Ahojte!
Chcela by som sa opýtať či neviete čo to môže byť alebo nepoznáte niekoho kto mal niečo podobné. Pri dolných predných zuboch mám opuchnuté ďasno ktoré nebolí. Mám veľký strach čo to môže byť. U zubárky som bola a keď som jej o tom povedala tak mi na to odpovedala ,že čo mi tam vadí ale určite to nie je bez dôvodu opuchnuté. Preto som sa objednala k druhej ale chcela by som vedieť vaše skúsenosti alebo názor. Zubárka povedala že mám paradentózu. Môže to byť niečo s tým spojené?? Ďakujem za odpovede!
@natalis1998 aj ja som si myslela,že to môže byť zo zubného kameňa,pretože som ho mala dosť veľa ale bola som na odstránení a stále to nezmizlo. Brala som aj antibiotiká ani s tým to nezmizlo. Ďasná mi krvácajú dosť,chvala bohu zuby sa mi zatiaľ nehýbu. Pastu používam Paradontax ale ďakujem. Pôjdem ku zubárke a opýtam sa jej na to. Snáď bude lepšia ako predošlá a poradí mi niečo.☺️
@medina20 no akože mne sa raz stalo že po dentálnej hygiene mi strašne spuchlo ďasno, pri predných horných zuboch (ako keby mechanickým poškodením) ale neviem či to je aj tvoj..
Radšej sa treba opýtať, a rozhodne to nenechať tak ako to urobila pôvodná zubárka 🙂
@medina20 v profile pozeram ze si v Rakusku....ja som vo Wiedni ....bola si na zubnej klinike v schleimhaut ambulanz?
U mna tiez nik nic nevydi.....
Paradontozu nemam.....dentalnu hygienu robenu mam....
Rozmyslam ist na zubnu klinku...do tej schleimhaut ambulanz.....
Mam robene rentgeny,ct.....no nechapem......az by ti niečo pomohlo ,daj mi prosim vediet
Lg Zuzka
@medina20 ano dam ti vediet
Este som niečo tu nasla...
Opuchnuté ďasnáZodpovedané
9. feb 2019
Dobrý deň.,
chcela by som sa poradiť ohľadom môjho problému. Ako som zostala tehotná začalo mi opúchať ďasno. Po pôrode sa to zhoršilo. Prekrýva mi celý zub a plus sa mi to urobilo aj na vedľajšom zube. Nemôžem sa ani usmievať. Mám celé ďasno akoby v jednej guli a je to tvrdé a bolestivé na dotyk. A to isté aj na vedľajšom zube.
Čo by ste mi poradili?
Ďakujem
@medina20 môže to mat veľa príčin. Napríklad mohlo ti opuchnut pri čistení medzizubných priestorov, mechanickom podráždení kefkou, dokonca aj agresívnou zubnou pastou, alebo ak je na tom zube veľa zubného plaku respektivne kameňa tak aj to môže byt príčina. Ak ten zub je plombovavany tak by som sa zistila či nie ue pod plombou kaz a či to nemôže byt spôsobené tým , ak nie tak by som hľadadala príčinu potom vo vyššie spomínaných. Podľa mna paradontóza sa nedá identifikovať len na základe toho te opuchne ďasno, ale má veľa príčin, krvacavost ďasien, časté opuchy a kyvavost zubov a podobne. Divne že zubárka neriešila príčinu. Ešte by som možno skúsila si kuoit pastu šetrnejšiu k ďasnám, a nejaký prípravok na ďasna v lekárni.