Pribrali ste od liekov na štítnu žľazu?

dynnora
10. feb 2016

Prosím Vás, aké máte skúsenosti s užívaním liekov na štítnu žľazu? Pribrali ste? A otehotneli ste? Ďakujem za každú odpoveď.

maja099
10. feb 2016

Ja uzivam thyroxin 50, predtym euhtyrox a zmena na vahe nikdy nebola. Liecim sa uz cca 12 rokov. Otehotnela som 2x uplne bez problemov, avsak hodnoty musia byt vdaka liekom v normalnych hodnotach a je potrebne to sledovat.

lienkaviva
10. feb 2016

@dynnora Ja sa liecim už 21r. a mám 2deti. S otehotnenim som nemala problém. Brala som L-thyroxin 25 a teraz Beriem L-thyroxin 50. V tehotenstve a po ma dr. sledovala a iba pri druhom dieťati mi zvýšila dávku na 75 ale len cez víkend. Čo sa týka vahy, pred liečbou som pribrala a keď som začala brať lieky, tak som schudla a svoju váhu som si držala 15r. Takže u mňa super. Po deťoch mám pár kg navyše 😁

alizabka
10. feb 2016

Pri stitnej zlaze treba sledovat hladinu hormonov, podla toho sa ti upravuje liecba, ak je vsetko ok, nemala by si mat problem ani s vahou, ani s otehotnenim. Problemy nastavaju len vtedy, ak by si mala hladinu hormonov zlu.
Ja uz stitnu zlazu nemam, lieky beriem kazdy den, 125 mg a problem nemam ani s vahou, aj tehotenstvo bolo uplne v poriadku.