Maminy určite niesom sama s týmto problémom.. Už keď mal synček tak 2-3 týždne začali prvé väčšie bolesti ruky a zapastia z nosenia.. Ruka proste nebola zvyknutá na takú záťaž. No ale žiaľ som matka na materskej a nikoho nezaujíma či mám bolesti alebo nie, o bábätko sa musím starať ďalej.. Pretlačila som cez bolesť, vediac že to len zhoršim, a bolesť na par týždňov odišla. Už som len čakala kedy sa to vráti.. A je to tu, horšie ako kedykoľvek predtým.. Čo môžem s tou bolesťou robiť? Synčeka nosiť na rukách prestať nemôžem.. Som s nim na materskej a proste sa starať musím.. Ďakujem za rady
@viki128 Boze, a ja som si myslela ze to len mne sa telo rozpadava.... kedze mam uz po 40ke nikoho som s tym neotravovala lebo co uz cakam.
Presne aj u mna hned po par tyzdnoch mi odislo prave zapastie. Ked som sa v noci zobudila az som plakala ake bolo stuhnute a neskutocne to bolelo... Hlavne palec.
Ako vravi @lula313 zacala som nosit deta menej a zlepsilo sa, ale trvalo to aj mesiac. Tiez mi pomohla taka rukavica so zabudovanou dlahou, ktora mi fixovala zapastie. Nosila som ju vzdy ked som musela mat maleho na rukach. A presne ako vravis, po par mesiacoch to prislo znova a este horsie. Ale zase odislo. Ale potom mi chytilo lakte, chrbat.... Fakt uz len cakam kedy zacne chodit.
Velmi dobry je krem Traumacare (neviem ale ci je na Slovensku kedze ja som v Kanade). Je to homeopaticky krem, nemastny, nesmrdi. U mna normalne bylinky a homeopatika nezaberaju ale tato je fakt dobre. Aj muz ho pouziva. Hra hokej a tam mu niekedy urobia hrozne modriny. Aktivne latky su Aconitum, Arnica, Belladonna, Bellis, Calendula.
@andreatytler niesi jediná neboj, aj ja mam pocit že sa mi telo rozpadáva.. Chrbát všetko.. Ale momentálne hlavne tá ruka.. Toto je nový level, už to bolí aj keď ho nenosím, vkuse.. A napriek tomu ho musím držať, tiež sa snažím minimálne.. Ale Synček je ešte maličký, a momentálne bojujeme s 3mesačnou kolikou, veľa plače a ja ho proste nenechám plakať, ešte je maličký a trápi sa, a pomôže mu cítiť že ho mám na rukách.
@viki128 To je mi luto. Ak je to fakt neunosne, zajdi za doktorom, mozno je tam vacsi poblem...
Ja som nosila tu rukavicu s dlahou aj cely den a aj som v tom spavala. Ono to je aj z takeho elastickeho materialu... skus a urcite pohladaj nejaky ten krem.
Este ma napadla satka alebo nosic. Mne kupil muz nosic a tam som maleho tiez vela davala ked som mala ruku pokazenu.
Tiez som zacala nosit maleho na druhej strane aby sa mi zatazovala druha ruka ale potom mi aj lave zapastie zahaprovalo tak z toho nie je uniku ☹
@viki128 je to syndrom karpalneho tunela , ja som to tiež mala, bola som s tym u neurologa.v 8mes teh sa mi to začalo a až kym som kojila mi to trvalo.ja som to uz mala tak strasne že aj prsty sa mi začali zasekavat do slova som ich musela lámat aby som vyrovnala .zapestie neskutocne bolelo vsetko mi padal z ruky, mala som problem udrzať dieta. Väčšinou to po pòrode par tyzdnov pomyzne ,robia to hormony..no mne to trvalo 8mes.hlavne si ruky nenamáčajte do studenej vody lebo sakramentsky za tym boli, ja som
zapestie masirovala a som robyla tejpovanie.preslo to bez daakej špecialnej liečby
@viki128 skus šatku na nosenie.ked nieco robys alebo varis je to super.ja som ich mala 3druhy a nemus dieta tolkorat dvihat.mne sa táto osvedčila najviac a velmi dlho sme to použivali.v tom sa da aj kojit, aj spat a ked je dieta väčšie sedi v tom.. moj syn bol velky a ťazky, 1mes. uz mal 6kg..dalej ani nerozpisujem.mne velmi pomohlo, kus som si setrila ruku
Ja som mala zapal slachy z presilenia. Bolelo to ako čert. Normálne s tym zajdi k lekárovi, je možné že bez protizapalovych liekov ti to ani neprejde.
@ildiko36 Ano satka alebo nosic su velkou pomocou pri problemoch s rukami ale mna zase zacal z nosica boliet chrbat. Ale mozno to bol zly nosic.
@viki128 aj ja som to mala,neskutocna bolest,az mi v spanku sklbalo rukou.pomohol ergo nosic,a striedanie ruk.
Ja som riesila problemy s bolestami zapasti ked mala dcera 1 rok, uz som to mala take, ze som sa v noci budila na bolesti a plakala... odporucania lekara nezdvihat tazke veci sa absolutne nedali pri malom dietati respektovat. Bola som aj u neurológa predpisal mi Milgamma N a naozaj pomohlo
A kúp si kolagén na pitie, podporuje šľachy a kĺby
No pozname.. a chrbat, rameno, koleno, clenok.. vsetko postupne :DDD treba ho nosit minimalne, to nie je ze sa nebudes starat, proste fakt co najmenej chodit s nim, nosit to dieta na rukach.. urobis si len sluzbu ked si ho nenaucis, lebo uz bude iba tazsi. A treba ist k lekarovi urcite. Asi aj dojcis, takze nejake lieky ti velmi neda. Ale lokalne gely mozno ano, ortezy su fajn ak by to mohlo byt klboveho povodu, nejake slachy.. tak klbova vyziva super pomaha, doplnky su kadejake... ael to treba vysetrit, ci to mas presilene iba, alebo nejaky iny problem. A mozno ta posle na rehabilitaciu.. ale aj tak dsotanes pokyny tu ruku setrit. Ja som takto skoncila u lekara ked mala dcera 11m... totalne mi odisiel chrbat, ruky ma cele boleli, trpli, som kolko krat riesila ci vobec pohar rano zdvihnem... a to som ju takmer nenosila, proste aj ta bezna "udrzba" vyzaduje cim dalej tym viac sil. Preto sa treba trochu setrit a udziavat 🙂
Len som to preletela, neviem ci hovoris o zapasti, lakti ... ja som mala po porode bolest zapastia ktora sa zhorsovala, nevedela som potom uz ani udrzat predmety v ruke, bala som sa ze neudrzim dieta, tak som bola na ortopedii a bol to De Querveinov syndrom, vola sa to vraj aj “choroba cerstvych mamiciek”, ide o pretazene zapastie a vplyvom toho zatazenia sa zapalia slachy. Dal mi injekciu, nosila som mesiac ortezu a preslo to. Na zistenie tohto syndromu je aj test - zovri palec dnu do päste a snaz sa hybat so zapastim, ak to nejde a boli to tak je to ono- na nete su aj obrazky na ten test. Ak sa to nelieci casom sa to zhorsi a je nutna operativna liecba.
@viki128 za mna nosič😊(ergonomicky nie klokanku), bola to neuveritelna pomoc a hlavne pri tych kolikovych vreskotoch
@viki128 ja som to tiež mala, bola som u Dr. ale teda ani sa na mňa nepozrela, dala mi hneď injekcie od bolesti 🙄 vrátilo sa mi to ešte druhý a tretí krát. Potom som si kúpila na odporúčanie Dr pevnú ortézu na zápästie a veci ktoré som dokázala som robila s ňou. Keď bolo treba som ju zložila. Inak celý deň s ňou na ruke. Prešlo ma to za mesiac a zatiaľ (klop klop) sa mi to nevrátilo. Neviem čo to bolo. Ani doktorka sa nijako nevyjadrila, že asi presilenie 🙄 RTG čistý. Používala som aj Flector náplaste, tie tiež trochu zmiernili bolesť. Mňa to bolelo aj v noci tak, že som sa budila na bolesť kým som nespávala s ortézou 🤦🏻♀️ syna som nenosila často, no vždy len v nosiči a len keď si vyžiadal a on sa celkom rád pohyboval sám po zemi. No okolo roka už bol ťažký a zápästie nevydržalo ani krásne zdvihnutia 😕 každé telo (zápästie) je ale zvyknuté na inú záťaž. Ja by som asi skúsila odľahčiť a uľaviť zápästiu tou ortézou 🤔
@viestta presne, posadiť ho na rukách na tvoj bok,..nosila som obe deti takto
@simona92101 to sklbanie mám aj ja, niekedy keď aj cez deň mám ti viac zaťažovanu ruku nejak pri lakti podopretu zle tak mi začne pulzovat aj ukazovak, normálne sa trasie..dnes v noci som nevedela spať, boli ma ruka od ramena až dole, celý čas ju cítim takú ťažšiu, presilenu, v noci mi normálne pulzovala ruka, nie tŕpnutie ale také brnenie neviem to opísať. Ja som bola aj na EMG rúk a nález bol v norme tak neviem.
To môže byt presilená ruka, tenisový lakeť, čokoľvek. Treba ist k doktorke, Resp jej zavolať. Možno ti odporučí nejaký voltaren gel. Na druhej strane si šetrí ruku. Ja som deti zdvíhala minimálne, kojila som len po leziacky, cmagala ich, keď ležali a v podstate celé dni sme sa len váľali. Dietatu ide o to byt pri matke, nie byt na rukach😊