Ahojte manzel sa popalil na nohe
...horucim olejom...boli sme s nim k lekarovi...tam mu ho "osetrili"v pondelok(natreli mu to betadinom)..no na kontr.ma ist az v piatok.. dosť ho to bolí problem je v tom ze ked sa postavi..tak citi v nohe ako keby mu nieco tieklo...poradite?popripade niekto skusenost?
Ked som si spalila tvar poradili mi sa natierat bepantenom co je pre dojciace matky. Je to taky krem v tube. Proti bolesti som uzivala dafalgan
Dermazin a natierať alebo dermazulen aspon okolo a nech si pýta náplaste na popáleniny - konzultuje s lekárom. Po zaceleni olivový olej (nie kuchynský ale kozmetický a natierať lebo bude praskať. ) Moja dcérka bola šikovná, drcla tatinovi a vyliala si na hlavu kávu a už sme aj išli na pohotovosť čo s tym. Nedali nič len natierať . Proti bolesti - normálne Paralen, nurofen, čokoľvek čo mu zaberie. Tam ti nikto nič nedá :( buď rada že to má nohu, a ide leto.... Lebo v zime je to bieda, ani prekryť sa nesmie inak hneď zdrhnute a koža opäť chrastava
Dobrý deň. Som tu nová. Ja keď som na seba vyliala horúcu vodu tak som si popáleninu postriekala Pantenolem. Mala som obarené celé stehno. Do rána bolest prešla a do týždňa som nemala ani pamiatku
@simonam1989 no.aj ja som kupila pantenol ale v spreji..ale nic nepovedali ci sa to da dat dole ten obvaz..ci nie
@marlenka222 no ved..ani nic nedali ani nic neporadili..iba mu ho natreli a dali znova obvaz...(na kontrolu o 4 dni)...ci sa to moze dat dole ten obvaz..ci to s niecim natierať..tak teraz neviem .ci ten pantenol moze ci nie
@vitez pokiaľ ma obväz a ide na prevaz ja by som nechala lebo oni dávajú také lieky (možno inadine) ktoré bežne nedostaneš. Inak to betadyne je iba dezinfekcia nič iné. A prekryli mu to z dôvodu aby sa mu nelepilo nič a nestrhaval kožu keď sa nalepi na tepláky. Teraz mu to zrejme už neprekryju - tazko povedať podľa toho aké to ma. maximálne ešte raz na pár dní. :( Potom to bude strašne svrbiet - natierať tými mastami alebo aj pantenolom, všetko urýchľuje hojenie. Pokiaľ ho to boli,(čo boli riadne) voltaren, Paralen alebo hocijakú tabletku od bolesti. Oni sa moc neparaju s popáleninami lebo ani moc čo dať nemajú na to. Tá koza po obnove? Alebo ako to nazvať potrebuje trošku starostlivosti, inak začne praskať a schnúť - treba natierat.
@vitez a ešte som dávala piť normálne ako čaj Repika lekárskeho. Viem že sa robia aj odvary na macanie postihnutého miesta, ale keď to má prekryté, nedá sa, tak nech sa napije ;) prečistí mu to a pomoze
@marlenka222 dakujem pekne za radu
@vitez a aj mu tecie alebo to ma len taky pocit??