bola si už na operacii? A ako?

lubka8386
1. feb 2021

@jajka78 ano uz som bola, v novembri este

jajka78
1. feb 2021

@lubka8386 A môžeš napísať všetko čo a ako? Si bola v Ilave?

lubka8386
1. feb 2021

@jajka78 ano v Ilave. Dosla som ráno, prijali ma na oddelenie, vysvetlili co a ako a este v ten den ma pred obedom operovali. Vecer mi doniesli 7decak caju a uz som aj chrumala natajnasa piskoty - dovolili trocha, ja som zozrala cely balik 😂)
Na druhy den rano o pol desiatej ma prepustili.

jajka78
1. feb 2021

@lubka8386 si mala.slabinovy?laparoskopicky? Koľko to trvalo a bola si PN? Už žiadne problémy nemáš?
Vôbec si sa nebála? Ja mám neskutočné strach.
Tak fajne že chutilo 😉

lubka8386
2. feb 2021

@jajka78 mala som pupocny pruh. Operovali ma normalne, 8 stehov. PN som nebola, som na rodicaku, ale 6 tyzdnov som musela nosit stahujuci pas a nemsela sa vobec namahat. Bola som prvy krat operovana, nevedela som co ma caka tak som sa nebala. A nebala by som sa znova. Nic to nie je.

adnil30
23. okt 2021

@lubka8386 ahoj, prosím, v rámci tých šiestich týždňov si čo robila? Aký si mala kľudový režim? Mám doma dve malé deti, jedno má len 1,5 roka. Pred dvomi týždňami som bola na operácii, ale kľudový režim u mňa nehrozí. Nenosím malú na rukách, ale niekedy som ju trošku musela pridvihnúť a riešila som, že som sa vrátila a obidve deti som mala choré, takže som behala okolo nich. Teraz mám obavy, či mi to neprasklo, lebo ma to z jednej strany pobolieva a je to také trošku vyduté. Z jednej strany tvrde a z druhej skôr tak nad pupkom také vydutejšie. Prosím, aký si mala priebeh rekonvalescencie a ako Ti ten pupok vyzeral? Ďakujem

lubka8386
24. okt 2021

@adnil30 ahoj, uprimne povedane, uz si poriadne ani nespomínam, ale viem ze som sa obmedzovala jedine v dvihani tazkeho a davala ai myslim prve 3 tyzdne pozor pri vstavani z ľahu. Co s atyka ostatného, ja som nemala ziaden problem, nastastie a pupok vyzeral tak ako po operacii, jazva bola tvrdsia ale to teraz po takmer roku uz je ine, teraz je uz mäkšia. Kazdy sme iny, znama co bola so mnou vtedy mala tazsiu rekonvalescenciu a aj sa jej rez zapalil. Takze u kazdehho je to inak

kikuta
17. dec 2021

Vie mi niekto poradit? Som po operacii pruhu nad pupkom Mám to brucho strašne nafúknuté ako v 6.mesiaci no a dnes som si všimla že mi tam kúsok ten pruh presvitá čo bol predtým som 4.den po … a strašne mám problém s trávením po každom jedle mám extrémne nafúknuté brucho, bola som na jednosňovke

lenkakraj
19. apr 2022

@lubka8386 Ahoj mam ist o dva tyzdne na operaciu pruhu do Ilavy? Mozem sa ta popytam nejake info? Dakujem pekne