Ahojte
Študujem v Prahe a domov chodím len zriedkavo. Začali sa mi prejavovať zdravotné problémy spojené so stresom, ktorý ma gniavi už dlhodobo (teraz sa len zhoršil) a už nechcem len sedieť a čakať kým sa moje problémy zhoršia. Rozhodla som sa teda, že začnem navštevovať psychológa v Prahe. Chcela by som ale najprv vedieť, či by mi to vedela aspoň z časti uhradiť poisťovňa (Dôvera). Ak áno, treba mi na to vybavovať nejaké papiere? Ak nie, budem si môcť jednoducho objednať termín u psychológa ktorého si vyberiem aj keď som Slovenka?
hm, najlepšie bude si to vybaviť papierovo s Dôverou ešte predtým ako navštíviš psychológa v Prahe...My sme boli na ORL v Brne as maloletou dcérou a od poisťovne sme nedostali ani e...vraj sme mali požiadať ešte pred návštevou lekára...všetko sme hradili zo svojho vrecka...
psychologovia nie su ani u nas vsetci preplacaní, je iba par ktori maju zmluvu s poistovnou, takze skor ist k pschologovi za svoje, aj na SK ludia tak chodia vyberu si podla nich toho naj a idu k nemu za kes
V podstate, keď mozes absolvovať hocijaké vysetrenie v rámci EU na európsky preukaz poistenca, aj psychológa by ti mali preplatit, len je otázka, v akej výške, ale v 100% to nebude.
najlepsie bude ak zavols priamo do Dovery. Mne za mojich studenstkych cias nepreplatili navstevu ORL, lebo som v papieroch nemala napisane urgent.
Co sa tyka samotnej navstevy psychologa, ak ho platis ty sama, tak mozes hocikde.
Neinformovala si sa nahodou ci skola nema nejakeho vlastneho?