Papilóm v hrdle - hrtane súvisiaci s HPV

barbora112678
29. mar 2021

Ahojte, niekoľko dní nespím kvôli obavám a chorobám,ktoré spôsobuje HPV vírus. Psychicky to nezvládam a bojím sa o svoje zdravie. Mala som dvoch partnerov, vírusom HPV som sa nakazila od prvého priateľa. V januári 2020 sme sa rozišli a v auguste 2020 mi bol zistený HPV vírus,ktorý mi spôsobil bradavice. Nakoľko som si veľa o danej problematike študovala zistila som, že tento typ spôsobuje aj nádory/papilómy v hrdle/hrtane. Pred dvomi týždňami som bola na preventívnej prehliadke na ORL kvôli nemiznúcim aftám. Lekár mi samozrejme pozeral aj hrdlo ( avšak len tým klasickým zrkadielkom). Je možné, aby si nevšimol papilómy v hrtane ? Vyžaduje si to špeciálne vyšetrenie ? Ak ste si niekto touto chorobou prešli, budam Vám vďačná za každé info. Už cca týžden pociťujem silné bolesti v krku, pálenie v krku a na hrudi. Obávam sa toho. Psychicky ma to veľmi ničí.

Ďakujem 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora112678
autor
29. mar 2021

@bambulienka25 mozem sa opytat ako ti ich odstranovali? Mne dusikom,pred 2 tyzdnami ale zatial su tam stale. Ak do mesiaca nezmiznu predpisu mi mast. Velmi by som sa ist chcela zbavit, cim skor.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monro
30. mar 2021

Určite by si na ORL všimli, keby ste tam mali niečo...A papilómy nespôsobujú pálenie a bolesti, pokiaľ viem. Skôr máte nejakú infekciu. Dobré by bolo spraviť výter z hrdla a krvný obraz.

megal723
26. júl 2024

@barbora112678 dobrý večer,chcem sa spýtať ci sa to zlepšilo? Ja mam momentálne rovnaké problémy.