Problémy po odstránení žlčníka

maxpower39
6. jan 2023

Problémy s kolisanim váhy a stolicou
Dobrý deň po odstránení žlčníka mi začali ťažké hnačky schudol som 12kg za 4mesiace potom som pribral naspäť 8 kg na gastro vyšetreniach som absolvoval kolonoskopiu negatívny výsledok gastro skopia negatívny výsledok ct eteroklyza negatívny výsledok bol som odoslaný na endokrinologiu kde štítna žľaza bola negatívna zistili mi zvýšené igf-1 mal som hodnotu 335 pri 34rokoch robili mi mr hypofyzy negatívne a ct hrudníku negatívne mal som zvýšený kalcitonin hodnota 10.5 sono štítnej žľazy v poriadku iba cista 6mm v noci nespavam mam bolesť nad lavim bedrom mávam cukor ráno okolo 5.8 pripisuje môj stav endokrinogicka všeobecnému depresivnemu syndrómu stále mám problémy s divnou stolicou a váha mi kolíše plus mínus teraz 2kg a vyšla mi his hodnota 4.4 prosím o váš názor

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maxpower39
autor
6. jan 2023

@fauko na sono chodím pravidelne bol som 20 decembra negatívne na ct enteroklize som bol 13 marca to bolo OK všetky organy zvaluje to gastroentrolog na syndrom drazdiveho čreva že on mi za rok spravil všetky vyšetrenia

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maxpower39
autor
6. jan 2023

@fauko teraz jem duspatalin

maxpower39
autor
6. jan 2023

Beriem duspatalin a bral som na skúšku normix

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maxpower39
autor
6. jan 2023

@maxpower39 ešte mám gilbertov syndrom

maxpower39
autor
6. jan 2023

@fauko bral som aj probiotika rôzne

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
6. jan 2023

@maxpower39 prepáč,neporadim ti,ale mám otázku. Prečo si bol na operácii žlčníka?robil ti vyslovene problém,či?

maxpower39
autor
6. jan 2023

@fauko med ma nafukuje a mám hnačky s neho už rok sa trápim a to mi povedali že dajte si vybrať žlčník bude vám lepšie mal som 24 malých kameňov tak 3mm mali

maxpower39
autor
6. jan 2023

@terezka1947 bol som hospitalizovaný s akutnou hnackou a mal som vysoké crp 100 a na sone mi zistili že mám zlcnikove kamene a pred tým som mával ťažbu po najedeni v strede pod hrudnou kosťou

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
inga93
6. jan 2023

@maxpower39 nechcem plasit, ale znama takto bola, vysoke crp, sono zistilo zlcnikove kamene... uz pred operaciou zacala chudnut, po operacii CT, nalez nador pankreasu, sono ho nevidelo :( tie kamene jej ani nesposobovali problem, bol to nahodny nalez... urcite si treba ziadat CT vysetrenie.. ako pisem, nechcem plasit, ale urcite by som to ani nezanedbala

maxpower39
autor
6. jan 2023

@fauko ale na to ma nechcú poslať vravel gastro že som bol na ct enteroklize a že aj sono je čisté aj z krvy mi okrem mierne zvýšeného bilirubinu co mám geneticky potvrdený gilbertov syndrom tak už neviem

inga93
6. jan 2023

@maxpower39 na CT si bol takmer pred rokom, to este niekto moze brat vazne skoro rok stary nalez???

maxpower39
autor
6. jan 2023

@inga93 tak opierajú sa o to a známa je ako na tom

maxpower39
autor
6. jan 2023

Tvrdí doktor že to je následok operácie

inga93
6. jan 2023

@maxpower39 mas spravu

lyci
6. jan 2023

@maxpower39 su tie hnacky zlte? ono sice lekari hovoria, ze je ok vybrat zlcnik, ale vela ludi ma potom problemy

maxpower39
autor
6. jan 2023

@inga93 akú správu rôzne vyšetrenie za sebou za posledný rok

maxpower39
autor
6. jan 2023

@lyci sem tam aj žlté hnedé rôzne stolice so mňa idú aj tuhú mám sem tam najhoršia je ta ne pravidelnosť

lyci
6. jan 2023

@maxpower39 to este nie je take strasne. muzi vzdy beru hnacky ovela tragickejsie. ked vyberu zlcnik, tak zlc neustale odteka do creva a moze to sposobovat hnacky. v zlcniku sa zlc hromadi, zahustuje a uvolnuje iba pri jedle. treba jest castejsie, aby sa zlc v creve nehromadila. ak vadi med, treba vyrazne obmedzit fruktozu - ovocie, malinovky, sladkosti. tiez mam obdobia, ked mi velmi vadi fruktoza. od zlcnika moze byt trochu chytena aj pecen. urcite skus daco na pomoc peceni, sylimarin a fodfolipidy. spavaj na lavom boku, tade ide crevo a je to pren menej namahave. mozes skusit low fodmap dietu. ono pokial lekari nenajdu vyslovene zapal v creve, tak moc nepomozu. ja som chodila minuly rok s plienkou kvoli hnackam, na gastro chodim 10 rokov a nic mi podla nich nie je

dominikak4
6. jan 2023

Po odstránení žlčníka sú hnačky žiaľ bežné, je to z toho dôvodu, že tam ten žlčník nie je, trávenie je narušené nakoľko žlč prúdi rovno do čriev a tie sú dráždené. Mojej mame brali žlčník a odvtedy má každodenné hnačky, po jedle ju preženie ako novorodenca. Dávajú sa na to lieky na podporu trávenia, tráviace enzýmy plus treba dodržiavať dietu. Prečítajte si o tom napríklad tu:
https://vk-spy.ru/sk/rasteniya/udalen-zhelchnyi...

maxpower39
autor
7. jan 2023

@lyci aj vám kolíše váha a prebublavaju čreva

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_lolo
7. jan 2023

@maxpower39 dcéra je trištvrte roka skoro od operácie a teda mám pocit, že každý týždeň na intraku pijú, zje všetko čo nájde, minule jedli zo synom tak hnusnú pizzu čo mne s manželom z nej bolo 3 dni ešte zle a dcére, ktorá by mala byť najviac citlivá na jedlo nič nebolo a čo sa týka hnačiek tak tiež ich sem tam má ale vždy zaberie horká čokoláda a to ich má len tak raz za mesiac ale chystá sa na návštevu chirurgie ale keďže ona chodila na príjmovú ambulanciu rovno tak najskôr musí navštíviť urgent a potom ich pôjde na príjmovú navštíviť, lekár mal nejaké podozrenie tak ju poslal ešte pred operáciou na MRI s tým, že je to najpresnejší diagnostický nástroj a to chodila na USG vždy po návšteve chirurgie, čiže určite si pýtať MRI