Prišla som o skoro všetky vlasy

ladyvi
10. jún 2021

Da sa este dosiahnut spat objem vlasov?
Baby, stratila som tak 70% objemu vlasov. Podla mna je to strasne vyrazna strata. Nemam kuty, alebo plesinky/prazdne mapy, ale ten objem je proste prec. Robili mi u vseobecneho zakladne vysetrenie na stitnu zlazu, ale len tie 2 parametre, co sa robia aj pri tehotenstve. U gynekologa (pytala som sa uz aj tam aj ked gyndos s vlasmi nic nema😂) mi povedali, ze po 2 detoch a 4 rokoch kojenia je to normalne a bezne. Uz viac ako polrok nekojim a nic sa nelepsi. U vseobecneho odpoved taka ista, ze je to normalne. Lenze ja viem, co som mala na hlave. Podarilo sa niekomu prinavratit si objem? Zistit pricinu? Alebo je to genetika?

puskaruka
10. jún 2021

U mňa to bola anemia. Preliecenim mám teraz vlasy také husté, že nikdy som take nemala.

marycarrie
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladyvi
autor
10. jún 2021

@puskaruka zelezo mam v poriadku, cerstvo porode som bola liecena na anemiu. Akoze mozem skusit brat nejake zelezo, ale mne to pride len ako strielanie na prazdno. Skusala som sampony na rast vlasov, sposobovalo to len to, ze mi rychlo rastli extremne suche a rozstrapkane vlasy, ale do objemu nic.

ladyvi
autor
10. jún 2021

A mne tiez dorasta kopec malych vlaskov, ale stale pomedzi to aj vypadaju, cize som stale na tom istom.

marcellka32
10. jún 2021

Vnútorne brať venira

janci05
10. jún 2021

Ja tiež za chvíľu nebudem mať na hlave ani chlp. Manžel po chemoterapii tiež prišiel o vlasy a jedna známa, ktorá tiež v dôsledku choroby prišla o vlasy mu odporučila tento prípravok https://www.drmax.sk/phyteneo-methionin-komplex.... Idem to vyskúšať, mala som aj Donnahair a nič. Možno niekto má s týmto prípravkom skúsenosti a poradí.

puskaruka
10. jún 2021

@ladyvi železo spolu s kyselinou listovou. Aj v samotnom balení tabliet kyseliny listovej píše že sa užíva pri vypadavaní vlasov

grace55
10. jún 2021

@ladyvi mne pomohlo, ked som u obvodneho dostavala pantenolove injekcie, bola to intenzivna kura...

unicornlady
10. jún 2021

mne napr. nespôsobovala padanie vlasov samotná štítna, ale striedanie liekov , a potom mi aj anémiu zistili

teraz napr. dosť zo slnka padávajú vlasy, ale zase to by ti nie až tak rapídne
vitamíny na vlasy skús také, čo obsahujú Lcysteín a Lmetionín (v lacnejšej podobe to má dr. max ReviHair, alebo tuším aj ten Forcapil, ktorý v diskusii o štítnej sa často spomína)

Možno by si mohla skúsiť priamo tie centrá, kde z vlasu skúmajú, čo mu chýba
(trichogram vyšetrenie napr., ale nemám s tým skúsenosti osobne)

marcellka32
10. jún 2021

Mám skúsenost s trichogramom vlasov, určia príčinu a nasadí sa liečba

ladyvi
autor
10. jún 2021

@marcellka32 a pridu aj na pricinu v zmysle, ze porucha stit.zlazy a pod?

ladyvi
autor
10. jún 2021

@marcellka32 a to ti odporucili po tom vysetreni trichogram?

marcellka32
10. jún 2021

Áno po trichologii nasadili liečbu

marcellka32
10. jún 2021

Najprv si sama obehas lekárov endokrinolog, gynekológia, odbery krvi, zuby, až keď je všetko ok ide trichogram

ladyvi
autor
10. jún 2021

@marcellka32 dakujem pekne 😉 tak skusim ten pripravok, co si vyssie spominala.

dadis
11. jún 2021

@ladyvi Pocula som u ludoch, co im po covide, cca 2-3mes, zacali rapidne padat vlasy

marcellka32
11. jún 2021

@ladyvi veniru ber 3 balenia za sebou

ladyvi
autor
11. jún 2021

@dadis tiez som pocula, ak by mi zacali padat este po covide, tak ostanem holohlava. Zatial neviem o tom, zeby som prekonala covid a s vlasmi mam problem od prveho tehotenstva. Cize uz niekolko rokov. Lekari mi vzdy len povedali, to je kojenie, to je unava, to je porod. Ale uz som urcite z kojenia aj porodov zregenerovana davno a mne sa stav nelepsi.

veronikapl
11. jún 2021

Ja mám tiež taký problém, užívam forcapil ten modrý a som spokojná, vlasy mi ešte padajú, ale výrazne menej než predtým, pomaly sa to dáva do poriadku, netreba sa zľaknúť ono mi to až po mesiaci začalo poriadne pomáhať a navyše sú úplne v poriadku, čo sa týka užívania nemám tráviace ťažkosti a to ozaj nikto nemal z týchto tabletiek

ladyvi
autor
11. jún 2021

@marcellka32 dik skusim najprv 1 balenie ci mi sadne na zaludok a budem pokracovat.👍

nika523
12. jún 2021

@ladyvi mne pomohla henna úplne mi prestali vypadávať odkedy si pamätám mi nevypadlo pri umývaní tak málo vlasov 4-5 a pri cesaní žiadne sem tam jeden vlas, používala som všetko možné šampóny, tabletky a nič mi nepomáhalo vlasy mi vypadávali raz viac raz menej ale až henna mi úplne zastavila vypadávanie

renata1405
14. jún 2021

Skus saw palmeto zacala som uzivat pred mesiacom a vidim ze sa to zlepsuje mne tiez chumace vlasov vypadavali a vyskusane mam vsetko co existuje na trhu.

marcellka32
14. jún 2021

@renata1405 ktoré myslíš, pošli pls link ďakujem

smarta700
14. jún 2021
renata1405
15. jún 2021

Tu milvu ani neskusaj co ti radi vyssie ja som si kupila po umyti mi ostala guca vlasov zbita v kope neslo to rozdelit ani kondicionerom kym som to dala dokopy tak za umyvadlo vlasov som vysklbala. To odporucam pre takych co maju hruza vlasov a chcu ich preriedit.

kosicanka1
15. jún 2021

Ten Milva sampon je katastrofa. V zivote mi tak nevypadavali vlasy ako po nom, chumace vlasov v sprche, som plakala normalne... cela ta chininova sada putovala do kosa.
😱

nika523
15. jún 2021

Mne Milva tiež nerobila dobre

unicornlady
16. jún 2021

Niekto tu spomínal detoxikáciu tela.
To je tiež dobrá myšlienka. Čítala som, že keď pečeň je oslabená, nedokáže toľko odvádzať toxíny z tela (predsa len aj v ovzduší, potrave, už všade je nejaký "bordel", tak je dobré ju očistiť. Pestrec mariánsky drvený sa dá kúpiť, viac vody atd... na nete sú už návody.